خانه | خبر | اخبارایران

افزايش ۳۵ درصدی هزينه‌های شرکت‌های هواپيمايی در پی گرانی ارز

دوشنبه, 1390-10-19 11:12
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

مديرعامل کيش اير اعلام کرد که با نوسان نرخ ارز هزينه شرکت‌های هواپيمايی حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد افزايش داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سعيد بهاری، مديرعامل شرکت هواپيمايی کيش اير امروز دوشنبه ۱۹ دی‌ماه گفت با وجود افزايش نرخ ارز اما قيمت بليت‌ها در شرکت‌های هواپيمايی ثابت مانده است.

بهاری افزود: "اين موضوع می‌تواند ايمنی پروازها را تحت تأثير قرار دهد، زيرا تناسبی ميان هزينه و درآمد شرکت‌های هواپيمايی وجود ندارد."

به گفته اين مدير شرکت هواپيمايی پرسنل هم توقع دارند با افزايش قيمت، حقوق آن‌ها نيز بيشتر شود و اين‌ها، هزينه‌هايی است که به ايرلاين‌ها تحميل می‌شود در حالی که همچنان قيمت بليت پائين است.

شرکت‌های هواپيمايی چندين بار از بانک مرکزی درخواست ارز سهميه‌ای و ثابت کرده‌اند اما بانک مرکزی تاکنون پاسخی به اين درخواست نداده است.

بنا به اين گزارش با نزديک شدن فاز دوم هدفمندی يارانه‌ها شرکت‌های هواپيمايی اميدوار هستند تا با اجرای اين مرحله، نرخ بليت هواپيما آزاد شود و يا دست‌کم متناسب با افزايش قيمت سوخت و ديگر هزينه‌ها گران‌تر شود.

شرکت هواپيمايی چندين بار از بانک مرکزی درخواست ارز سهميه‌ای و ثابت کرده‌اند اما بانک مرکزی تاکنون پاسخی به اين درخواست نداده است

افزايش قيمت‌ها در بخش‌هايی از ترابری ايران با اعلام خبر آغاز اجرای طرح هدفمندسازی يارانه‌ها در آبان‌ماه سال گذشته آغاز شد.

در فاز نخست طرح هدفمندی يارانه‌ها در سال گذشته، بهای سوخت از ليتری ۱۰۰ تومان به ۴۰۰ تومان افزايش يافت و در پی آن دولت با افزايش ۱۴ درصدی قيمت بليت هواپيما موافقت کرد اما از آن‌جا که نسبت هزينه به درآمد شرکت‌های هواپيمايی يکسان نيست اين شرکت‌ها از آن زمان همواره به اين نرخ اعتراض داشتند.

سعيد بهاری معتقد است که قيمت سوخت به‌طور مستقيم ۱۸ تا ۲۰ درصد در سبد هزينه ايرلاين‌ها تأثير دارد و هزينه‌های غير مستقيم را هم افزايش داده است.

از سوی ديگر بدهی ۱۳ شرکت هواپيمايی بابت خريد بنزين نسيه از وزارت نفت از شهريور تا آذرماه امسال از ۲۵۰ ميليارد تومان به بيش از ۴۵۰ ميليارد تومان رسيده است.

علی نيک‌زاد، وزير راه و شهرسازی ايران روز هشتم دی‌ماه گفته بود: "پس از اجرای قانون هدفمندسازی يارانه‌ها به همان ميزان که بر قيمت سوخت افزوده می‌شود متناسب با‌ آن افزايش قيمت بليت خواهيم داشت."

وزير راه افزود: "به‌محض آغاز گام دوم هدفمندسازی يارانه‌ها به دستور رئيس جمهور و ابلاغ ستاد هدفمندسازی يارانه‌ها، افزايش قيمت بليت هواپيما به‌دنبال افزايش قيمت بنزين صورت می‌گيرد."

نيک‌زاد ۲۳ آبان‌ماه سال جاری نيز گفته بود: "شرکت‌های هواپيمايی پس از هدفمندی يارانه‌ها در جلسه‌ای اعلام کردند که اگر قيمت بليت هواپيما ۱۷ درصد افزايش يابد کيفيت خدمات را افزايش می‌دهيم و پول سوخت را هم با قيمت ۴۰۰ تومان می‌پردازيم."

نيکزاد با بيان اين‌که شرکت‌های هواپيمايی بايد بدهی خود را با شرکت نفت تسويه کنند، افزوده بود: "ميزان افزايش بليت هواپيما و پرداخت بدهی شرکت نفت بنا به درخواست شرکت‌های هواپيمايی بوده است و آن‌ها به دولت اعلام کردند که تا قبل از افزايش قيمت بليت، سوخت ۱۰۰ تومان محاسبه شود و پس از گرانی به‌صورت ۱۴ درصد پرداخت شود و رقم ۱۷ درصد پوشش هزينه‌ها را می‌دهد."

 

Share this
Share/Save/Bookmark

این گرانی یورو آنهم در اوج نزول جایگاه این پول در اروپا و تضعیف و به خطر افتادن قیمتش، که طبیعی بود قیمت ریال را نسبت به آن ببرد بال، امری ست که توسط متخصصان بررسی نشده و لازم است بیشتر این مسئله باز شود
دلار هم همینطور، وضعیت درخشانی ندارد که اینطور بزند توی سر پول ایران پس علت جای دیگری ست که باید جستجو شود

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما