زنان ايرانی از ديدن مسابقات واليبال هم محروم شدند
مسئولان برگزاری مسابقات ليگ برتر واليبال باشگاههای ايران اعلام کردند که زنان حق ورود و تماشای مسابقات واليبال مردان را ندارند.
در حالی که زنان ايران در گذشته بدون هيچ مشکلی وارد سالن مسابقه واليبال مردان در ردههای باشگاهی و ملی میشدند و مسابقات را تماشا میکردند، خبرگزاری فارس امروز پنجشنبه چهارم آبان گزارش داد، در جريان هفته دوم ليگ برتر واليبال باشگاههای ايران مسئولان برگزاری اين مسابقات اعلام کردند که به دستور حراست وزارت ورزش، تا اطلاع ثانوی زنان حق ورود به سالن مسابقات واليبال مردان را ندارند.
بنابراين گزارش، زنان و دخترانی که در سالن مسابقه حضور داشتند پس از شنيدن اين اطلاعيه نسبت به اين اقدام مسئولان مسابقات واليبال واکنش منفی نشان دادند.
گفته میشود که حضور زنان در مسابقات واليبال نوجوانان آسيا که به ميزبانی تهران جريان دارد نيز ممنوع شده است.
گفته میشود که حضور زنان در مسابقات واليبال نوجوانان آسيا که به ميزبانی تهران جريان دارد نيز ممنوع شده است
۱۹ شهريورماه سال جاری، زمانی که تنها يک هفته از آخرين حضور زنان تماشاچی در سالن ۱۲هزار نفری واليبال گذشته بود، با آغاز بازی دو تيم ملی واليبال ايران و ژاپن اعلام شد: "جهت کنترل جمعيت و رفاه و امنيت علاقهمندان به واليبال بهويژه خانمها، از بانوان علاقهمند به واليبال تقاضا میشود ديدار عصر امروز ايران و ژاپن را از طريق تلويزيون تماشا کنند. تماشای اين بازی در سالن ۱۲هزار نفری فقط برای آقايان آزاد و رايگان است."
به گزارش تارنمای خبرآنلاين، نزديک به هزار زن که برای تشويق تيم ملی واليبال خود را به سالن ۱۲هزار نفری آزادی رسانده بودند تا دقايق آخر بازی پشت درهای بسته نشستند و در حالی که پيش از اين خبرنگاران زن بهراحتی میتوانستند برای تهيه گزارش به سالنها و ورزشگاهها بروند، اين بار بر اساس بيانيه فدراسيون آنها نيز با ممنوعيت ورود روبهرو شدند.
اين در حالی است که خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا) نوشت: "تماشاچيان زن هميشه نقش مهمی در تشويق تيم ملی واليبال داشتهاند و بخش زيادی از سروصدايی که سرمربی تيم ملی واليبال ژاپن آن را باعث سخت شدن کار تيمش عنوان کرد، به دليل حضور زنان در سالن بود."
با اين وجود، بسياری از زنانی که دوست داشتند اين مسابقه را از داخل ورزشگاه تماشا کنند، در محوطه بيرون ورزشگاه آزادی داخل خودروها نشسته بودند و حسرت ورود به ورزشگاه آزادی را میکشيدند.
در کنار ممنوعيت حضور زنان در ورزشگاههای فوتبال در ايران، از دو سال پيش حضور زنان در سينماهای ايران برای ديدن مسابقههای فوتبال نيز به کلی ممنوع اعلام شد.
اسماعيل احمدیمقدم، فرمانده نيروی انتظامی در آن زمان ادعا کرده بود: "وقتی که فوتبال بدون هزينه از تلويزيون پخش میشود و مردم میتوانند آن را از خانه ببينند، چه مزيتی دارد که در سينما ببينند؟ سينماداران بروند فيلم خوب توليد کنند تا مردم به سينماها بيايند. ما نگران پيامدهای تجربه شده اين موضوع و نوع افراد خاصی که برای تخليه هيجان به سينماها میروند، هستيم."
بهمن کارگر، معاون اجتماعی وقت نيروی انتظامی نيز گفته بود: "اين در شأن زنان نيست که با آقايان فوتبال نگاه کنند و زنان بايد از نيروی انتظامی در اين زمينه تشکر کنند."
نخستين حضور زنان در ورزشگاههای ايران در سالهای پس از انقلاب، به ديدار تيمهای ملی فوتبال ايران و بحرين در بازیهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ بازمیگردد. در اين بازی که ايران به جام جهانی صعود کرد، افزون بر زنان، محمد خاتمی، رئيس جمهور وقت ايران نيز از تماشاگران ويژه بود.
ممنوعيت حضور زنان ايران در ورزشگاهها برای تماشای فوتبال پس از انقلاب ايران اعمال شد. مدافعان حقوق زنان اين ممنوعيت را "تبعيض جنسيتی" میدانند.
با تمام اين محدوديتها تاکنون گزارشهايی مبنی بر حضور غيرمجاز دختران ايرانی علاقهمند به فوتبال با لباس پسرانه در ورزشگاهها منتشر شدهاست و حتی جعفر پناهی، فيلمساز مطرح ايرانی بر اساس همين موضوع فيلم "آفسايد" را ساخت و جایزه خرس نقرهای جشنواره فیلم برلین در سال ۲۰۰۶ را دريافت کرد.
حکومت طالباني نخواهد توانست حقوق اوليه دختران ايراني را با چماق سرکوب کند.
ارسال کردن دیدگاه جدید