نشريههای چلچراغ و ایران جمعه مجرم شناخته شدند
دادگاه مطبوعات ايران، مديران مسئول دو نشريه چلچراغ و ايران جمعه را محاکمه و مجرم اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه رسيدگی به کيفرخواستهای مطرح شده عليه مديران مسئول دو نشريه چلچراغ و ايران جمعه که روز گذشته يکشنبه ١٨ تيرماه برگزار شد آنها مجرم شناخته شدند.
اعضای هيئت منصفانه مطبوعات استان تهران با اکثريت آراء، غلامحسين اسلامیفر، مدير مسئول نشريه ايران جمعه را به دليل توهين و اهانت به اقوام کشور و تشويش اذهان عمومی با نشر مطالب خلاف واقع، مجرم تشخيص دادند و نيز وی را مستحق تخفيف ندانستند.
همچنين، اعضای هيئت منصفانه مطبوعات استان تهران به اتفاق آراء مدير مسئول نشريه چلچراغ را به دليل "استفاده ابزاری از تصاوير زنان" مجرم شناختند.
اين هيئت، مدير مسئول نشريه چلچراغ را به اتهام "نشر مطالب خلاف عفت عمومی"، مجرم تشخيص نداد اما به اتفاق آراء وی را مستحق تخفيف ندانست.
چلچراغ يکی از نشريات مورد علاقه جوانان ايرانی و از پشتيبانان اصلاحطلبان بهويژه محمد خاتمی، رئيس جمهور پيشين ايران بوده است
هفتهنامه چلچراغ از سال ۱۳۸۱ با محتوای فرهنگی، هنری، اجتماعی، سينمايی و طنز، به مديرمسئولی فريدون عموزاده خليلی آغاز به کار کرد.
چلچراغ يکی از نشريات مورد علاقه جوانان ايرانی و از پشتيبانان اصلاحطلبان بهويژه محمد خاتمی، رئيس جمهور پيشين ايران بوده است.
بزرگمهر حسينپور و توکا نيستانی، از چهرههای مطرح اين مجله در بخشهای طنز و کاريکاتور بودهاند.
يکم آذرماه ۱۳۸۹هيئت نظارت بر مطبوعات چلچراغ را به دليل انتشار مطالب "خلاف عفت عمومی، درج مطالب توهينآميز و اصرار بر تخلفات" توقيف کرد اما پس از يک ماه و ١٤ روز توقيف، مجوز ادامه انتشار گرفت.
اسفندماه سال ۸۸ نيز اين هفتهنامه به دليل "عدم پايبندی به رسالت مطبوعاتی، فعاليت بر خلاف زمينه مصوب، استفاده ابزاری از تصاوير، درج مطالب سطحی و فاقد ارزش رسانهای، ترويج تجملات و تبليغ مدگرايی و مصرفگرايی" از سوی هيئت نظارت بر مطبوعات، اخطار گرفته بود.
هفتهنامه ايران جمعه که ويژهنامه روزهای جمعه روزنامه ايران به صاحب امتيازی خبرگزاری جمهوری اسلامی است و از سال ۱۳۸۰ منتشر میشود پيش از اين يک بار به همين اتهام محکوم شده بود.
۲۲ ارديبهشت ۱۳۸۵ در صفحهٔ کودک و نوجوان اين هفتهنامه کاريکاتورهايی از مانا نيستانی کاريکاتوريست ايرانی منتشر شد که شهروندان آذربايجانی آن را توهين به خود تلقی کردند و اعتراضهايی نيز در برخی شهرها صورت گرفت که موجب بازداشت کاريکاتوريست و مهرداد قاسمفر، سردبير وقت ايران جمعه شد. هر دوی آنها هماکنون در خارج از ايران زندگی میکنند.
مانا نيستانی بعدها و در خردادماه ۱۳۸۹ گفت: "اطمينان میدهم که هيچگاه قصد ضربه زدن و ناراحت کردن هيچ گروهی را نداشتهام."
ارسال کردن دیدگاه جدید