خانه | خبر | اخبارایران

دیده‌بان حقوق بشر: انتخابات در ایران "به شدت ناعادلانه" است

پنجشنبه, 1390-12-11 22:41
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ
سازمان دیده‌بان حقوق بشر طی اطلاعیه‌ای  می‌گوید که انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ایران به دلیل   ردصلاحیت‌های "خودسرانه" و ایجاد محدویت‌های دیگر "به شدت ناعادلانه” است و امکان "انتخابات آزاد" در این کشور وجود ندارد.
 
در این اطلاعیه که امروز ۱۱ اسفند ماه در وب‌سایت سازمان دیدهبان حقوق بشر منتشر شده، آمده است: “رأی گیری برای ۲۹۰ کرسی مجلس پس از آن صورت می‌گیرد که صد‌ها نامزد براساس معیارهای مبهم و بد تعریف شده، ‏ رد صلاحیت شده‌اند. رهبران مخالفان یا از شرکت در انتخابات محروم شده‌اند، یا دوران حبس ناعادلانه خود را در زندان سپری می‌کنند، و یا تصمیم گرفته‌اند از شرکت در انتخاباتی که آن را فرمایشی می‌دانند اجتناب کنند.”
 
 جو استورک:  مقامات ایرانی با رد صلاحیت نامزدان و زندانی کردن خودسرانه افراد کلیدی جنبش اصلاحات، صحنه را به دلخواه خود تنظیم کرده‌اند. هیچ‏گونه شفافیتی در مورد روند تصفیه و گزینش نامزدان در انتخابات وجود ندارد 
 
 
بر اساس آمار اعلام شده از سوی شورای نگهبان صلاحیت ۱۱۳۰ نفر از مجموع پنج هزار و ۳۸۲ نفری که برای انتخابات ثبت نام کرده بودند، مورد تایید واقع نشده است و۳۰ نفر از رد صلاحیتشدگان نمایندگان مجلس هشتم هستند.
 
به گفته جو استورک، معاون بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر: “مقامات ایرانی با رد صلاحیت نامزدان و زندانی کردن خودسرانه افراد کلیدی جنبش اصلاحات، صحنه را به دلخواه خود تنظیم کرده‌اند. هیچ‏گونه شفافیتی در مورد روند تصفیه و گزینش نامزدان در انتخابات وجود ندارد.”
 
دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید که مطلع شده است در میان آخرین فهرست نامزدان ردصلاحیت شده توسط شورای نگهبان، اسامی شماری از ۱۵ عضو فراکسیون اهل سنت مجلس دیده می‌‏شود.
 
جلال محمودزاده و اقبال محمدی که از رهبران قبلی و فعلی این فراکسیون در مجلس انداز جمله نمایندگان ردصلاحیت شده‏ هستند. فراکسیون اهل سنت مجلس ۱۹ دسامبر ۲۰۱۱ در نامه‏ای خطاب به آیت الله خامنه‏ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران خواستار حمایت او از حقوق سیاسی و اجتماعی اقلیت سنی در ایران شده بود.
 
 جو استورک افزود: “تقریباً سه سال قبل، به دنبال انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری، میلیون‌ها ایرانی با شعار “رأی من کجاست؟” به خیابان‏‌ها ریختند. آن واژه‏‌ها هنوز هم طنین انداز‏اند و یادآور این هستند که دولت در عزم خود مبنی بر انکار حق افراد برای تصمیم گیری در مورد آینده‌شان مصمم است”.
 

نهمین دوره انتخابات مجلس این کشور فردا جمعه ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ در سراسر کشور برگزار می‌شود. در این انتخابات ۴۸ میلیون و ۲۸۸ هزار و ۷۹۹ نفر واجد شرایط رأی دادن هستند و بیش از سه هزار نامزد برای کسب ۲۹۰ کرسی مجلس رقابت می‌کنند. 

Share this
Share/Save/Bookmark

این سایت یه ویراستار زبان فارسی(پارسی) نداره؟ تا کی باید نادرستی های نگارشی و دستور زبانی را بخونیم؟
ردصلاحیت‌های = رد صلاحیت های
انتخابات = رای گیری = رای گیری ها
دیده‌بان = دید بان
خامنه‏ای = خامنه‏ ای
وب‌سایت = وب‌ سایت
صلاحیت‎شدگان =صلاحیت‎ شدگان
اجتناب = خودداری
نامزدان = نامزدها
جو استورک = "جو استورک"
اقلیت سنی = اقلیت سنی مذهب = اقلیت دینی سنی = اقلیت اهل سنت
طنین انداز‏اند = طنین انداز‏ند
مجلس انداز = مجلس اند از = مجلس هستند از

بازم بنویسم؟؟؟
آخه وا...

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما