اعلام آمادگی ايران برای کمک به توافق دمشق و کوفی عنان
علیاکبر صالحی، وزير امور خارجه ايران طرفهای بينالمللی و منطقهای را در راستای مأموريت کوفی عنان در مورد سوريه، به پرهيز از هرگونه اقدام "شتابزده و مداخلهجويانه" فراخواند.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) علیاکبر صالحی، وزير امور خارجه ايران در ديدار روز سهشنبه هشتم فروردينماه خود با فيصل مقداد، فرستاده ويژه رئيسجمهور سوريه و قائم مقام وزارت خارجه اين کشور، بر پشتيبانی همهجانبه جمهوری اسلامی از حکومت بشار اسد تأکيد کرد.
فيصل مقداد در اين ديدار گزارشی از آخرين وضعيت کشورش را ارائه کرد و شرايط کنونی سوريه را "مناسب" ارزيابی نمود.
وی گفت دولت سوريه به "پيشبرد روند اصلاحات و پیگيری گفتوگوهای ملی" اعتقاد دارد.
علیاکبر صالحی نيز در اين ديدار از "ضرورت گذار از مرحله امنيتی و پيشبرد روند اصلاحات و اهتمام نسبت به مطالبات مردم در فرايند شکلدهی به گفتوگوهای ملی" حمايت کرد.
وزير امور خارجه ايران گفت وضعيت کنونی سوريه "راهکار سياسی" دارد و آمادگی جمهوری اسلامی ايران را برای "کمک به فرايند سياسی شکلگرفته در راستای توافق حاصله ميان دمشق و کوفی عنان" اعلام کرد.
بر اساس توافقنامه تجارت آزاد سوريه با جمهوری اسلامی ايران، واردات همه فراوردهای ايرانی به سوريه بدون در نظر گرفتن قوانين ممنوعيت واردات و قانون حمايت از صنايع داخلی آزاد صورت میگيرد
علیاکبر صالحی امروز نيز در سخنانی تأکيد کرد: "به مأموريت کوفی عنان درباره مسأله سوريه اميدواريم و فکر میکنيم حمايت اعراب، ترکيه و سازمان ملل از مأموريت کوفی عنان میتواند به حل مسأله سوريه کمک کند."
محمود احمدینژاد، رئيس جمهور ايران نيز روز گذشته در ديدار با فيصل مقداد گفت دولت سوریه در جریانهای اخیر تنها با گروههای مخالف مسلح روبهرو نبوده و این اتفاقات در حقیقت "یک جریان روشن جهانی" علیه این کشور است.
احمدینژاد در اين ديدار گفت: "امروز برای همه روشن و آشکار شده که مستکبران به دنبال ضربه زدن به ایران، سوریه و خط مقاومتاند و با شعار دلسوزی برای آزادی مردم و دفاع از حقوق بشر، در صدد نجات صهیونیستها هستند."
روز گذشته احمد فاوزی، سخنگوی کوفی عنان، فرستاده ويژه سازمان ملل و اتحاديه عرب برای حل بحران سوريه، در بيانيهای اعلام کرد دولت سوريه در نامهای به کوفی عنان طرح وی را پذيرفته است.
کوفی عنان اين تصميم سوريه را "گام نخست مهم" برای پايان بخشيدن به خشونتها در اين کشور دانست.
دبيرکل پيشين سازمان ملل در نامهای به بشار اسد، رئيسجمهور سوريه، مصرانه از دولت اين کشور خواست که به تعهدات خود فورأ عمل کند.
طرح ششبندی کوفی عنان شامل "پايان دادن به درگيریها از سوی دولت و مخالفان، آتشبس روزانه و فراهم کردن زمينه کمکرسانیهای بشردوستانه، آزادی زندانيان سياسی، آزادی رسانهها، بهرسميت شناختن حق برگزاری تظاهرات مسالمتآميز و برگزاری مذاکرات بين دولت و مخالفان و انتقال مسالمتآميز قدرت" است.
شورای امنيت سازمان ملل و سپس کشورهای روسيه و چين دو همپيمان اصلی سوريه نيز از طرح عنان پشتيبانی کردهاند.
واردات همه فراوردههای ايرانی به سوريه آزاد شد
در همين حال روز گذشته محمد نضال الشعار، وزير اقتصاد و بازرگانی سوريه در بخشنامهای اعلام کرد بر اساس توافقنامه تجارت آزاد با جمهوری اسلامی ايران، واردات همه فراوردههای ايرانی به سوريه بدون در نظر گرفتن قوانين ممنوعيت واردات و قانون حمايت از صنايع داخلی آزاد است.
بر اساس اين بخشنامه صاحبان صنايع و بازرگانان سوريه میتوانند در برابر ارائه مدارک مبنی بر ايرانی بودن منشاء کالاها، آنها را برپايه تعرفههای گمرکی در نظر گرفته شده در توافقنامه تجارت آزاد دو کشور وارد سوريه کنند.
پيش از اين توافقنامه تجارت آزاد ميان ايران و سوريه از يکم فروردين پس از تصويب دولتهای دو کشور به اجرا گذاشته شده بود.
مبادلات تجاری ايران و سوريه پيش از اين توافقنامه در حدود ۳۰۰ ميليون دلار برای سال گذشته خورشيدی اعلام شده است.
جمهوری اسلامی ايران نزديکترين پشتيبان حکومت بشار اسد در منطقه بهشمار میرود.
کل اگر طبیب بودی بوی گند مزبله ولایت را دوا می نمودی. بزودی تو ارباب جنایتکارت پیرو چاه خمکران در کثافتخانه خواهی شد. مرگ بر تو و اربابت در چاه فاضلاب سامراء
گلم بریش رهبری این خود٬ خود ِ پیغمبری! گلاب بریش رهبر این برتر از پیغمبر. گلاب بریش رهبر٬ رهبر نگو خود ابتر! خناس تر از ****! من عاشق این رهبر. معشوقه اسد بشار اسمش شده اسد فشار.
سلام.عزیزان
در فرهنگ شما بی احترامی کردن کار پسندیده ای است ؟!
ان هم به کسی که ده ها ملیون سر سپرده دارد ( مدرک میخوای بیا نماز جمعه تهران یا هر شهر از ایران ! ایران نه اسرائیل و امریکا)
ارسال کردن دیدگاه جدید