"هدف سرکوب در ايران ساکت کردن مدافعان حقوق بشر است"
برنامه نظارت بر حمايت از مدافعان حقوق بشر از دولتمردان ايران خواست تا به آزار و اذيت قضايی عليه شيوا نظرآهاری، ژيلا بنیيعقوب، نويد خانجانی، حسين رونقی ملکی، عيسی سحرخيز و بهمن احمدی امويی پايان دهند.
برنامه نظارت بر حمايت از مدافعان حقوق بشر که برنامه مشترک فدراسيون بينالمللی جامعههای حقوق بشر (FIDH) و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه (OMCT) است، شامگاه روز گذشته، سهشنبه ۲۱ شهريورماه با انتشار بيانيه مطبوعاتی به "حبس خودسرانه" شيوا نظرآهاری، ژيلا بنیيعقوب، نويد خانجانی، حسين رونقی ملکی، چهار مدافع حقوق بشر در ايران و آزار عيسی سحرخيز و بهمن احمدی امويی، دو روزنامهنگار زندانی، اعتراض کرد.
در اين بيانيه آمده است که در روزهای اخير چندين فعال حقوق بشر و روزنامهنگار برای گذراندن حکمهای زندان خود دستگير شدهاند و عليه چند نفر اتهامهای تازه مطرح شده است.
برنامه نظارت در اين بيانيه ضمن توضيح وضعيت اين شش فعال مدنی و روزنامهنگار به شدت از موج تازه دستگيریها و بازداشتهای مدافعان حقوق بشر ابراز نگرانی نموده و آنها را تنها با هدف تنبيه اين مدافعان به خاطر فعاليتهای آنها و استفاده مسالمتآميز آنها از آزادی بيان خود تلقی کرده است.
اين نهاد مدافع حقوق بشر به ويژه نسبت به سلامتی جسمانی و روانی مدافعان حقوق بشر که در بازداشت و در معرض "شکنجه و بدرفتاری گسترده" قرار دارند ابراز نگرانی کرده و گفته است: "هدف اين فضای سرکوب مداوم ترساندن و به سکوت کشاندن تمام مدافعان حقوق بشر در ايران است."
برنامه نظارت از دولتمردان ايران خواسته است اتهامهای اين افراد را لغو و در کليه شرايط سلامت جسمانی و روانی آنها را تضمين کنند.
برنامه نظارت بر حمايت از مدافعان حقوق بشر از مسئولان جمهوری اسلامی ايران خواسته است تمام مدافعان حقوق بشر را که به خاطر فعاليتهای حقوق بشری خود در "حبس خودسرانه" بهسر میبرند، آزاد کنند
اين نهاد همچنين از مسئولان جمهوری اسلامی ايران خواسته است تمام مدافعان حقوق بشر را که به خاطر فعاليتهای حقوق بشری خود در "حبس خودسرانه" بهسر میبرند، آزاد کنند و اعلاميه سازمان ملل در باره مدافعان حقوق بشر، اعلاميه جهانی حقوق بشر و پيمانهای بينالمللی حقوق بشر را که ايران نيز آنها را پذيرفته است، رعايت کنند.
شيوا نظرآهاری، فعال حقوق بشر، در روز ۱۸ شهريورماه جاری برای گذراندن محکوميت چهار سال زندان خود به زندان اوين رفت. وی پس از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری يک بار در تاريخ ۲۴ خرداد ماه ۱۳۸۸، و بار ديگر در آذر ماه همان سال بازداشت شد.
نويد خانجانی، و حسين رونقی ملکی، دو فعال حقوق بشر، به همراه ۳۰ تن از فعالان مدنی ديگر که برای کمک به زلزلهزدگان به استان آذربايجان شرقی سفر کرده بودند، در روز يکم شهريورماه جاری دستگير شدند. تعدادی از اين بازداشتشدگان با وثيقه آزاد شدهاند و برخی هنوز در زندان بهسرمیبرند.
نوید خانجانی، صبح روز یکشنبه ۱۹ شهریور از بند ۳۵۰ زندان اوین به زندان رجائیشهر کرج انتقال یافت. این فعال حقوق بشر پیشتر به ۱۲ سال حبس قطعی محکوم شده بود.
حسين رونقی ملکی نيز پيش از اين در روز ۲۲ آذر ۱۳۸۹ دستگير شد و به ۱۵ سال زندان محکوم گرديد که هماکنون حکم محکوميت خود را میگذراند. وی که در زندان بيماریهای سختی را تحمل کرده در بازداشت اخير در مرخصی استعلاجی بهسر میبُرد.
عيسی سحرخيز، روزنامهنگار زندانی نيز در روز ۱۸ شهريورماه جاری، پس از انتقال به زندان رجائیشهر دست به اعتصاب غذا زد و از خوردن غذا و دارو خودداری کرد. سحرخيز نزديک به شش ماه در بيمارستان بستری بود تا اين که هفت شهريور با شروع کنفرانس غيرمتعهدها در تهران به سلول انفرادی در زندان اوين منتقل شد. وی که ۱۲ تير ۱۳۸۸ دستگير شده بود به سه سال زندان محکوم گرديد و محکوميت خود را نيز به پايان رساند اما در مرداد ۱۳۹۰، دولتمردان پرونده ديگری عليه او گشودند و وی را به دو سال زندان بيشتر محکوم کردند. اين محکوميت در دادگاه تجديد نظر به يک سالونيم کاهش يافت.
ژيلا بنی يعقوب، فعال حقوق زنان و روزنامهنگار ۱۲ شهريورماه جاری برای گذراندن محکوميت يک سال زندان خود به زندان اوين رفت. وی ۳۰ خردادماه سال ۱۳۸۸ در جريان رويدادهای دهمين دوره انتخابات بحثبرانگيز رياست جمهوری در ايران به همراه همسرش، بهمن احمدی امويی، بازداشت شده بود.
بهمن احمدی امويی حکم پنج سال زندان خود را میگذراند و در ۲۲ خردادماه سال جاری از زندان اوين به زندان رجائیشهر منتقل شد و در آنجا مورد اهانت قرار گرفت و نزديک به ۲۰ روز در سلول انفرادی باقی ماند.
ارسال کردن دیدگاه جدید