ايران از بازداشت ۱۲دزد دريايی خبر داد
فرمانده نيروی دريايی ارتش ايران گفت ۱۲ دزد دريايی توسط ناوگروه ارتش بازداشت شدند.
به گزارش منابع خبری ايران، حبيبالله سياری فرمانده نيروی دريايی ارتش جمهوری اسلامی ايران امروز سهشنبه ۱۵ فروردينماه در يک نشست خبری گفت در آخرين درگيری ناوگروه ارتش ايران با دزدان دريايی که در سه هزار کيلومتری آبهای ايران و در مدار هفت درجه اقيانوس هند صورت گرفته بود، ۱۲ دزد دريايی اسير و بازداشت شدهاند.
وی افزود بازداشتشدگان هماکنون در اختيار ارتش ايران و در حال انتقال به داخل خاک ايران هستند.
حبيبالله سياری همچنين گفت ۱۲ دزد دريايی اسير پس از انتقال به ايران، به قوه قضائيه تحويل خواهند شد.
فرمانده نيروی دريايی در توضيح اين عمليات اظهار داشت يک کشتی تجاری حامل دهها هزار تن کالا به مقصد ايران که از جنوب آفريقا اعزام شده بود، در هفتم فروردينماه جاری مورد حمله دزدان دريايی قرار گرفت و ربوده شد.
فرمانده نيروی دريايی: جمهوری اسلامی در سال ۹۰ نيز ۴۴ مورد درگيری با دزدان دريايی داشته است
به گفته وی دو تن از خدمه اين کشتی که تابعيت غير ايرانی داشتند توسط دزدان دريايی کشته شدند و يکی از خدمههای ايرانیتبار نيز زخمی گرديد.
سياری با بيان اينکه اين رويداد در خارج از منطقه حضور ناوگروههای ايران اتفاق افتاد، افزود دزدان دريايی قصد داشتند اين کشتی را به سمت سواحل کشور سومالی هدايت کنند.
فرمانده نيروی دريايی گفت تيمهای عمليات ويژه در روز ۱۱ فروردين قصد داشتند به اين کشتی حمله کنند که به دليل متوجه شدن دزدان دريايی اين امر صورت نگرفت و درگيری آغاز شد.
برپايه سخنان حبيبالله سياری درگيری نيروهای ارتش ايران با دزدان دريايی بر روی کشتی تجاری ۴۸ ساعت به طول انجاميد که ۳۶ ساعت آن بر روی کشتی ربودهشده بود و سرانجام تمامی دزدان دريايی دستگير شده و همه خدمه آزاد شدند.
وی گفت: "ما با اين دزدان دريايی طبق قوانين اسلام و با رأفت برخورد کرديم و هماکنون آنها به سمت بندرعباس در حال حرکت هستند."
فرمانده نيروی دريايی همچنين اعلام کرد که جمهوری اسلامی در سال ۹۰ نيز ۴۴ مورد درگيری با دزدان دريايی داشته است.
وی گفت: "تاکنون حدود ۱۶ هزار نفر نيرو و ۱۵۰۰ نفر تيمهای عمليات ويژه را بهمنظور برقراری عمليات به خليج عدن و آبهای آزاد اعزام کردهايم."
به گفته سياری ناوگروههای ايران از ابتدای سال ۸۸ تاکنون بيش از ۱۵۰۰ فروند کشتی را اسکورت کرده که در حدود ۱۰۰ مورد از آنها با دزدان دريايی که با قايقهای ۴ فروندی تا ۳۵ فروندی به کشتیها حمله میکنند، درگير شدهاند.
به نوشته تارنمای سازمان بنادر و دريانوردی ايران صنعت دريانوردی طی سالهای اخير آسيب بسياری از دزدی دريايی ديده است.
با اين حال و با وجود تلاشهای بينالمللی، دزدان دريايی همچنان به فعاليت خود ادامه میدهند و به کشتیهای عبوری يورش میبرند.
در حال حاضر ۱۳ کشتی از کشورهای مختلف در اختيار دزدان دريايی قرار دارند که از زمان ربوده شدن برخی از آنها بيش از يک سال میگذرد.
ارسال کردن دیدگاه جدید