محروميت نسرين ستوده از ملاقات، بهخاطر مخالفت با چادر اجباری در زندان
نسرين ستوده وکيل زندانی به دليل مخالفت با بر سر کردن چادر اجباری زندان برای سه هفته از ملاقات با خانواده خود محروم شد.
رضا خندان همسر نسرين ستوده در اينباره به تارنمای کلمه گفت: "يکشنبه اين هفته مطابق معمول به سالن ملاقات زندان اوين که به شدت امنيتی شده و حتی کودکان را به سختی بازرسی بدنی میکنند مراجعه کرديم اعلام کردند که همسرم به دليل تنشی که بر سر استفاده از چادر اجباری زندان ايجاد شده سه هفته ممنوعالملاقات شده است."
بنا به اين گزارش نسرين ستوده که در بند زنان زندان اوين دوران محکوميت خود را میگذراند، معتقد است که مسئولان زندان در مورد زنان زندانی افزون بر پوشش و حجاب متداول، چادر را نيز اجباری کردهاند.
اين فعال حقوق بشر و حقوق زنان، چادر اجباری در زندان را غير قانونی میداند و میگويد در هيچ کجای قوانين چنين چيزی پيشبينی نشده است و حتی زندانيان سياسی مطابق قانون از داشتن فرم زندان نيز معاف هستند.
نسرين ستوده چادر اجباری در زندان را غير قانونی میداند و میگويد در هيچ کجای قوانين چنين چيزی پيشبينی نشده است
زندانيان سياسی مرد در زندانهای ايران لباس فرم ندارند و در بندهای عمومی با لباسهای عادی بهسر میبرند.
در شهريورماه سال جاری يدالله عسگری، مديرکل پيشگيریهای قضائی، از دستور آيتالله صادق آملی لاريجانی، رئيس قوه قضائيه مبنی بر حذف اجباری بودن چادر بر سر زنان متهم در دادگاهها خبر داده بود.
رضا خندان در مورد ممنوعالملاقات شدن همسرش میگويد: "نوع محروميت تعيينشده، خانواده و کودکان خردسال را هم در بر میگيرد و به اين ترتيب کودکان و خانوادهای که بيش از ۱۰۰ روز است ملاقات حضوری نداشتهاند تا سه هفته ديگر از ملاقات کابينی هم محروم خواهند بود."
اين در حالی است که به گفته آقای خندان در طول هشت ماه نخست بازداشت نسرين ستوده، کودکان وی در مجموع يک ساعت با او ملاقات حضوری داشتند و در تمام روزهای عيد نوروز و حتی دو هفته پس از تعطيلات آن اجازه ملاقات کابينی نيز به فرزندان او داده نشده بود.
نسرين ستوده از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجديدنظر تهران به شش سال حبس تعزيری و ۱۰ سال محروميت از حرفه وکالت محکوم شد.
وی پيشتر از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ۱۱ سال حبس، ۲۰ سال محروميت از شغل وکالت و ۲۰ سال ممنوعيت خروج از کشور محکوم شده بود.
نسرين ستوده که عمدتاً وکالت پروندههای حقوق بشری را در ايران بر عهده داشت، ۱۳ شهريورماه ۱۳۸۹ پس از مراجعه به دادگاه بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان اوين زندانی است.
وی فارغالتحصيل حقوق بينالملل است. مدارک ليسانس و فوق ليسانساش را از دانشگاه شهيد بهشتی دريافت کرده است و در سال ۱۳۸۲، کار خود را به طور رسمی بهعنوان وکيل دادگستری آغاز کرد.
نسرين ستوده برنده جايزه حقوق بشر سازمان حقوق بشر بينالملل در سال ۲۰۰۸ است و در روزنامههايی چون توس و نشاط مطالب حقوقی مینوشت.
ارسال کردن دیدگاه جدید