عبدالله نوری: در مورد پرونده هستهای رفراندوم برگزار شود
عبدالله نوری، فعال سياسی اصلاحطلب خواهان تصميمگيری هر چه سريعتر در مورد بحران هستهای و برگزاری رفراندومی در اينباره شد.
به گزارش منابع خبری ايران، عبدالله نوری، وزير کشور دوران رياست جمهوری محمد خاتمی در ديدار با فعالان دانشگاهی کشور از انجمنها و جنبشهای دانشجويی در مورد بحران مناقشات هستهای ايران و قدرتهای غربی اظهارنظر کرد.
نوری در اينباره گفت: "مناسب است کارشناسان بدون گزينشهای سياسی و جناحی با مردم صحبت کنند و مردم در يک رفراندوم درباره چگونگی تصميم در خصوص مناقشه موجود ميان ايران و غرب نظر نهايی را اعلام نمايند."
وی ضمن بيان اينکه انرژی اتمی حق ايران است، افزود: "راهبرد ايران در برخورد با اين موضوع بايد واقعبينانه و با توجه به منافع ملی و پرهيز از واکنش های احساسی باشد."
اين فعال سياسی با طرح اين مسئله که امکان دارد روش غرب در ارتباط با برنامه هستهای "دامی برای آسيب رساندن" به ايران و "تضعيف" آن باشد گفت: "در اين صورت تصميمگيری و راهبرد ما بايد نجات کشور باشد و نه فدا کردن همه منافع به پای مسئله هستهای."
عبدالله نوری: راهبرد ايران در برخورد با اين موضوع بايد واقعبينانه و با توجه به منافع ملی و پرهيز از واکنش های احساسی باشد
وی با اشاره به فشارهای اخير بر اثر تحريمها و کاهش بهای نفت و در نتيجه کاهش درآمد ايران گفت: "در اين شرايط کشوری با جمعيت انبوه و با گستره جغرافيايی ايران و با تدابير فعلی دچار آسيب جدی در زمينههای گوناگون زيربنايی و روبنايی خواهد شد."
وزير کشور دوران رياست جمهوری محمد خاتمی تأکيد کرد که تصميم درست اگر دير اتخاذ شود تأثيرگذار نخواهد بود و نمیتوان خسارتهای ديرکرد آن را ناديده گرفت.
عبدالله نوری به موارد گوناگونی از اين نوع تصميمگيریها در تاريخ جمهوری اسلامی ايران، از جمله تسخير سفارت آمريکا و حل ديپلماتيک آن و پذيرش قطعنامه ۵۹۸ شورای امنيت در جنگ ايران و عراق، اشاره کرد.
وی در دفاع از ايده برگزاری رفراندوم در رابطه با مناقشه هستهای ايران گفت: "در قانون اساسی نيز برگزاری رفراندوم بهعنوان راهکاری برای موضوعات مهم و سرنوشتساز پيشبينی شده است."
اين بخش از سخنان عبدالله نوری در مورد برنامه هستهای ايران در رسانههای داخل کشور حذف شد اما وبسايتهای اصلاحطلبان در خارج آن را بازتاب دادند.
حکومت ايران رسانهها را از اظهارنظر انتقادی در مورد برنامه هستهای اين کشور منع کرده است.
عبدالله نوری تشکيل "اتاق فکر اصلاحطلبان"را نخستين گام در تبيين مواضع جبهه اصلاحات در موضوعات مهم و بنيادين خواند و از اصلاحطلبان خواست تحت تأثير "فضاسازیها و بازیهای رسانهای افراطيون جريان حاکم" و "طرفداران براندازی" قرار نگيرند
"اتاق فکر اصلاحطلبان"؛ پيشنهادی برای برونرفت از "یأس"
عبدالله نوری در بخش ديگری از سخنان خود به موضوع تشکيل "اتاق فکر اصلاحطلبان" که چندی پيش در ديدار خود با محمد خاتمی آن را مطرح کرده بود، پرداخت.
اتاق فکر اصلاحات بايد دارای سازوکاری باشد که بتواند همه يا اکثريت جريانات اصلاح طلب را در دل خود جای دهد.
عبدالله نوری گفت: "اين پيشنهاد بيشتر جهت خروج اصلاحطلبان و بدنه اجتماعی حامی اصلاحات و جنبش سبز از حالت یأس و از هم گسيختگی و تلاش برای برنامهريزی، بازسازی و انسجام، جهت حرکتی منطقی و منطبق با شرايط موجود میباشد."
وی همچنين گفت اين نهاد بايد بتواند همه يا اکثريت جريانات اصلاحطلب را در دل خود جای دهد و به صورت مؤثر از آنها در روند تصميمگيری استفاده کند.
اصلاحطلبان ايران پس از رويدادهای دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران، دستگيری و خروج بسياری از آنان کشور و غيرقانونی کردن احزاب و تشکلهای آنان توسط حکومت، در ماههای اخير در فکر بازسازی تشکيلات خود هستند و تشکيل "اتاق فکر" اقدامی در همين راستا بهشمار میرود.
عبدالله نوری اگرچه احساس هراس از برخورد دستگاههای امنيتی را بهعنوان مانع احتمالی در راه تشکيل اين نهاد دانست اما در همين حال افزود: "به نظر میرسد دست روی دست گذاشتن و به تعويق انداختن آن با اينگونه دلايل به نوعی توجيه بیعملی خود، در پوشش انداختن تقصير بر گردن حکومت است."
وی تشکيل اين نهاد را نخستين گام در تبيين مواضع جبهه اصلاحات در موضوعات مهم و بنيادين خواند و از اصلاحطلبان خواست تحت تأثير "فضاسازیها و بازیهای رسانهای افراطيون جريان حاکم" و "طرفداران براندازی" قرار نگيرند.
نوری راهبرد اصلاحطلبان را "تغييرات آرام از درون" دانست و بر لزوم "پرهيز از تندروی و کنترل حرکتهای راديکال در ميان گروههای منتقد، اصلاحطلب و جنبش سبز" تأکيد کرد.
**رفراندوم ؟ اونم تو ایران؟
رفراندوم باید بشود که آیا ملت ایران اصلا*** پیامبر اسلام و عربیت را برای ایرانیت قبول دارند یا ندارند. بنده هیچ مشکلی نه با عرب دارم و نه غیر ایرانی اما منافع ایران را می خواهم و منافع ایران امروز در این است که صدای اسلام از مسجد بیرون نیاید و روحانیونی که لباس ملی و. انسانی ما را ممنوع کردند ممنوع الباس شوند مگر در مسجدشان. ایران ایرانی ست و ایرانی خواهد ماند. هر چند هم بر این عربیت و اسلامیت در ایران پای بفشارید مگر بزور قتل و کشتار پیروز نخواهید شد. هزار چهارصد سال است که بدون حتا یک لحظه تردید وقفه آدم می کشید و سر می برید و دست قطع می کنید و خفه می کنید و از حلاج تا فروهر ها و تا عین القضات همدانی و تا ابن مقفع و تا داریوش پروانه فروهر و تا زهرا کاضمی و تا محسن روح الامینی و تات رامین پوراندرجانی و تا زهرا بنی یعقوب و تا دکتر تفضلی و تا زالزاده و تا میلیونها بی نام بی نشانی که در سیاهچالهای مساجد و حسینیه ها بدستان ناپاک فرزندان طبیعی امامان شیعه و سنی که به قتل رسیدند. آری آیا ایرانیان بر این همه قتل که هم مورد وافاق روحانیون در هر سطح و در نحله هرقشر و هر سبک است و از اصولگرا و اصلاحطلب و از درویش و صوفی و شیعه و سنی همگی سر بر و در آستان آدمکشان قهاری همچون علی دارند آیا آری خواهد گفت یا نه. باید رفراندومی بشود تا ما ببینیم آیا باز هم مردم ایران سر در رکاب قاتلان پدران و مادران ودین و ایمانشان دارند یا نه! رفراندوم باید اینبار پرسشش این باشد که آیا این اسلان نحس آدمکش و قاتل پرور و بیرحم و ضد دانش و ضد فرهنگ و ضد تمدن و سنگسارگر زن و ضد بشر را می خواهند یا نه! آری پرسش این باید باشد آقای نوری!
من اسمم شهره است. این نظر رو برا کلمه فرستادم اما چون تو ایرانه حتما میترسه منتشر کنه شما بکنین. ممنونم. من یک دختر بیست و هشت ساله هستم. بارها به من توهین شده مرا بارها دستگیر کرده اند٬ سپاه پاسداران به پستانهای من دست زده٬ اندامهای هویتی و زنانه ی مرا با رکیک ترین وجه و شیطانی ترین صورت دستمالی کرده است. من در خانواده ای مذهبی بدنیا آمده ام بنابر این مذهبی هستم ولی ***** نام واقعی من شهره است و من از طرف تمامی زنان ایران بر شما و دینتان می*** آری من. شهره از جنوب شهر تهرانم
آخوند نوری آخرین دست و پاها را می زند اما در آینده ی ایران حکومت از آن ضد دین ها خواهد بود
گل گفتی آی گل گفتی،غنچه بودی شکفتی.یا شیخ مزاح می فرمایید.مگر در ایران هم کسی حق رای دارد؟گویا هنوز در همان دوران که 36 میلیون رای واقعی مردم به اشتباه به شماها داده شد مانده اید؟مگر شما ارزشی برای آن همه رای قایل شدید که اینان؟(که همان شمایانند در همان لباس که شمایید).ای شیخِ شیطون.
سرکاریه دیگه؟ رای گیری تو ایران؟ دوربین مخفیه؟لعنتی، بعدش بهمون میخندن بگیم پس رای ما کو.
شهره خانم آیا هنوز هم مذهبی هستی! مادر جوون این نقطه چینها کار خودته یا کار زمانه! عجب زمانه ای شده مادر جون. خدا بهت قوت بده هر جا هستی. شاید حدسم درس باشه اگه درسه با انگشتت بکن زیر همون سه نقطه و بنویس****
ارسال کردن دیدگاه جدید