فعالان مدنی ايران خواهان برکناری وزير آموزش و پرورش شدند
۸۰ فعال مدنی و سياسی کُرد خواهان استعفا يا برکناری حميدرضا حاجیبابايی، وزير آموزش و پرورش ايران شدند.
به گزارش تارنمای کلمه، اين فعالان در بيانيه خود نوشتهاند وزير آموزش و پرورش ايران به دليل "حوادث بیشمار" برای دانشآموزان در مدارس و اردوهای دانشآموزی بايد "فورا" استعفا کند يا توسط مجلس استيضاح شود.
اين بيانيه در پی آتشسوزی در يک مدرسه دخترانه و سوختگی شديد دانشآموزان و مرگ يک نفر از آنها منتشر شده است.
چهارشنبه ۱۵ آذرماه جاری بر اثر آتش گرفتن بخاری نفتی در يک مدرسه ابتدايی دخترانه در پيرانشهر در استان آذربايجان غربی، ۳۷ دانشآموز دچار سوختگی شدند. سيران يگانه، يکی از دانشآموزان آسيبديده در حادثه آتشسوزی مدرسه انقلاب اسلامی شينآباد پيرانشهر، عصر روز يکشنبه ۱۹ آذر در بيمارستان سينای تبريز فوت کرد. وضعیت سه دانشآموز دیگر بستری شده در اين بیمارستان نیز وخیم گزارش شده است.
امضاکنندگان بيانيه: در مناطق محروم خصوصاً شهرها و روستاهای کردستان که محروميتی تاريخی بر آنها چنبره زده است، دانشآموزان دارای حداقل امکانات و فضای آموزشی هستند
روز گذشته وزیر آموزش و پرورش ایران با حضور در مجلس در رابطه با اين رويداد از مردم "عذرخواهی" کرد.
حميدرضا حاجی بابايی همچنين گفت: "از الان تا قيامت بابت هر اتفاقی که در آموزش و پرورش میافتد عذرخواهی میکنم."
امضاکنندگان اين بيانيه همچنين برکناری و محاکمه رؤسای آموزش و پرورش استان آذربايجان غربی و شهرستان پيرانشهر شدهاند.
اين فعالان گفتهاند رئيس آموزش و پرورش پيرانشهر به دليل "بیتوجهی" به وضعيت "نامناسب" مدرسيه شيناوی (شينآباد) و "خودداری از اختصاص گاز" به اين مکان آموزشی بايد برکنار و محاکمه شود.
اين بيانيه میافزايد مديرکل آموزش و پرورش آذربايجان غربی نيز به دليل اينکه اين آتشسوزی در مجموعه تحت مديريت وی رخ داده و به دليل "وجود مدارس غيراستاندارد و سهلانگاری در استان" بايد برکنار و محاکمه گردد.
به گفته اين فعالان "در سالهای اخير امکانات رفاهی و آموزشی بعضی مدارس تا حدودی ارتقاء پيدا کرده و وضعيت بسياری از مدارس نسبتاً به استانداردهای رايج نزديکتر شده ولی در مناطق محروم خصوصاً شهرها و روستاهای کردستان که محروميتی تاريخی بر آنها چنبره زده است، دانشآموزان دارای حداقل امکانات و فضای آموزشی هستند و وضعيت دانشآموزان اين مناطق با حداقل استانداردها و شرايط نسبتاً مطلوب انطباق چندانی ندارد."
"تحصيل دانشآموزان در مدارس فرسوده و نمور و قديمی، گنجاندن تعداد دانشآموز بيش از دو برابر ظرفيت استاندارد در هر کلاس، محروميت از روشهای نوين و استاندارد آموزشی، فقدان برنامههای کمک آموزشی و افت فاحش سطح دانش و آموزش کودکان" از جمله مشکلات مطرح شده در اين بيانيه است.
امضاکنندگان اين بيانيه ضمن اينکه خواهان جبران خسارتهای وارده به دانشآموزان شدهاند، گفتهاند وضعيت رفاهی و آموزشی مدارس کردستان بايد با استانداردهای جهانی سازگار شود.
ارسال کردن دیدگاه جدید