خانه | خبر | اخبارایران

کاهش واردات نفت هند از ايران در ماه مه

پنجشنبه, 1391-03-18 15:28
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

اطلاعات مربوط به تخليه نفتکش‌ها در هندوستان حاکی از آن است که شرکت‌های نفتی اين کشور واردات نفت خام خود از ايران را در ماه مه ۳۸ درصد نسبت به همين مقطع در سال گذشته کاهش داده‌اند.

به گزارش رويترز، اقدامی که هندوستان در زمينه کاهش شديد واردات نفت خام خود از ايران صورت داده است، اين احتمال را که اين کشور نيز به مانند ژاپن و برخی کشورهای اروپايی مشمول معافيت از تحريم‌های آمريکا شود، افزايش می‌دهد.

هم‌اکنون دو ماه می‌شود که هند واردات نفت خام از ايران را به شدت کاهش داده است و با بررسی ميزان اين کاهش در ماه مه می‌توان به تأثير تحريم‌های جديد آمريکا عليه ايران پی برد.

يک منبع مطلع در ماه گذشته خبر داده بود که دولت‌های هند و آمريکا در حال مذاکره در مورد معافيت هندوستان از تحريم‌های آمريکا هستند که بيشتر در مورد بانک‌های کشورهايی که با ايران در حال تجارت هستند و به‌منظور متوقف ساختن برنامه هسته‌ای ايران وضع می‌شود.

چين و هندوستان بزرگ‌ترين مشتريان نفت خام ايران به‌شمار می‌آيند و هر گونه کاهش در ميزان خريد آن‌ها از ايران برای غرب که در پی اعمال فشار بر حکومت ايران است، اهميت بسيار دارد

چين و هندوستان بزرگ‌ترين مشتريان نفت خام ايران به‌شمار می‌آيند و هر گونه کاهش در ميزان خريد آن‌ها از ايران برای غرب که در پی اعمال فشار بر حکومت ايران است، اهميت بسيار دارد. با وجود آن‌که هر دو کشور ميزان واردات نفت خام از ايران را کاهش داده‌اند، هنوز هيچ‌کدام به‌طور رسمی خواستار معافيت از تحريم‌ها نشده‌اند.

اطلاعاتی که در دسترس خبرگزاری رويترز قرار گرفته حاکی از آن است که هندوستان در ماه مه روزانه حدود ۲۴۳ هزار بشکه نفت خام از ايران وارد کرده است که اين ميزان حدود ۱۰ درصد به نسبت واردات نفت خام اين کشور از ايران در ماه آوريل و حدود ۳۸ درصد نيز به نسبت ۳۹۴ هزار بشکه نفت خامی که در همين مقطع در سال گذشته به‌طور روزانه از ايران وارد می‌کرده، کمتر است.

در ماه آوريل سال جاری نيز که نخستين ماه قراردادهای جديد نفتی هند و ايران محسوب می‌شد، واردات نفت خام هند از ايران حدود ۴۰ درصد به نسبت يک سال پيش از آن کاهش يافت.

کاهش واردات نفت خام هندوستان از ايران سبب شده است که اين کشور عضو اوپک در ماه‌های آوريل و مه به جايگاه پنجم در فهرست تأمين‌کنندگان نفت خام هند سقوط کند. اين در حالی است که ايران درست يک سال پيش از اين مقطع، جايگاه سوم اين فهرست و در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۲ جايگاه دوم آن را از آن خود کرده بود.
 

Share this
Share/Save/Bookmark

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما