«تجهیزات کشتار جمعی در راه ایران توقیف شد»
پليس مالزی از توقيف «تجهيزات و قطعات مربوط به توليد سلاحهای کشتار جمعی که عازم ايران بوده»، خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری العربيه، اين تجهيزات هفته گذشته از دو کانتينر در يک فروند کشتی متعلق به مالزی که عازم ايران بوده، کشف شده است.
بنا بر اين گزارش، اسماعيل عمر، رئيس پليس مالزی گفته است: «قطعات کشف شده شامل بويلرهای مخصوص ديگهای بخار هستند و بازرسان آژانس اتمی ملی اين کشور هم اکنون در حال بررسی آنها هستند.»
به گفته مقامات پليس مالزی تاکنون هيچ مظنونی در اين رابطه بازداشت نشده است اما پليس اين کشور از پليس بينالملل، اينترپل خواسته است برای پيگيری اين موضوع به مالزی کمک کند.
اسماعيل عمر افزوده مقامات پليس اين کشور پس از دريافت اطلاعاتی اين کشتی را در بندر کلانگ توقيف کردند. وی اما نگفت که پليس اين کشور اطلاعات مربوطه را چگونه و از کجا دريافت کرده است.
بر اساس اين گزارش، تجهيزات نظامی به دست آمده در اين کشتی از جمله ادواتی هستند که در فهرست مواد تحريمی شورای امنيت سازمان ملل متحد قرار دارند.
العربيه افزوده «در صورت دستگيری فرد و يا افراد خاطی و اثبات اين که هدف از صادرات اين تجهيزات ساخت سلاحهای کشتار جمعی است، مجازات در نظر گرفته شده در اين باره، دستکم پنج سال حبس و چندين ميليون دلار جريمه خواهد بود.»
ايران تا لحظه تنظيم اين خبر ( شامگاه پنجشنبه ۲۶ اسفند ۸۹) به اين موضوع واکنشی نشان نداده است.
همچنين خبرگزاریها روز سهشنبه ۲۴ اسفند به نقل از مقامهای اسرائيلی گزارش دادند کشتی آلمانی توقيف شده از سوی کماندوهای اسرائيل، حامل سلاحهای ايرانی بوده است.
به گزارش خبرگزاری رويترز، بنيامين نتامياهو، نخستوزير اسرائيل گفته است ايران قصد داشته اين سلاحها را برای «ستيزهجويان فلسيطينی» (حماس) در نوار غزه ارسال کند.
خبرگزاری العربيه نيز گزارش داد: «به نظر میرسد اين کشتی متعلق به يک شرکت آلمانی است و از کشور ترکيه به سوی بندر اسکندريه در مصر حرکت میکرد ولی با انحراف در مسير غزه قرار گرفت.»
بنا بر اين گزارش کماندوهای نيروی دريايی اسرائيل اين کشتی را در آبهای بينالمللی و در ۱۰۰ کيلومتری آبهای منطقهای اسرائيل، بازرسی و توقيف کردند.
اما مقامات ايرانی، روز چهارشنبه ۲۵ اسفند، گفتههای مقامات اسرائيلی را درباره توقيف يک کشتی حامل تسليحات ايرانی تکذيب کردند.
سرتيپ وحيدی، به خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا) گفت: «اين رژيم (اسرائيل) در مقطع کنونی با توجه به خيزش مردم کشورهای اسلامی از گردونه توجهات خارج شده است و نگرانی عمدهای از اين بابت دارد و لذا سعی میکند با طرح چنين مسايلی، فشارهای سياسی ناشی از خيزش اخير مردم منطقه را از خود دور کند.»
همچنين سرلشکر عطالله صالحی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ايران نيز به خبرگزاری ايرنا گفته است: «رژيم اشغالگر قدس رژيمی آميخته با دروغ، دروغسازی و دروغپردازی است و ما تمامی اين اخبار کذب را تکذيب میکنيم.»
در همین حال روز گذشته نیز يک هواپيمای باری ايرانی که از تهران به مقصد سوریه در حال پرواز بود، در حریم هوایی ترکیه مجبور به فرود شد.
مقامات ترکیه دلیل بازرسی این هواپیما را مشکوکبودن آن به حمل بار «نظامی يا هستهای» اعلام کردهاند.
ایران بر اساس قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل از خرید و فروش تجهیزات و تسلیحات منع شده است.
ارسال کردن دیدگاه جدید