خانه | خبر | اخبارایران

"ايران سيستم‌های رديابی نفتکش‌هايش را خاموش می‌کند"

دوشنبه, 1391-02-25 16:02
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

ايران برای گريز از تحريم‌های بين‌المللی، سيستم‌های رديابی ماهواره‌ای نفتکش‌هايش را به‌طور مرتب خاموش می‌کند.

روزنامه واشنگتن پُست به نقل از مقامات آمريکايی که خواسته‌اند نامشان فاش نشود امروز، ۲۵ ارديبهشت (۱۴ ماه مه) نوشت، بيش از يک ماه است که ايران به اين شکل عمل کرده است.

بر اساس اين گزارش، مقامات آمريکايی و تحليلگران صنعتی اين شيوه عملکرد ايران را به بازی موش و گربه با دولت‌های غربی که خواستار اجرای تحريم‌ها در رابطه با صادرات ايران هستند تشبيه کرده‌اند.

آژانس بين‌المللی انرژی نيز که بر عملکرد ايران نظارت داشته است اعلام کرده که ايران اين تاکتيک غيرمعمول را از اوايل ماه آوريل در مورد ۲۵ درصد از کشتی‌های نفتکش‌ خود آغاز کرده است.

اين اقدام که تخلف علنی از قوانين دريايی محسوب می‌شود فقط تا حد اندکی می‌تواند در پنهان ساختن نفتکش‌ها به‌هنگامی که اقيانوس‌ها را در جست‌وجوی بنادر آزاد و برای پيدا کردن مشتری می‌پيمايند، مؤثر باشد.

تحريم‌های اقتصادی آمريکا و غرب عليه ايران دشواری‌های بسياری را برای اين کشور به‌وجود آورده ‌است. دور جديد اين تحريم‌ها نفت ايران را هدف قرار داده و همين نيز باعث اختلال در روند صادرات نفت ايران شده ‌است.

ايران اين تاکتيک غيرمعمول را از اوايل ماه آوريل در مورد ۲۵ درصد از کشتی‌های نفتکش‌ خود آغاز کرده است

در همين رابطه آژانس بين‌المللی انرژی روز جمعه، ۲۲ ارديبهشت (۱۱ ماه مه) در گزارش ماهانه خود اعلام کرد توليد نفت خام ايران در ماه آوريل ۳/۳ ميليون بشکه در روز بوده است اما اين کشور چيزی بين ۱۵ تا ۲۵ درصد از آن را نتوانست به فروش برساند و در عوض، آن را در نفتکش‌ها ذخيره کرد.

در اين گزارش آمده بود که ايران اين شيوه را تنها به مدت دو ماه می‌تواند ادامه دهد چرا که پس از آن، ظرفيت نفتکش‌های ذخيره‌اش پر می‌شود و در اين صورت مجبور خواهد شد فعاليت خود در برخی از حوزه‌های نفتی‌اش را متوقف کند.

حدود دو سوم از درآمد ارزی ايران متکی به صادرات نفت اين کشور است و جمهوری اسلامی ايران هم‌اکنون به‌عنوان دومين صادرکننده بزرگ نفت اوپک شناخته می‌شود. مقام نخست در اين زمينه از آن عربستان سعودی است.

ايران در سال گذشته موفق شد که روزانه حدود ۶/۲ ميليون بشکه از ۵/۳ ميليون بشکه نفت خامی را که هر روز از حوزه‌های نفتی عظيم خود استخراج می‌کرد، صادر کند.

آمريکا و اتحاديه اروپا تحريم‌هايی اقتصادی را در مورد ايران وضع کرده‌اند تا اين کشور را به‌خاطر برنامه هسته‌ای آن تحت فشار بگذارند.

غرب و آژانس بين‌المللی انرژی اتمی (که وابسته به سازمان ملل متحد است)، احتمال می‌دهند که هدف ايران از دنبال کردن برنامه هسته‌ای‌اش دستيابی به قابليت توليد سلاح‌های اتمی باشد، هر چند که ايران همواره اين موضوع را رد کرده است.

 

Share this
Share/Save/Bookmark

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما