آلمان خواستار لغو حکم اعدام پنج زندانی عرب در ايران شد
بخش حقوق بشر وزارت امور خارجه آلمان خواهان توقف حکم اعدام پنج زندانی عرب اهوازی در ايران شد.
به گزارش تارنمای وزارت امور خارجه آلمان، مارکوس لونينگ (Markus Löning)، کميسر حقوق بشر دولت فدرال آلمان در وزارت امور خارجه روز گذشته، پنجشنبه پنجم بهمنماه (۲۴ ژانويه) خبرهای مبنی بر نزديک بودن اجرای حکم اعدام پنج زندانی عرب اهوازی را "بسيار نگرانکننده" خواند.
وی گفت اين احکام مرگ در روندی "غيرشفاف" صادر شده است و اکنون ديوان عالی کشور در ايران آنها را تأييد کرده است.
مارکوس لونينگ گفت صدور اين حکم بر خلاف حاکميت قانون و "کاملا غيرقابل قبول و غيرانسانی" است.
محمدعلی عمورینژاد، هادی راشدی، هاشم شعبانینژاد، و دو برادر به نامهای جابر آلبوشوکه و مختار آلبوشوکه، از بنيانگذاران مؤسسه علمی- فرهنگی الحوار، پنج زندانی عرب اهوازی هستند که به اعدام محکوم شدهاند.
ديوان عالی کشور حکم اعدام اين پنج زندانی عقيدتی را که در بهمنماه ۱۳۸۹ دستگير و به اتهام فعاليت در اين مؤسسه و اتهامهای "محاربه، انجام عمليات مسلحانه و اقدام عليه امنيت ملی" محکوم شده بودند، تأييد کرده است.
مارکوس لونينگ، کميسر حقوق بشر وزارت امور خارجه آلمان: ايران بايد حقوق بشر شهروندان خود را بدون در نظر گرفتن وابستگیهای قومی يا مذهبی رعايت کند
پنج زندانی عقيدتی عرب ايرانی اعلام کردهاند که پس از ماهها شکنجه شديد، مجبور به انجام اعترافات دروغين درباره دست داشتن در عمليات مسلحانه و براندازی نظام جمهوری اسلامی شدهاند.
مارکوس لونينگ افزود: "متهم کردن مردم تنها به خاطر آنکه برای حقوق فرهنگی و سياسی خود بهشکل مسالمتآميز فعاليت کردهاند کاملا غيرقابل قبول است."
بهگفته کميسر حقوق بشر وزارت امور خارجه آلمان قوه قضائيه ايران هم قانون اساسی خود و هم قوانين بينالمللی را نقض میکند.
وی ضمن بيان اينکه "ايران بايد حقوق شهروندان خود را نه سرکوب که از آنها حفاظت کند"، افزود: "من مصرانه از ايران میخواهم احکام اعدام اين زندانيان را لغو کرده و فورا آنها را آزاد کند."
مارکوس لونينگ تأکيد کرد: "ايران بايد حقوق بشر شهروندان خود را بدون در نظر گرفتن وابستگیهای قومی يا مذهبی رعايت کند."
پيش از اين چندين نهاد مدافع حقوق بشر نيز خواهان لغو حکم اعدام پنج زندانی عرب اهوازی شدهاند.
فدراسيون بينالمللی جامعههای حقوق بشر، جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران، عدالت برای ايران، کميتە گزارشگران حقوق بشر، بنياد عبدالرحمان برومند و شيرين عبادی، برنده جايزه صلح نوبل از جمله نهادها و شخصيتهايی هستند که نسبت به اعدام اين پنج زندانی هشدار دادهاند.
در ارديبهشتماه ۱۳۹۰ نيز دستکم هشت عرب در اهواز اعدام شدند و در خردادماه ۱۳۹۱ نيز چهار زندانی سياسی عرب، شامل سه برادر بهشکل مخفيانه اعدام شدند.
در حال حاضر بيش از ۴۰ زندانی عقيدتی در ايران محکوم به اعدام هستند. در ميان اين عده، چهار عرب ديگر که به اتهام محاربه و اتهامهای مبهم ديگر محکوم شدهاند، ۱۵ ـ ۲۰ کُرد و چند بلوچ، چند نفر متهم به ارتباط با گروههای مخالف در خارج و چند کارشناس اينترنتی و برنامهنويسی وجود دارند.
چرا آلمان باید از اعراب جدایی طلب حمایت کند؟ همینقدر که زمان جنگ از عراق و از تجزیه خوزستان حمایت کرد و به صدام سلاح شیمیایی داد کافی نیست؟
ارسال کردن دیدگاه جدید