خانه | خبر | اخبارایران

آمريکا: شکی در تأثير تحريم‌ها عليه ايران نيست

چهارشنبه, 1391-07-12 10:45
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

جی کارنی، سخنگوی کاخ سفيد در نشست خبری خود با اشاره به گرانی ارز و کالا در ايران گفت مردم ايران رهبران جمهوری اسلامی را در اين‌باره مقصر می‌دانند.

 

جی کارنی که روز گذشته، سه‌شنبه دوم اکتبر (۱۱ مهر) در نشست خبری خود به وضعيت کنونی اقتصاد ايران پرداخت و گفت: "چنين وضعی پیامد مستقيم انتخابی است که مقامات ايران کرده‌اند. اقتصاد ايران به‌خاطر اشتباهات رهبران ايران در انتخاب راه توسعه و مديريت کشور، زير فشار شديدی قرار دارد."

 

در روزهای اخير بهای ارز در بازار آزاد ايران رکورد تاريخی را به ثبت رساند و ارزش ريال در برابر دلار در طول تنها دو روز نزديک به ۳۰ درصد کاهش يافت. بدين ترتيب ارزش ريال در ماه‌های گذشته بيشتر از دو سوم کاهش يافت.

 

جی کارنی افزود: "ما از همان آغاز سياست خود را چنان تدوين کرديم که مقامات ايران در مقابل انتخاب قرار بگيرند."

 

سخنگوی کاخ سفيد همچنين گفت مردم ايران عامل محروميت‌های ناشی از تحريم‌های آمريکا و جامعه جهانی را سياست خودداری رهبران کشور خود از رعايت تعهدات بين‌المللی می‌دانند.

 

غروب روز گذشته اندکی پس از پایان نشست خبری محمود احمدی‌نژاد، قیمت دلار به یک‌باره با ۳۰۰ تومان افزایش به ۳۶۲۰ تومان رسید

به‌گفته جی کارنی مشکلات کنونی اقتصاد ايران نشان‌دهنده آن است که جامعه جهانی راه درستی را برای حل مسئله هسته‌ای ايران انتخاب کرده است.

 

وی تأکيد کرد چنان‌چه جمهوری اسلامی اجرای تعهدات بين‌المللی در قبال برنامه هسته‌ای خود را اجرا نکند منزوی‌تر نيز خواهد شد.

 

کشورهای غربی و آمريکا معتقدند که جمهوری اسلامی ايران تحت پوشش برنامه هسته‌ای صلح‌آميز در صصد دستيابی به سلاح هسته‌ای است اما ايران اين اتهام را همواره رد کرده است.

 

جی کارنی در رابطه با کاهش شديد ارزش ريال و افزايش بهای کالاها در ايران گفت: "چنان‌که در ۳۶ ساعت گذشته ديده‌ شد، شکی نيست که تحريم‌های جهانی به شکل چشمگيری توانسته‌اند تأثير منفی خود را بر اقتصاد ايران بگذارند."

 

ويکتوريا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه ايالات متحده نيز روز دوشنبه، يکم اکتبر (۱۰ مهر) گفت سقوط سريع واحد پول ملی ايران نشان می‌دهد فشار اقتصادی بين‌المللی بر ايران تأثيرگذار بوده است.

 

نولاند همچنين گفت: "پول ايران سقوط می‌کند و شرکت‌ها در سراسر جهان حاضر به تجارت با مؤسسات اقتصادی ايرانی نيستند."

 

اين در حالی است که روز گذشته محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهوری اسلامی ايران در نشست رسانه‌ای خود گفت نوسانات بازار ارز به خاطر مشکلات اقتصادی نيست و آن را ناشی از "جنگ تبليغاتی و روانی عليه دولت" عنوان کرد.

 

محمود احمدی‌نژاد همچنين تورم جاری در ايران را نيز اقتصادی ندانست و گفت گرانی کالاها ناشی از افزايش قيمت ارز است.

 

رئيس‌جمهور ايران تأکيد کرد که مشکلات اقتصادی موجب نخواهد شد، ايران از موضع خود در مناقشه هسته‌ای عقب‌نشينی کند.

 

خبرگزاری کار ايران (ایلنا) غروب روز گذشته نوشت: "اندکی پس از پایان نشست خبری رئیس‌جمهور، قیمت دلار به یک‌باره با ۳۰۰ تومان افزایش به ۳۶۲۰ تومان رسید."

 

در دو روز اخير مقامات ايران بر "امنيتی بودن" مسئله گرانی ارز تأکيد کرده‌اند و مسئولان امنيتی از "برخورد شديد با اخلالگران بازار ارز" سخن می‌گويند.

 

روز گذشته محمدعلی پورمختار، رئيس کميسيون اصل ۹۰ مجلس ايران از دستگيری افرادی در ارتباط با نوسانات ارزی خبر داد و محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهور ايران نيز دستور برخورد با "اخلالگران بازار ارز" را صادر کرد.

 

 

Share this
Share/Save/Bookmark

اون وقت این آقا از کجا از تمام مردم ایران نظرخواهی کرده که متوجه شده مردم ایران چه نظری دارند ؟ نکنه منظورش از مردم اون سلطنت طلبهای فسیل مقیم امریکاست ؟! مردم ایران حتی اگه از حکومت ناراضی باشند هم قطعا طرفدار اسراییل قلدر نیستند که خودش بمب اتم داره و البته به هیچ کس هم توضیحی نمیده و هر جنایتی هم که بخواد در روز روشن انجام میده و از اون ور اتیش بیار معرکه شده !!!

شکش برطرف شد ;-)

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما