ايران: تحريمهای اروپا نوعی فرافکنی است
سخنگوی وزارت امور خارجه ايران در رابطه با تحريمهای جديد اتحاديه اروپا گفت اين تحريمها فقط نوعی فرافکنی برای انتقال بحرانهای داخلی اروپا به سمت خارج است.
به گزارش خبرگزاریهای ايران، رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران در نشست رسانهای خود در مورد تحريمهای جديد اتحاديه اروپا عليه جمهوری اسلامی اظهار نظر کرد.
وی در اين رابطه گفت اين تحريمها «به نظر میرسد با توجه به بحرانهای فراوان سياسی و اقتصادی که در مجموعه اتحاديه اروپا وجود دارد باشد.»
مهمانپرست افزود: «چون اين بحرانها، مديران و انسجام مجموعه اتحاديه اروپا را به خطر انداخته است، اعمال تحريمهای جديد فقط نوعی فرافکنی برای انتقال اين بحرانهای داخلی به سمت خارج تلقی میشود.»
وی تأکيد کرد: «بهتر است دولتهای اروپايی بيشتر به دنبال کسب منافع مردم خود باشند و به دنبال پيروی کورکورانه از سياستهای ساير کشورها نباشند و هزينه سياستهای غلط ديگران را نپردازند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ايران بدون اشاره به جزئيات و پيامدهای اين تحريمها، چنين اقداماتی از سوی اتحاديه اروپا و آمريکا را «با اهداف سياسی خاص» خواند که «هيچ منطقی پشت اين سياستها وجود ندارد.»
مهمانپرست در مورد اينکه دولت سوئيس نيز از ارائه سوخت به هواپيماهای ايران خودداری میکند، گفت چنانچه اين سياستها ادامه يابد عمل متقابل صورت میگيرد
وزيران امور خارجه ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا روز گذشته در بروکسل، با تصويب تحريمهای جديد عليه ايران فشار بر جمهوری اسلامی را افزايش دادند.
بر اساس اين تصميم، دارايیها و حسابهای ۱۰۰ شرکت، از جمله بانک تجاری ايران و اروپا که دفتر مرکزی آن در هامبورگ است، مسدود شد.
همچنين طبق اين توافق سفر پنج نفر ديگر از مقامات ايرانی به کشورهای اتحاديه اروپا ممنوع و حسابهای بانکی آنان در اروپا نيز مسدود میشوند.
کشورهای غربی معتقدند برنامه هستهای ايران پوششی برای دستيابی به سلاح هستهای است اما ايران اين موضوع را رد کرده و میگويد برنامه هستهای خود را برای مقاصد صلحآميز استفاده میکند.
رامين مهمانپرست مذاکرات هستهای غرب و اتحاديه اروپا و همزمان تحريمها عليه ايران را «متضاد» دانست و گفت: «به نظر میآيد اين تضاد در اتخاذ تصميمات اتحاديه اروپا و برخلاف جهت منافع مردم اروپا صورت میگيرد.»
وی افزود: «آنها سعی میکنند بحرانهای اقتصادی و سياسی داخلی خود را به شکلی با اعمال اينگونه تحريمها به خارج از مرزهای خود منعکس کنند.»
مهمانپرست در مورد اينکه دولت سوئيس نيز همچون برخی ديگر از کشورها از ارائه سوخت به هواپيماهای ايران خودداری میکند، ضمن آنکه اين اقدامات را «خارج از تعهدات بين شرکتهای هواپيمايی دانست» افزود: چنانچه اين سياستها ادامه يابد با هر کشور و شرکتی که اين اقدامات را انجام دهد عمل متقابل صورت میگيرد.»
شرکت ارائه خدمات سوخت «جينوا فيولينگ سرويسز» اعلام کرده است که از روزهای پايانی ماه آوريل سال جاری بدين سو، شرکت هواپيمايی دولتی «ايران اير» اجازه سوختگيری در فرودگاه ژنو در سوئيس را نداشته است.
اين شرکت افزوده است پروازهای هفتگی تهران ـ ژنو لغو نخواهند شد، ولی «ايران اير» مجبور است برای سوختگيری در کشورهای مجاوری چون صربستان به زمين بنشيند.
برخی فرودگاههای آلمان و يک کشور در حاشيه خليج فارس نيز از ارائه خدمات سوختگيری به هواپيماهای شرکت «ايران اير» سر باز میزنند.
ارسال کردن دیدگاه جدید