ابراز نگرانی از احداث آرامگاه "شهيد گمنام" در حريم ارگ ساسانی
آغاز مراحل ساخت يک آرامگاه بزرگ "شهيد گمنام" در حريم ارگ ساسانی شهرستان انار در شمال استان کرمان باعث بروز نگرانیهايی از "تجاوز" به حريم اين اثر تاريخی شده است.
به گزارش خبرگزاری ميراث فرهنگی (CHN)، با ادامه ساخت و ساز آرامگاه شهيد گمنام در حريم ارگ ساسانی شهرستان انار، ضوابط و قوانين ميراث فرهنگی زير سوال میرود.
خبرگزاری فارس هفته پيش خبر داده بود قبر اين شهيد گمنام قرار است در زمینی به مساحت ۴۰۰ متر مربع به يک آرامگاه بزرگ با ضريح و دو رواق تبديل شود.
محسن پورمنصورآبادی، مسئول ميراث فرهنگی شهرستان انار گفته است: "در شهرستان انار، حتی اگر قرار باشد يک اتاق در حريم آثار تاريخی بسازند به اين اداره خبر میدهند، چه برسد به اينکه بخواهند ساخت و ساز بزرگی را در حريم ارگ انجام دهند."
رضا عبداللهی، عضو شورای شهر انار: بنياد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس برای احداث آرامگاه شهيد گمنام در حریم ارگ ساسانی، از شورای شهر درخواست ۴۰۰ متر مربع زمين کرده است
به گفته وی در شهرستان انار اگر بخواهند در بيابان ساخت و سازی انجام دهند از مسئول ميراث فرهنگی اجازه میگيرند، ولی تا کنون در اين زمينه از اداره ميراث فرهنگی استعلامی گرفته نشدهاست.
اما رضا عبداللهی، عضو شورای شهر انار خبر احداث اين آرامگاه را تأييد کرده است.
به گفته رضا عبداللهی، بنياد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس برای احداث آرامگاه شهيد گمنام از شورای شهر درخواست ۴۰۰ متر مربع زمين کرده است.
وی افزوده است شهرداری انار با واگذاری زمين به بنياد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس برای احداث اين آرامگاه موافقت کرده و به همين دليل کلنگ احداث آن به زمين زده شده است.
اين عضو شورای شهر انار درباره اينکه مسئول ميراث فرهنگی از اين ساخت و ساز اظهار بیاطلاعی کرده است، میگويد: "من بعيد میدانم ايشان اطلاعی در اين زمينه نداشته باشند، به هر حال از مدتها پيش بحث ساخت اين آرامگاه مطرح بودهاست."
رضا عبداللهی در پاسخ به اين پرسش که نظر ساير اعضای شورای شهر نسبت به ساخت اين آرامگاه در حريم ارگ ساسانی چيست، گفته است: بسياری از اعضای شورای شهر معتقد بودند که شأن اين آرامگاه بسيار بالاتر از آن است که در کنار اين دو مجموعه ساخته شود و بهتر است که در جای ديگری اين آرامگاه ساخته شود."
در همين حال محمدرضا نسب عبداللهی، روزنامهنگار ساکن شيراز و يکی از اهالی شهرستان انار نيز به خبرگزاری ميراث خبر گفته است: "در روزهای اخير مسئولان شهرستان انار گفتهاند که میخواهند در دامنه اين تپه که قبر يک شهيد گمنام قرار دارد، يک حرم با دو رواق بسازند که قطعا اين اقدام میتواند منظر ارگ را مخدوش کند."
به گفته وی محل قبر اين شهيد در دامنه تپهای است که روی آن ارگ ساسانی واقع شده، "به گونهای که تا ديوارهای ارگ حدود ۱۰۰ متر فاصله بيشتر ندارد."
نسب عبدالهی افزوده است: "شهدا هيچ گاه رضايت ندارند که منزلگاه ابدیشان باعث مخدوش شدن يک اثر تاريخی، که متعلق به همه مردم ايران است، شود."
اين آرامگاه در حالی قرار است در حريم ارگ ساسانی انار احداث شود که هفته گذشته نيز روزنامه شرق خبر داد مرمتهايی که در اين ارگ در جريان است، "غيراصولی و غيرعلمی" است.
روزنامه شرق همچنين نوشته است شهرداری انار به تازگی در کنار اين ارگ اقدام به نصب وسايل ورزشی و وسايل بازی کرده است. شهرداری همچنين در کنار يک برج ديگر اين ارگ و در بلندترين نقطه آن، اقدام به ساخت حوض بزرگی کرده و قصد دارد آن را به يک درياچه مصنوعی کوچک تبديل کند.
بنا به اين گزارش همچنين در حال حاضر مقابل برج اصلی و در ورودی اين ارگ يک ساختمان بلند مسکونی در حال احداث است که ارتفاع آن از ارتفاع برجها فراتر رفته و ارگ را تحتالشعاع قرار داده است.
عليرضا جعفری زند، باستانشناس در گفتوگو با شرق درباره تاريخچه اين ارگ گفته است: "اين بنا در دوره ساسانی شکل گرفته و در دوره اسلامی تکميل شده است، يعنی مجموعهای از دورانهای مختلف را در خودش دارد، دقيقا مثل همان حالتی که ارگ بم داشت."
شهرستان انار که در فاصله ۲۰۷ کيلومتری شمال کرمان کرمان و ۱۴۰ کيلومتری جنوب شرقی يزد قرار گرفته، در دوران پيش از صفويه "ابان" نام داشته است.
با سلام
بنده در تعچبم که این وارثان خولی و این زیاد در این سرزمین پهناور که 1648198کیلومتر مربع وسعت دارد نمیتوانند یک جای مناسبی برای شهید گمنام پیدا کنند تا این دستیازی به اثار باستانی ایران به انتها برسد. بابا جان اینکه معنی دارد که هر کس هرجا دلش خواست یکی را دفن کند و رویش ارامگاهی بسازد و بعدش هم امامزاده درست کند تا مردم بیایند زیارت.
آخه يه خرده فکر کنيد ببينيد اون شهيد مگه براي همين ايران شهيد نشده؟
حالا راضي که بعد از مرگش باعث نابودي آثار همين ايران بشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ارسال کردن دیدگاه جدید