مذاکرات هستهای ايران و قدرتهای جهانی آغاز شد
دور تازه مذاکرات هستهای ايران و گروه ۱+۵، شامل آمريکا، چين، روسيه، بريتانيا، فرانسه و آلمان امروز در آلماآتی قزاقستان آغاز شد.
به گزارش منابع خبری، اين مذاکرات امروز و فردا، سهشنبه و چهارشنبه هشت و ۹ اسفند ادامه خواهد داشت.
سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران، سرپرست گروه مذاکرهکننده ايرانی است. کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا نيز سرپرست گروه مذاکرهکننده غربی است.
اين مذاکرات به دليل اصرار ايران به ادامه دادن برنامه هستهای برگزار میشود. غرب میگويد نگران است که ايران در برنامه اتمی اهداف نظامی را دنبال کند، اتهامی که ايران آن را رد میکند و میگويد برنامه هستهایاش صرفا برای مقاصد غيرنظامی است.
ايران و قدرتهای جهانی گفتهاند در اين مذاکرات پيشنهادهای تازهای را مطرح خواهند کرد اما جزئياتی از اين پيشنهادها اعلام نکردهاند.
يکی از منابع ديپلماتيک نزديک به گروه ۱+۵ گفته است اين گروه در مذاکرات آلماآتی پيشنهاد میدهد که در صورت توقف غنی سازی ٢٠ درصدی اورانيوم و تعطيل شدن تأسيسات غنیسازی فردو، برخی تحريمهای اعمالشده عليه ايران لغو خواهد شد
پيشتر منابع ديپلماتيک گفته بودند اگر ايران غنیسازی ۲۰ درصدی اورانيورم را متوقف کند، غرب حاضر است در اين دور مذاکرات پيشنهاد لغو تحريم طلا و فلزات گرانبها را به ايران بدهند. اين پيشنهاد با استقبال ايران مواجه نشد.
همچنين آمريکا اعلام کرده است در صورتی که ايران برای متوقف کردن برنامه هستهایاش گامهايی بردارد، غرب نيز تحريمها عليه ايران را کاهش میدهد.
امروز نيز خبرگزاری فرانسه به نقل از يکی از منابع ديپلماتيک نزديک به گروه ۱+۵ نوشته است اين گروه در مذاکرات آلماآتی پيشنهاد میدهد که در صورت توقف غنی سازی ٢٠ درصدی اورانيوم و تعطيل شدن تأسيسات غنیسازی فردو، برخی تحريمهای اعمالشده عليه ايران لغو خواهد شد.
اين در حالی است که روز گذشته علاءالدين بروجردی، رئيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران گفت: "در ازای توقف غنیسازی ۲۰ درصد از سوی جمهوری اسلامی ايران، تمامی تحريمهای تصويبشده عليه ايران بايد لغو شود."
وی افزود: "(غربیها) نبايد انتظار داشته باشند که با وجود ادامه تحريمها و فشار بر مردم ايران غنیسازی ۲۰ درصد هم متوقف شود، چرا که اين اقدام کاملا غيرمنطقی است."
در همين حال برخی منابع میگويند ممکن است در اين دور از مذاکرات، ايران و آمريکا گفتوگوهای دو جانبهای نيز داشته باشند.
يک منبع ايرانی که نامش فاش نشده، به خبرگزاری دولتی ريانووستی روسيه گفته است: "ايران انجام ديدارهای دو جانبه با اعضای گروه ۱+۵ را منتفی نمیداند."
ايالات متحده آمريکا چند روز پيش نيز از ايران خواست تا در حاشيه مذاکرات هستهای در قزاقستان، با اين کشور مذاکره و نشستی دو جانبه برگزار کند.
جو بايدن، معاون رئيس جمهور آمريکا نيز اواسط بهمن امسال گفته بود ايالات متحده آماده مذاکره مستقيم با ايران است. به گفته بايدن، اين مذاکرات زمانی انجام خواهد شد که آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران خواهان مذاکره باشد.
اما آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، هفته پيش طرح مذاکره مستقيم با آمريکا را رد کرد و گفت عدهای از روی "سادهلوحی يا غرض" از پيشنهاد مذاکره آمريکا خوشحال میشوند.
به گفته رهبر ايران "مذاکره و فشار دو راه جداگانه هستند و ملت ايران قبول نمیکند که زير فشار و تهديد با تهديدکننده مذاکره کند."
روابط ديپلماتيک ايران و ايالات متحده از سال ۱۹۷۹ ميلادی (۱۳۵۸ خورشيدی) که حکومت پهلوی سقوط کرد، و حکومت جمهوری اسلامی برقرار شد، قطع شده است.
حلا انقدر این غربی ها [...]ام [..]ام می کنند که ایران بمب را بسازد
حلا انقدر این غربی ها [...]ام [..]ام می کنند که ایران بمب را بسازد
البته قبلا هم گفته ام که تا زمانی که تیم مذاکره کننده عوض نشود امیدی به پیشرفت مذاکرات نیست . اما سخنان جلیلی نشان میدهد روند تحریمها جمهوری اسلامی را بشدت نگران کرده است . اما آقای جلیلی هم دست از فریبکاری بردارند بهتر است چون درخواست توقف غنی سازی قبل از تحریمها بارها در مذاکرات شده بود حالا این توقف یعنی رسیدن به حالت قبل از دور جدید مذاکرات . چرا تیم مذاکره کننده قبل از تحریمها و کسب امتیازات بیشتر اقدام به توقف نکردند و چرا الان درخواست لغو تحریمها را در ازای توقف می کنند مگر مردم بازیچه ی جنابعالی و سردمداران هستند .
اما جمهوری اسلامی مدتی ست که در مذاکرات عملا تابع سیاستهای اوباما شده است همانطور که اوباما اعلام کرد که غرور ایران را نمی شکند جمهوری اسلامی هم اکنون در حال عقب نشینی با حفظ غرور است و چون سردمداران ایران شیوه ی سیاستمداری را نمی دانند از اینرو حتی قادر به حفظ شئونات ایران با سیاست حفظ غرور و عقب نشینی نیستند و بیشتر آبروریزی می کنند و عملا در روند مذاکرات خرابکاری می کنند . رجز خوانی های اخیر خامنه ای و جلیلی تنها ادامه ی سیاست اوباما برای عقب نشنی گام به گام ایران است و بس .
ارسال کردن دیدگاه جدید