معاون سیاسی وزارت کشور: احزاب منحل شده نمیتوانند فعالیت سیاسی کنند
دوشنبه, 1391-05-23 18:42
نسخه قابل چاپ
معاون سیاسی وزارت كشور ایران، در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا با اعلام اینکه در انتخابات مجلس نهم احدی مانع ورود كسی به انتخابات نشد، تاکید کرده است که برخی احزاب منحل شدهاند و نمیتوانند فعالیت سیاسی كنند.
اشاره سيدصولت مرتضوی، به "سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی" و "حزب مشاركت ایران اسلامی" است كه از سوی وزارت كشور منحل اعلام شدهاند.
این دو حزب که از مهمترین و اثرگذارترین احزاب اصلاحطلب ایران محسوب میشدند، به دنبال وقایع پس از دهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸، توسط دولت منحل شدند و بسیاری از اعضا و فعالان آنها از جمله دبیرکل حزب مشارکت به زندان افتادند.
دبیرکل مجمع روحانیون مبارز، محمد موسوی خوئینیها و دبیر کل حزب مشارکت محسن میردامادی است.
مرتضوی در پاسخ به پرسشی درباره مجاز بودن فعالیت حزبی برخی اعضای این دو حزب گفته است: "اعضای احزاب منحله نمیتوانند عضو حزب دیگری باشند مگر اینكه قانون احزاب اصلاح شود." سیدصولت مرتضوی گفته که خطر احزاب این است که دولتها و امكانات را هم در دست بگیرند.
معاون سیاسی وزارت كشور ایران همچنین تاکید کرده است: "اگر میخواهیم نظام را حزبی كنیم باید سازوكاری را درباره پیشگیری از تكاثر و تسلط احزاب بر مقدرات مملكت داشته باشیم، چراكه اگر حزبی سوار شد، پیاده كردنش مشكل است چون مجلس و دولت را تشكیل میدهد و تمام امكانات مملكت را در اختیار میگیرد و بعد از آن تسلط بر مقدرات كشور برایش میسر میشود."
وی در پاسخ به پرسشی درباره واگذاری اجرای انتخابات به نهاد دیگری غیر از دولت گفته است: "اینكه بخواهند اجرای انتخابات را از قوه مجریه بگیرند و به قوه دیگری محول كنند، خلاف صریح قانون اساسی گام برداشته شده است و اساسا این بحث چه از نظر حقوقی و چه از نظر اجرایی، قابلیت اجرا ندارد."
آماده شدن جدول زمانبندی انتخابات و آغاز تبلیغات غیر رسمی
در حالی که برخی اشخاص و چهرههای اصلاحطلب خود را برای شرکت در انتخابات آینده آماده میکنند و زمزمههایی مبنی بر حضور برخی از چهرههای مشهور به گوش میرسد، هنوز دو کاندیدای اصلاحطلب انتخابات گذشته در حصر خانگی به سر میبرند.
اعلام آمادگی اصلاحطلبان برای شرکت در انتخابات، تاکنون واکنشهایی را در میان برخی از چهرههای سیاسی اصولگرا و حامی دولت برانگیخته است.
سیدصولت مرتضوی درباره بنیاد باران و فعالیتهای سیدمحمد خاتمی برای انتخابات ریاست جمهوری، با اشاره به اینکه بنیاد باران از كمیسیون ماده ده احزاب هیچ مجوزی ندارد و جزو احزاب سیاسی رسمی كشور نیست تصریح کرده است: "من درباره اشخاص نیز اظهار نظر نمیكنم، ولی هركسی كه در چارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران واجد شرایط برای انتخابات است میتواند در انتخابات شركت كند و مجاری ذیربط وظیفه دارند به صلاحیتها رسیدگی كنند."
معاون سیاسی وزارت كشور ایران در ادامه این گفتوگو، درباره نوع تبلیغات كاندایداها در فرصت باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری آینده گفته است: "اینكه احزابی دور هم بنشینند و درباره انتخابات آینده طراحیهایی داشته باشند و به شخص خاصی هم برسند، خلاف قانون نیست، اما اگر نشستی برگزار كنند و حمایتشان از یك كاندیدای خاص را علنی كنند، خلاف قانون عمل كردهاند. تا زمانی كه تبلیغات انتخابات آزاد نشود، تبلیغ برای افراد ممنوع است."
سیدصولت مرتضوی از آماده شدن جدول زمانبندی این انتخابات خبر داده است. یاززدهمین انتخابات ریاست جمهوری در ایران، کمتر از یکسال دیگر برگزار میشود.
اينها از حالا ميگويند ريس جمهوري ميخواهند که مثل مجلس مطيع و مطاع رهبر باشد.
چه انتخاباتي ؟
دموکراسي و حزب ؟
شوخي نفرماييد.....
مليجک احمدي فکر ميکند ميتواند جلوي توفان دموکراسي خواهي مردم را بگيرد....خس و خاشاک ؟!.....
ارسال کردن دیدگاه جدید