دو فعال آذربایجانی بازداشت شدند
لطیف حسنی و شهرام رادمهر از فعالان سیاسی آذربایجانی در ايران بازداشت شدند.
به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۱۸ بهمنماه ۹۱ شهرام رادمهر فعال سیاسی و عضو کمیته مرکزی "یئنی گاموح" و همچنین لطیف حسنی، فعال سیاسی و دبیر کل "یئنی گاموح" دستگیر شدند.
"یئنی گاموح" يا جنبش نو بيداری آذربايجان، يک گروه ملیگرای آذربايجانی در ايران است.
لطیف حسنی ساعت ۱۲ ظهر روز چهارشنبه توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در کرج و شهرام رادمهر در خیاو (مشکین شهر) بازداشت شده است.
پیش از این نیز محمود فضلی و آیت مهرعلی بیگلی (یوروش) دو تن دیگر از فعالان سیاسی عضو کمیته مرکزی "یئنی گاموح" دستگیر شده بودند.
محمود فضلی مدتی را در اطلاعات تبریز زندانی بود که بعد به زندان منتقل شد و پس از چند روز بار ديگر به اداره اطلاعات تبریز انتقال يافت.
آیت مهر علی بیگلی نیز از روز دستگیری کماکان تحت بازجویی ماموران اطلاعاتی قرار دارد.
محمد خطيبی، مهدی کوخيان، عظيمی قديم، داود عظيمزاده، بهمن خالقی و چند تن ديگر از فعالان آذربايجانی نيز در ماههای اخير بازداشت شدهاند
محمد خطيبی، مهدی کوخيان، عظيمی قديم، داود عظيمزاده، بهمن خالقی و چند تن ديگر از فعالان آذربايجانی نيز در ماههای اخير بازداشت شدهاند.
همچنين برخی ديگر از فعالان آذربايجانی بهمنظور اجرای حکم قبلی خود بازداشت و به زندان تبريز منتقل شدهاند که از آن جمله مهدی حميدی شفيق، احمد رياضی مبارکی، حسن ارک، عزيز پورولی را میتوان نام برد.
نهادها و شخصيتهای مدافع حقوق بشر همواره از سرکوب اقليتهای قومی يا ملی در ايران انتقاد کردهاند.
احمد شهيد، گزارشگر ويژه سازمان ملل در زمينه حقوق بشر در ايران تاکنون در بيانيهها و گفتوگوهای خود از تضييع حقوق اقليتهای قومی در ايران گفته است.
فدراسيون بينالمللی جامعههای حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران سوم خردادماه سال جاری در بيانيه مشترکی از "موج تازه سرکوب جوامع قومی" در ايران نوشتند.
عبدالکريم لاهيجی، نايبرئيس فدراسيون بينالمللی جامعههای حقوق بشر و رئيس جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران، در اينباره گفت: "با وجود اينکه کميته رفع تبعيض نژادی سازمان ملل در شهريور ۱۳۸۹ در ملاحظات نهايی خود در باره گزارش دولت ايران از محروميت «جوامع عرب، آذری، بلوچ، کُرد و نيز بعضی از گروههای غيرشهروند» از حقوقشان بهشدت انتقاد کرد و از دولتمردان خواست اقدامات لازم را برای حمايت مؤثر از اين جوامع بهعمل آورند، اين دولتمردان کاملأ مخالف با توصيههای کميته عمل میکنند."
شيرين عبادی، برنده ايرانی جايزه صلح نوبل نيز چند هفته پيش در گزارشی از "تحت فشار بودن اقليتهای قومی" در ايران گفت.
بهگفته وی اقليتهای قومی که اکثرا در استانهای مرزی ايران بهسر میبرند، "از تبعيض اقتصادی و اداری نيز گلهمند هستند که پاسخ درخواستهای بر حق آنان گلوله و زندان بوده است."
حکومت ايران ضمن رد اين اتهامات میگويد اين موارد جزو مسائل داخلیاش است.
این عکس آخر و عاقبت ملتی است که یک فرد بیسواد را به جای یک مهندس ولی فقیه خود بداند و بجای اهمیت دادن به اصول مهندسی به اصول دین اهمیت دهد. و حتی بعد از چنین حوادثی هم سر عقل نمی ایند!. ایا به راستی اینها انسان هستند!؟ http://tinyurl.com/aq5xqzm
سلام
بابا چه عجب خبری هم از موج گسترده حبسهای آذربایجانی ها در زمانه منتشر شد. ما این اقدام شما را به فال نیک می گیریم و تدوام این عمل انسان دوستانه و شکستن سکوت را خواستاریم.
باتشکر
ارسال کردن دیدگاه جدید