ايران: گزارش احمد شهيد، مغرضانه و سياسی است
تهران گزارش تازه احمد شهيد، گزارشگر ويژه سازمان ملل در رابطه با وضعيت حقوق بشر در ايران را "مغرضانه، سياسی و تکراری" ناميد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، وزارت خارجه ايران در بيانيهای اعلام کرد: "موضوع سياسی و مغرضانهبودن گزارش احمد شهيد پيرامون وضعيت حقوق بشر در کشورمان و تخطی وی از آييننامه شورای حقوق بشر در پاسخ جمهوری اسلامی ايران به پيشنويس گزارش و نيز به دبيرکل سازمان ملل متحد در ايام حضور در ايران اعلام و اعتراض لازم در اين زمينه بهعمل آمده است."
سومين گزارش احمد شهيد درباره ايران روز جمعه ۲۱ مهر ۱۳۹۱ منتشر شد.
در اين گزارش به "موارد گسترده نقض حقوق بشر" در عرصههای مختلف طی ماههای گذشته و عدم همکاری جمهوری اسلامی ايران برای پاسخ دادن به موارد مطرح شده در گزارشهای پيشين اشاره شده است.
به گفته وزارت خارجه ايران، منابع گزارش احميد شهيد "گروههای معاند و مخالف نظام" هستند که باعث شده گزارش "تصنعی و بهدور از واقعيات جامعه ايران" گردد.
احمد شهيد مصاحبههای صورت گرفته برای تهيه گزارش خود را معتبر خوانده و نسبت به رفتار جمهوری اسلامی ايران اظهار تأسف کرده بود
وزارت خارجه همچنين احمد شهيد را متهم کرده که در گزارش خود "از درج و استناد به پاسخهای جمهوری اسلامی ايران خودداری و از رعايت بیطرفی که لازمه کار وی است خارج شده است."
احمد شهيد پيش از نهايی شدن اين گزارش، نسخهای از آن را در اختيار مقامات حکومت ايران قرار داده است تا پاسخ خود را به مواردی که در آن مطرح شده برای وی ارسال کنند.
برخلاف دو گزارش پيشين که مقامات ايرانی به جای پاسخ دادن به گزارش به صورت گسترده کليت دستور کار گزارشگر و شخصيت وی را زير سئوال میبردند، مقامات ايرانی اين بار در زمان تعيين شده به گزارش پاسخ دادهاند. با اين حال از گزارش چنين برمیآيد که آنها از پرداختن به موارد مشخص نقض حقوق بشر خودداری کرده و تلاش کردهاند منابع مورد مشورت قرار گرفته و يا ادعاهای مطرح شده توسط مدافعان حقوق بشر، سازمانهای بينالمللی و همچنين قربانيان نقض حقوق بشر را بیاعتبار جلوه دهند.
ايران اين گزارش را تاثيرپذيرفته از "سياستهای خصمانه آمريکا و متحدان غربیاش" دانسته است.
به گفته وزارت خارجه ايران "ادعاهای احمد شهيد فاقد سنديت و وجاهت لازم حقوقی و قانونی است."
احمد شهيد در اين گزارش که دو روز پيش منتشر شد، خواهان آزادی فوری همه زندانيان سياسی و عقيدتی و توقف اجرای احکام اعدام شده است.
وی در اين گزارش بار ديگر درخواست خود را برای رسيدگی رسيدگی گسترده، بیطرفانه و مستقل به خشونتهای پس از انتخابات بحثبرانگيز دهمين دوره رياست جمهوری ايران در سال ۱۳۸۸ مورد تأکيد قرار داده است.
گزارشگر ويژه مصاحبههای صورت گرفته برای تهيه گزارش خود را معتبر خوانده و نسبت به رفتار جمهوری اسلامی ايران اظهار تأسف کرده است.
یازده سال حبس تعزیری و5 سال محرومیت از فعالیتهای حزبی، تشکیلاتی، مطبوعاتی و ..." این حکمی ست که از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی برای مهندس محمد توسلی، رییس دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران صادر شده است؛ حکمی که همسر این فعال سیاسی ان را ناعادلانه میداند.
همسر مهندس محمد توسلی در مصاحبه با "روز" میگوید: این حکم ناشی از خصومت بازجو است نه انشای قاضی. بازجوی آقای توسلی قبل از دادگاه گفته بود که 11 تا 12 سال حکم میدهم و من همه کاره هستم. !!
مهندس محمد توسلی، رئیس دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران 12 آبان ماه سال گذشته بازداشت شد؛ گزارش ها همان زمان از سناریوی وزارت اطلاعات برای پرونده سازی علیه این فعال سیاسی حکایت داشت؛ سناریویی که در ارتباط با نامه 143 فعال سیاسی به سید محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق ایران بود. آقای توسلی متهم به نوشتن این نامه و جعل امضا شده بود.
خانم توسلی به "روز" میگوید: ایشان یک نامه ای خطاب به رئیس جمهور سابق امضا کرده این گناه کبیره است؟ اصلا نامه امضا کردن خطاب به رئیس جمهور سابق گناه است؟ جرم است؟!
اگر گناه است پس باقی امضا کنندگان چه؟ آقای توسلی گناه کرده؟
143 فعال سیاسی که در میان آنها نام چهره های سرشناس نهضت آزادی، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، جبهه مشارکت و سایر چهره های اصلاح طلب به چشم میخورد در نامه ای خطاب به رئیس سابق جمهوری اسلامی اعلام کرده بودند "چشم انداز روشنی برای انتخابات سالم وجود ندارد".
ارسال کردن دیدگاه جدید