وزير دفاع ايران: ما نگفتيم تنگه هرمز را میبنديم
احمد وحيدی، وزير دفاع ايران تهديد جمهوری اسلامی به مسدودکردن تنگه هرمز را تکذيب کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، وزير دفاع و پشتيبانی نيروهای مسلح ايران روز يکشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۰ در جمع خبرنگاران گفت: "ما نگفتيم تنگه هرمز را میبنديم بلکه مسأله اين است که اگر کسی بخواهد امنيت خليج فارس را به خطر اندازد، برای همه به خطر میافتد."
اين مقام ارشد وزارت دفاع ايران در حالی بستن تنگه هرمز را تکذيب کرده که در دو هفته گذشته بارها مقامات نظامی و سياسی ايران هشدار داده بودند در صورتی که منافع ايران به خطر افتد اين تنگه را مسدود میکنند.
در تازهترين اظهارنظر اسماعيل کوثری، نماينده مجلس ايران و از فرماندهان پيشين سپاه ۱۷ دی گفت: "رزمايش سپاه برای ارتقای آمادگی نيروهای مسلح برگزار میشود تا در موقع لزوم که به آنها دستور داده شد بتوانند در کوتاهترين زمان ممکن اين تنگه را ببندند."
وزیر دفاع ایران: ما نگفتيم تنگه هرمز را میبنديم بلکه مسأله اين است که اگر کسی بخواهد امنيت خليج فارس را به خطر اندازد، برای همه به خطر میافتد
مانور نيروی دريايی سپاه پاسداران، بهمن سال جاری در خليج فارس و تنگه هرمز برگزار میشود. ارتش ايران نيز هفته گذشته در خليج فارس، مانور دريايی برگزار کرد.
تنش درباره تنگه هرمز پس از توافقهای اوليه غرب برای تحريم خريد نفت ايران بالا گرفت. دو هفته پيش محمدرضا رحيمی، معاون اول رئيسجمهور ايران گفت: "اگر بنا باشد نفت ايران را تحريم کنند، يک قطره نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد."
س از اين تهديد ايران، ناوگان پنجم آمريکا ۲۸ دسامبر ۲۰۱۱ (هفتم دی ۱۳۹۰) اعلام کرد: "هر کسی که آزادی رفت و آمد را در تنگه بينالمللی هرمز تهديد کند، به وضوح در جامعه جهانی جايی نخواهد داشت و هيچگونه اخلالی در اين تنگه تحمل نمیشود."
سپاه پاسداران ايران نيز در واکنش به اين هشدار آمريکا اعلام کرد تهديد را با تهديد پاسخ خواهد داد.
ايران تاکنون يک بار مسدودکردن تنگه هرمز را تجربه کرده است. نيروهای نظامی ايران در مهرماه سال ۱۳۶۶ در "جنگ نفتکشها" عبور و مرور کشتیهای حامل نفت را در تنگ هرمز با مينگذاری مختل کردند.
با اين حال نيروهای نظامی آمريکا ظرف چند ساعت در عمليات "آخوندک" توانستند اين تنگه را بازگشايی کنند.
هر چند توانايی نظامی ايران در حال حاضر نسبت به سال ۱۳۶۶ پيشرفتهتر است اما کارشناسان نظامی میگويند اين توان نظامی برتر از توان نظامی غرب نيست.
به گفته کارشناسان ايران ممکن است بتواند تنگه هرمز را بهطور موقت مسدود کند اما مسدودکردن آن برای يک دوره طولانی ممکن نخواهد بود.
کوتاهترين عرض تنگه هرمز حدود ۵۴ کيلومتر است که بين دو ساحل کشورهای ايران و عمان قرار دارد و خليج فارس و دريای عمان را به هم متصل میکند.
از اين ۵۴ کيلومتر، حدود ۲۰ کيلومتر آن جزو آبهای سرزمينی ايران، حدود ۲۰ کيلومتر جزو آبهای سرزمينی عمان و حدود ۱۴ کيلومتر نيز جزو آبهای بينالمللی است.
در حال حاضر همه نفت توليدی عراق، کويت و قطر و بخش زيادی از نفت توليدی عربستان و امارات و همچنين بخشی از گاز توليدی قطر برای ورود به بازرهای جهانی از تنگه هرمز عبور میکند.
روزانه حدود ۴۰ درصد درصد نفت مورد نياز دنيا از اين تنگه عبور میکند. بخش عمده رفت و آمدهای کشتیهای حامل نفت از بخش آبهای سرزمينی کشور عمان انجام میشود.
به گفته تحليلگران اگر ايران تنگه هرمز را مسدود کند هم در برابر غرب قرار خواهد گرفت و هم در برابر کشورهای همپيمانش مانند چين که بزرگترين خريدار نفت ايران است و هم در برابر کشورهای عربی همسايهاش که نفت خود را از اين تنگه صادر میکنند.
با اين حال تحليلگران بر اين باورند که تحريم خريد نفت ايران، اين کشور را در موقعيتی قرار میدهد تا آنگونه که مقامات ايران میگويند از تنگه هرمز به عنوان "برگ برنده" استفاده کنند. بخش عمدهای از درآمدهای ايران ناشی از فروش نفت است.
تنگه هرمز، برگ تا ابد برنده ايران
http://www.isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1927134&Lang=P
مثلی است که می گویند " از او نترس که های و هوی دارد ، از آن بترس که سر بتو دارد " حال حکایت گنده گویی های حکومت اسلامی است . اینکه این نظام از بدو به قدرت رسیدن ، در حال بگیر و به بند بوده و هست حرفی در آن نیست ، اما این بگیر و به بند ها فقط در جهت سرکوب مخالفان نظام بوده و آنجایئکه هم پای کشور های خارجی در میان بوده است جز در جهت تحکیم پایه های حکومت و تامین منافع آنان نبوده است . نگاهی اجمالی به گروگان گیری و سپس جنگ خانمانسوز و پافشاری در ادامه آن توسط خمینی و تاکید بر " این جنگ نعمت است " توسط او و دارودسته خط امامی ها بخوبی نشان خواهد داد که چه کسانی منافع کشورهای غربی و در راس آن امریکا را در منطقه هدایت و نمایندگی می کنند ؟ یکی از انتقاد ها و شعار های محوری در انقلاب علیه شاه که بارها توسط خمینی تکرار می شدخرید همین تسلیحات نظامی از امریکا بود ، با یک مقایسه ساده میتوان به عمق فاجعه پی برد ، از روی کار آمدن این رژیم تا کنون بیش از هزار میلیارد سود خالص نصیب شرکتهای اسلحه سازی شده است و همه اینها به برکت همین حکومت بوده است و بی ترید میتوان ادعا کرد که سهم افراد وابسته به نظام در فروش تسلیحات نظامی کمتر از غارت منابع نفتی نیست . حال باتوجه به نقش ایران در منطقه کدام کشور را سراغ دارید که بتواند چنین معاملات کلانی را به نفع کشورهای صادرکننده سلاح های مرگبار انجام دهد . هر هارت و پوت این رژیم سودی برای مافیای جهانی و فاجعه ای معیشتی برای اکثریت مردم ایران و بعضا مردم منطقه بهمراه دارد . به نظر من جنگی بین ایران و امریکا در کار نخواهد بود ، اگر هم جنگی در راه باشد بین کشورهای حاشیه خلیج فارس و ایران با هدف نابودی ساختارهای تاسیساتی آنان و بازسازی مجدد توسط شرکتها و بخش های غیر نظامی خواهذ بود و بعید نیست که در این فعل و انفعلات و براساس باز هم منافع امریکا و شرکا جغرافیای منطقه حلیج دگرگون شود و بر خلیج فارس همان رود که بر بحر خزر رفت .
این هم لیستی از فروش تسلیحات به کشور های عربی
فروش 495 میلیارد سلاح به خاورمیانه در 7 سال
امنیت تسلیحاتی تحت لوای ایران هراسی
تلاش ایران برای دستیابی به فناوری صلحآمیز هستهای و در کنار آن افزایش تهدیدات و مخالفتهای غرب با این اقدام، فضایی ایجاد کرده که با هراس آفرینی های غرب، بازار خرید تسلیحات نظامی عربها را رونق بخشیده است.
در این میان، سود این خریدها نصیب كسانی میشود که نان خود را در ناامن شدن منطقه جستوجو میکنند. به نظر میرسد خریدهای تسلیحاتی کشورهای حوزه خلیجفارس مستقیما تحت پروژه ایران هراسی اجرا میشود.
بر اساس اعلام «مرکز کنترل و عدم گسترش تسلیحات»، از سال 2003 به بعد، کشورهای خاورمیانه در مجموع 495 میلیارد دلار تسلیحات خریداری کردهاند که بخش اعظم آن سهم کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس است.
پس از جنگ خلیج فارس در سال 1991، خریدهای نظامی اعضای شورای همکاری خلیج فارس و حضور نظامیان آمریکایی در این کشورها به بهانه آموزش، افزایش چشمگیری یافت به طوری که پس از عملیات موسوم به طوفان صحرا، اعراب به طور فزایندهای خواهان خرید تسلیحات نظامی شدند.
نفود منطقه ای با فروش تسلیحات
بنابر نتایج تحقیقات شرکت "فراست اند سالیوان" با بالا رفتن مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه، ارزش خریدهای تسلیحاتی این منطقه تا سال 2014 از صد میلیارد دلار فراتر خواهد رفت.
فروش تسلیحات به کشورهای عرب خاورمیانه میتواند برای کشورهای فروشنده تسلیحات دستاوردهای سیاسی نیز درپی داشته باشد، زیرا فروش های نظامی میتوانند به شکلگیری ائتلافهای منطقهای جدید و افزایش نفوذ منطقهای منتهی شوند.
نیروی هوایی، قراردادهای نظامی و فعالیت های اتمی كشورهای منطقه خلیج فارس
لیست خرید، دارایی های نظامی و اطلاعاتی از آغاز فعالیت های اتمی عربستان، عمان، امارات، بحرین، كویت، قطر و اردن بدین شرح است:
عربستان
سعودی ها قصد دارند با صرف ده ها میلیارد دلار تا سال 2020، نیروی هوایی خود را به نخستین نیروی منطقه تبدیل کنند. نیروی هوایی عربستان دارای 18 هزار پرسنل و حدود 400 فروند هواپیمای جنگی است و زیر نظر آمریکاییها بنیانگذاری شده است و اداره میشود.
نیروی هوایی عربستان متشکل از 109 فروند F-15C/D و 72 فروند F-15S که نوع صادراتی F-15E به عربستان است و نیز 120 فروند تورنادو از انواع ADV و IDS به اضافه حدوداً 100 فروند F-5B/E/F و RF-5E. این نیرو همچنین دارای 5 فروند آواکس E-3A است.
قراردادهای نظامی، فعالیت هسته ای عربستان:
خرید 72 فروند جنگنده بمب افکن F15، تعدادی آواکس، موشکهای هوا به هوا و 212 دستگاه خودروی زرهی سبک LAV 25 بین سال های 91 تا 94. 9 میلیارد دلار و خرید 72 فروند جنگنده اف 15و 12 آتشبار سامانه ضدموشك پاتریوت به ارزش 2/4 میلیارد دلار از آمریكا در سال 92. 35 میلیارد دلار در سال 93. امضای قرارداد خرید 84 فروند جنگنده اف -15مدرن (به ارزش 30 میلیارد دلار) و 70 بالگرد سیکورسکی یو اچ - 60 و 60 فروند آپاچی لانگبو (به ارزش 30 میلیارد دلار) تا 10 سال آینده از آمریکا به ارزش 60 میلیارد دلار.
توافق با آمریکا برای راهاندازی 4 نیروگاه هستهای. تاسیس شهرکی با کار ویژه تحقیق و کاربرد فناوری هستهای در ریاض.
عمان و قراردادهای نظامی
نیروی هوایی این کشور فقط دارای 26 فروند جنگنده Jaquar است.
در سال 1993 عمان که با 780 میلیون دلار کسری بودجه مواجه بود، 5/1 میلیارد دلار، معادل 30 درصد بودجه کشور را صرف خرید تسلیحات کرد.
خرید تسلیحات نظامی عمان به ارزش 780 میلیون دلار و امضای قرارداد خرید 18 فروند هواپیمای جنگنده اف 16 به ارزش 5/3 میلیارد دلار از آمریکا.
امارات
در دسامبر 2008 نیز امارات متحده عربی نخستین سری سیستم رهگیری موشک پاتریوت 3 را به آمریکا سفارش داد. براساس مفاد این قرارداد این سیستم بخشی از سیستمهای موشکی میانبرد برای ایجاد «سپر دفاعی چند لایهای» از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس است.
موسسه بینالمللی مطالعات صلح استکهلم (SIPRI) در گزارشهای خود اعلام کرده است: امارات بین سال های 1999 تا 2003 در ردیف پانزدهمین واردکننده بزرگ تسلیحات در جهان قرار داشت. با این حال در سال 2008 امارات پس از چین و هند به سومین خریدار بزرگ تسلیحات در دنیا تبدیل شده است.
این درحالی است که این کشور در سال های اخیر و به موازات خریدهای کلان تسلیحاتی، بر آتش ادعاهای خود نسبت به جزایر سه گانه افزوده است.
در سال 2005 سازمان سیا در گزارشی، ارزش هزینههای نظامی امارات را معادل 1/3 درصد از مجموع تولید ناخالص داخلی این کشور (6/184 میلیارد دلار) برآورد کرد که به گفته برخی کارشناسان، این رقم برای کشوری با چنین مساحت کوچکی، قابل توجه است.
جنگندههای امارات شامل 80 فروند F-16E/F که مدرنترین و گرانترین اف-16های صادراتی جهان است به اضافه 50 فروند از انواع مختلف Mirage-5 و نیز تقریبا 65 فروند Mirage-2000 هستند.
نیروی هوایی امارات با بودجه 4/3 میلیاردی و 5/6 میلیاردی به ترتیب میراژ 2000 و اف 16 بلاک 60 را به خدمت گرفته است و همواره سعی در اختیار گرفتن برترین تکنولوژیها را دارد. نیروی هوایی برای تربیت خلبانان مورد نیاز ابتدا 12 هاوک mk61 و سپس 30 عدد آلفاجت را دریافت کرد.
اف 16 های این کشور با بارگذاری سلاحهای هوا به زمین و موشکهای کروز و با اسکورت میراژها با بهینهسازیهای صورت گرفته و رسیدن به برد 1150 کیلومتر توانایی رسیدن به تهران و بازگشت را دارند.
قراردادهای نظامی ، فعالیت هسته ای بحرین
خرید سیستم دفاع هوایی به ارزش 8 میلیارد دلار در سال 2008، امضای قرارداد خرید سیستم دفاع موشكی موسوم به (THAAD) از آمریکا به ارزش 7 میلیارد دلار و امضای قرارداد 4 میلیارد دلاری با روسیه در سال 2003 برای به خدمت گرفتن 50 مجموعه پدافند هوایی کوتاه برد Pantsir S1.
ساخت نیروگاه هسته ای به ارزش 20 میلیارد و 400 میلیون دلار توسط كره و امضای قرارداد با آمریکا به ارزش بیش از 40 میلیارد دلار در فعالیتهای هستهای تا سال 2015. بحرین و قراردادهای نظامی
نیروی هوایی این کشور شامل تعداد اندکی F5E/F است اما به طور مرتب مورد بهینهسازی قرار گرفتهاند و توان هوا به زمین آنها نیز افزوده شده است.
22 فروند هواپیماهای F16 نیروی هوایی بحرین هماکنون به موتورهای pratt and whitney مجهز شده اند و با اورهال اویونیک آنها به بلاک 52/50 ارتقا داده شدهاند و با قابلیت فالکونهای استاندارد نیروی هوایی آمریکا برابری میکنند. هماکنون بحرینیها قصد خرید 11 فروند اف16 دیگر را دارند.
خرید 25 فروند موشک هوا به هوای پیشرفتهAIM-120C-7 به ارزش حدوداَ 4 میلیون دلار از آمریکا.
کویت
نیروی هوایی کویت از 40 فروند F/A-18C/D به اضافه حدود 30 فروند Mirage F-1 و نیز تقریبا 30 فروند A-4 غیر عملیاتی برخوردار است.
پس از جنگ با عراق در سال 1991، كویت تا به امروز بیش از 19 میلیارد دلار با آمریکا، 1 میلیارد دلار با انگلیس و 800 میلیون دلار با فرانسه قرارداد نظامی بسته است. کویت دارای 13 فروند Mirage F1 است که امکان جایگزینی آنها با نمونههای جدیدتر ساخت داسو برگه نظیر میراژ 200 و رافائل دور از تصور نیست.
قراردادهای نظامی و فعالیت هسته ای كویت
خرید 6 آتشبار ضد موشک پاتریوت و 6 آتشبار ضد موشک هاوک به ارزش 1/1 میلیارد دلار از آمریكا و 236 تانک پیشرفته آبرامز از آمریکا به ارزش 4 میلیارد دلار در سال 92. امضای قرارداد خرید 209 فروند موشک پاتریوت به ارزش 900 میلیون دلار و 10 فروند هواپیمای سوخترسان از آمریکا.
ساخت 4 رآکتور هستهای تا سال 2022 توسط ژاپن.
قطر
نیروی هوایی قطر دارای 12 فروند Mirage-2000 و 15 فروند Mirage F-1 است. هزینههای نظامی این کشور هم زیاد است و احتمالا در آینده این نیرو به چند برابر افزایش خواهد یافت.
قراردادهای نظامی و فعالیت هسته ای قطر
امضای قرارداد تسلیحاتی با اروپا به ارزش 2/1 میلیارد دلار در سال 90 . امضای قرارداد به روز کردن میراژهای اف 1 به ارزش 130 میلیون دلار با فرانسه.
آغاز تحقیقات ساخت نیروگاه هستهای با همکاری فرانسه و روسیه.
اردن و قراردادهای نظامی
خرید 85 فروند موشک هوا به هوای میان برد و پیشرفتهAIM-120C-7 و 120 فروند موشک 120 C captive air training به ارزش حدود 130 میلیون دلار از آمریکا.با نگاهی اجمالی به لیست فوق، میتوان دریافت رقابتهای تسلیحاتی اعراب به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس و اقدامات اولیه برای دستیابی به انرژی هستهای در سایه نفوذ آمریکا به شدت افزایش یافته است.
ترس موهومی که آمریکا در میان اعراب از وجود قدرت ایران در منطقه ایجاد کرده در این رقایت تسلیحاتی بی تاثیر نبوده است.
موضوعی که تا کنون به کرات مقامات رسمی کشورمان در راستای تاکید بر ضرورت پیروی نکردن از ادعاه های موهوم غرب و ترس آفرینی به آن اشاره شده است
منبع :
http://www.aerocenter.ir/forum/showthread.php?t=11373
ارسال کردن دیدگاه جدید