انتقاد تند فيلمساز حامی جمهوری اسلامی از "جدايی نادر از سيمين"
جمال شورجه، فيلمساز پشتيبان حکومت ايران از اصغر فرهادی انتقاد کرد و آخرين اثر او را منطبق با سياستهای آمريکا و اسرائيل دانست.
به گزارش خبرگزاری فارس، جمال شورجه، کارگردان فيلمهای حماسه مجنون، دايره سرخ و عمليات کرکوک و از پشتيبانان نظام حکومتی ايران در همايش "جوان ايرانی زندگی ايمانی" که با موضوع جوان و سينما برگزار شد، گفت: "۹۹ درصد جشنوارههای خارجی سياسی هستند و فيلم اصغر فرهادی به دليل مطابقت با سياستهای سياستمداران آمريکايی، برنده جايزه شد."
فيلم "جدايی نادر از سيمين" ساخته اصغر فرهادی روز سهشنبه چهارم بهمنماه (۲۴ ژانويه) در فهرست نهايی اسکار سال قرار گرفت و برای دو جايزه بهترين فيلم غيرانگليسیزبان و بهترين فيلمنامه تأليفی نامزد دريافت اسکار شد.
اين فيلم که پرفروشترين فيلم تاريخ سينمای ايران در جهان بهشمار میرود جايزههای معتبر ديگری چون خرس طلايی بهترين فيلم و دو جايزه خرس نقرهای بهترين بازيگر زن و بهترين بازيگر مرد در شصتويکمين دوره جشنواره بينالمللی فيلم برلين؛ جايزه بهترين فيلم خارجی چهلوهشتمين دوره انجمن فيلم سوئد؛ جايزه حلقه منتقدان لندن، آمريکا، کانادا، ونکوور، لس آنجلس و نيويورک بهعنوان بهترين فيلم غيرانگليسیزبان؛ و جايزه بهترين فيلم سال آسيا ـ پاسيفيک را بهدست آورده است.
سايتهای حامی حکومت ايران بهدليل نمايش "جدايی نادر از سيمين" در اسرائيل اعلام کردند که اين فيلم بهخاطر علاقه مقامات فرهنگی اسرائيل، "به احتمال قريب به يقين" يکی از جوايز اسکار امسال را از آن خود خواهد کرد
"جدايی نادر از سيمين" همچنين نامزد بخش غيرانگليسیزبان جايزه "بفتا"، معتبرترين جايزه سينمايی بريتانيا؛ جايزه سزار سينمای فرانسه و جايزه سالانه ايميج انجمن ملی پيشرفت رنگينپوستان آمريکا NAACP شده است.
جمال شورجه در ادامه سخنان خود گفت: "اگر فرهادی به ايران و تعلقات مردم ايران پايبند باشد بايد اعلام کند که اجازه نمیدهد فيلم جدايی نادر از سيمين در اسرائيل اکران شود."
سايتهای حامی حکومت ايران روز يکشنبه ۹ بهمنماه از اکران فيلم "جدايی نادر از سيمين" در اسرائيل خبر دادند و اعلام کردند که اين فيلم با زيرنويس عبری، از ۱۶ فوريه در سينماهای اسرائيل بهنمايش درخواهد آمد.
اين خبر سبب شد تا بار ديگر طرفداران حکومت به اصغر فرهادی و فيلم او حمله کنند.
تارنمای جهاننيوز در اينباره نوشت: "گرچه فرهادی در اکران فيلم خود در سرزمينهای اشغالی [اسرائيل] نقشی ندارد اما سئوال اينجاست که چه مفاهيمی در آخرين ساخته فرهادی، از ايران و مردم آن به نمايش گذاشته شده که حتی از سوی رژيم صهيونيستی نيز مناسب پخش برای ساکنان سرزمينهای اشغالی ارزيابی شده است."
جهاننيوز افزوده است: "سئوال ديگری نيز در اين زمينه مطرح است و آن اينکه آيا امکان پخش يک فيلم بدون اجازه سازنده آن در موقعيت جغرافيايی ديگری وجود دارد؟"
اين سايتها بهدليل نمايش "جدايی نادر از سيمين" در اسرائيل اعلام کردند که اين فيلم بهخاطر "علاقه مقامات فرهنگی رژيم صهيونيستی، به احتمال قريب به يقين يکی از جوايز اسکار امسال را از آن خود خواهد کرد چرا که يهوديان، نفوذ بالايی در تعيين فيلمهای برتر در جشنواره اسکار بازی میکنند."
جمال شورجه در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو، نيز گفته بود: "اکنون آمريکا و استکبار به دنبال فيلمهايی است تا ايرانی ناتوان در حوزه اجتماعی، ايرانی تلخ و سياه در حوزه خانواده و ايرانی بدون عدالت اجتماعی، امنيت شغلی و امنيتهای مختلف را به تصوير بکشد و به نمايش درآورند."
شورجه گفت: "متوجه کردن جامعه جهانی به اين فيلم و سوءاستفادههای پشت پرده، خصوصاً برای جهان اسلام و کشورهای در حال انقلاب در منطقه، چيزی جز اهداف سياسی نيست."
اين فيلمساز جمهوری اسلامی در حالی چنين سخنانی را بيان میکند که جامعه سينمايی ايران در موقعيتهای مختلف از فيلم اصغر فرهادی پشتيبانی کرده است و سينماگران ايران در پيامهای خود موفقيتهای متعدد آن را تبريک گفتهاند.
همچنين "جدايی نادر از سيمين" در بيستونهمين دوره جشنواره فيلم فجر نيز برنده چهار سيمرغ بلورين بهترين صدابرداری (محمود سماکباشی)، بهترين فيلمبرداری (محمود کلاری)، بهترين فيلمنامه (اصغر فرهادی) و بهترين کارگردانی (اصغر فرهادی) شد.
اقای شورجه بهتر بود به جای حسودی به این فیلم سغی کند خودش یک فیلمی بسازد تا برنده چایزه شود. به صرف اینکه این فیلم در اسراییل نمایش داده شده نمیتوان اینگونه اصهارنظرهای بی اساس را ارایه داد.
**** اسلامی ترین تحلیلی که از این فیلم تا حالا شده همین تحلیل است. اگر این تحلیل **** درست باشد پس اسراییل و آمریکا دوستان واقعی ایرانند. در هر حال ایران دشمنی بلند تر و نفس گیرتر متجاوزتر از اسلام و مسلمانان تا کنون نداشته و بعد از این هم نخواهد داشت. تب تمامی دشمنان ایران این حکومت اسللامی ست. *****
تا کور شود چشم هر آنکس که نتواند دید.این تازه اصغرمون بود تا جعفرمون از زندان رژیم بیاد بیرون.
به قول احمدی نژاد که آقای جمال شورجه بهش علاقه داره باید عرض کرد که " آب رو بریز اونجایی که میسوزه " دوست عزیز!
قیافه اش کپی قیافتیمن حاج حسین شریعتمداری ست. **** حتما برای ساختن اباطیلش بنام فیلم احتیاج به پول ایرانی دارد.
اخ گل گفتی: " آب رو بریز اونجایی که میسوزه
برادر قيلمساز!، اين فيلم آيينه تمام کمال از وضعيت جامعه تحت فشارسنت و موهومات و جهل وخرافات و... و مبارزه و کشاکش دو نسل اخير در پيدا کردن راه رهايی از اين گرداب ميباشد و به چه زيبايی بتصوير کشيده شده است ..
شماها بدنبال چاپلوسي و تملق و به به از وضعيت موجود هستيد و بر اين مبنا چيزي جلوي دوربين رديف ميکنيد !
به همان دلیل که صدها فیلم امریکایی (با موضوعات ضدسیاستهای امریکا)بدون اجازه سازنده انها وبدون رعایت حق کپی رایت در تلویزیون ایران به نمایش در می ایند پس فیلم فرهادی هم میتونه بدون اجازه سازنده در اسرائیل به نمایش دربیاد
ارسال کردن دیدگاه جدید