اوباما: اسرائيل برای حمله به ايران تصميمی نگرفته است
باراک اوباما، رئيسجمهور آمريکا میگويد اسرائيل برای مواجهه با برنامه اتمی ايران هنوز تصميمی نگرفته است.
به گزارش رويترز، اوباما روز يکشنبه پنجم فوریه ۲۰۱۲ (۱۶ بهمن ۱۳۹۰) در مصاحبه با انبیسی و در پاسخ به اين پرسش که آيا اسرائيل قصد حمله به ايران را دارد يا خير، گفت: "من فکر نمیکنم اسرائيل در باره آنچه که بايد در برابر برنامه اتمی ايران انجام دهد، تصميمی گرفته باشد."
وی درباره حمله احتمالی ايران به آمريکا نيز گفت: "ما هيچ دليلی در دست نداريم که ايران در حال حاضر تمايلی برای اين کار داشته باشد يا توانايیاش را دارا باشد."
اسرائيل همواره میگويد برای توقف برنامه اتمی ايران بايد تأسيسات اتمی اين کشور را نابود کرد. ايران نيز در واکنش به تهديدات اسرائيل هشدار میدهد در صورت حمله به تأسيسات اتمیاش، جغرافيای جنگ را گسترش میدهد.
کشورهای غربی میگويند نگران هستند که ايران در برنامه اتمی خود "اهداف نظامی" داشته باشد اما ايران همواره اين اتهام را رد کرده و میگويد برنامه اتمیاش اهداف "صلحآميز" دارد.
اسرائيل همواره میگويد برای توقف برنامه اتمی ايران بايد تأسيسات اتمی اين کشور را نابود کرد، ايران نيز در واکنش به تهديدات اسرائيل هشدار میدهد در صورت حمله به تأسيسات اتمیاش، جغرافيای جنگ را گسترش میدهد
آمريکا و اسراييل احتمال استفاده از گزينه نظامی عليه ايران را در صورت به بن بست رسيدن مذاکرات اتمی، رد نکردهاند.
ايران و قدرتهای غربی تاکنون چندين دور با هم مذاکره کردهاند. اين مذاکرات نتيجه مشخصی نداشته است.
با اين حال قدرتهای غربی و کشورهای منطقه میگويند مناقشه اتمی ايران بايد "از طريق مذاکره و نه مداخله نظامی" حل شود.
نيکلا سارکوزی، رئيسجمهور فرانسه گفته است حمله به ايران باعث "هرج و مرج" در خاورميانه میشود. به گفته وی دخالت نظامی مشکلی را حل نمیکند.
روسيه نيز با هر گونه حمله نظامی به ايران مخالفت میکند و آن را "غير قابل قبول" میداند.
همچنين احمد داود اغلو، وزير خارجه ترکيه حمله نظامی به ايران را "فاجعهای" برای خاورميانه ناميده است.
ايران و آژانس بينالمللی انرژی اتمی به تازگی در هفته گذشته مذاکراتی در تهران انجام دادهاند.
چندی پيش نيز کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا اعلام کرد گروه ۱+۵ برای آغاز مذاکرات اتمی منتظر پاسخ ايران به نامه ۲۱ اکتبر ۲۰۱۱ (۳۰ مهر ۱۳۹۰) است.
کاترين اشتون در مهرماه سال جاری خورشيدی در نامهای به سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران و مذاکرهکننده ارشد هستهای اين کشور اعلام کرد گروه ۱+۵ آماده برگزاری مذاکرات "سازنده" با ايران است.
مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا در اين نامه گفته بود گفتوگوهای احتمالی در آينده نبايد ادامه گفتوگوهای سال گذشته باشد که در استانبول برگزار شد. اشتون سال گذشته گفتوگوی دو روزه در ترکيه را "دلسردکننده" ناميده بود.
آخرين دور مذاکرات اتمی ايران و گروه ۱+۵ بهمن ۱۳۸۹ در استانبول ترکيه برگزار شد.
آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين و روسيه پنج عضو دائمی شواری امنيت سازمان ملل به علاوه آلمان طرفهای مذاکرات اتمی با ايران هستند.
در همين حال در چند ماه گذشته مناقشه بر سر برنامه اتمی ايران پس از انتشار گزارش آژانس بينالمللی انرژی اتمی در آبان سال جاری خورشيدی که اين کشور را متهم کرد در برنامه هستهای خود، ابعاد نظامی را دنبال میکند، بيش از گذشته بالا گرفت.
کشورهای غربی در واکنش به اين گزارش، تحريمهای يکجانبه خود را عليه ايران به شکل بیسابقهای گشترش دادند. اين تحريمها شامل افراد و شرکتهای ايرانی شده که گمان برده میشود با برنامه اتمی ايران ارتباط دارند. آمريکا و بريتانيا علاوه بر اين تحريمها، بانک مرکزی ايران را نيز تحريم کردهاند.
اتحاديه اروپا نيز اعلام کرد از تير ۱۳۹۱ به خريد نفت از ايران پايان می دهد. ايران نيز در واکنش به اين تحريم گفته است فروش نفت خود را به برخی از کشورهای اروپايی متوقف میکند.
جناب آقای حائری سلام.
ایا درست است که در آمریکا علیه جنگ تظاهرات و اعتراضاتی توسط جنبش صلح و احزاب دمکرات و چپ و مسلمان شه است؟اگر آری چرا خبر رسانی نمیکنید؟
http://www.kayhannews.ir/
اوباما گزینه «حمله به ایران» را از روی میز برداشت!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ارسال کردن دیدگاه جدید