توصيه ايران به پرهيز از خشونت علیه معترضان در بحرين
رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران، خواهان پرهيز از خشونت حکومت بحرین عليه «مطالبات مسالمتآميز» معترضان در این کشور شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، مهمانپرست امروز سهشنبه ۲۴ اسفند در جمع خبرنگاران گفت: «مردم (بحرين) مطالباتی دارند. اين مطالبات مشروع است و به صورت مسالمتآميز بيان میشود.»
موج اعتراضات در بحرين، ادامه جنبشهای مردم مصر و تونس است که در دو ماه گذشته خاورمیانه و شمال آفريقا را در برگرفته است.
ایران در حالی حاکمان این کشورها را به پرهیز از خشونت فرا میخواند که خود از سوی مخالفان و نهادهای بینالمللی حقوق بشر به نقض حوق بشر و خشونت علیه معترضان متهم شده است.
در تازهترین اظهارنظر در این باره، بان کیمون، دبيرکل سازمان ملل با انتشار بيانيهای از افزايش نقض حقوق بشر در ايران ابراز نگرانی کرده است.
در گزارش بان کیمون به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو که روز دوشنبه ۱۵ مارس منتشر گرديد اعلام شده است که حکومت ايران به سرکوب مخالفان خود ادامه میدهد و به آن شدت بخشيده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ايران در بخش دیگری از این نشست خبری درباره احتمال زلزله در اطراف نيروگاه اتمی بوشهر و امنیت کشورهای عربی گفت: «نيروگاه بوشهر در بالاترين حد استاندارد ايمنی خود فعاليتش را ادامه میدهد.»
پس از زلزله در ژاپن و انفجار چند رآکتور هستهای این کشور، برخی کشورها از احتمال بستن زودهنگام نیروگاههای اتمیشان سخن گفتهاند.
زلزله ژاپن که چند روز پيش رخ داد، شديدترين زمينلرزه در ۱۴۰ سال اخير در جزاير اين کشور برآورد شده است.
اين زلزله باعث انفجار در چند رآکتور هستهای اين کشور شد اما مقامات ژاپنی گفتهاند آژانس ايمنی هستهای ژاپن تلاش میکند مانع از وقوع فاجعه هستهای ديگری چون چرنوبيل شود.
در آوريل ١٩٨٦ به دليل اختلال در عملکرد يکی از رآکتورها، نيروگاه هستهای چرنوبيل اوکراين منفجر شد و علاوه بر کارکنان اين نيروگاه که به راديواکتيو آلوده شدند، حدود پنج ميليون نفر در کشورهای فنلاند، سوئد، نروژ، لهستان، بريتانيا و چند کشور ديگر نيز آسيب ديدند.
رامين مهمانپرست در ادامه درباره نيروگاه بوشهر گفته است: «اگر کسی بخواهد تظاهر به نگرانی کند، اصلاً نمیشود او را از نگرانی خارج کرد ولی بهتر است نگران نباشيد.»
با اين حال يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی یک ماه پیش گفت کرم استاکسنت میتواند برای ايمنی تأسيسات هستهای ايران خطرناک باشد.
تيرماه ٨٩ اعلام شد که کرم استاکسنت در سيستمهای صنعتی و نیروگاه اتمی بوشهر نفوذ کرده است.
ديلیتلگراف چاپ لندن نیز چند ماه پيش نوشت کارشناسان اتمی میگويند به دليل احتمال ايجاد اختلال در عملکرد نيروگاه هستهای بوشهر، ممکن است پس از راهاندازی اين نيروگاه در موعد مقرر، خليج فارس دچار فاجعه شود اما ايران با «مغرضانه» خواندن اين گزارشها، خواهان راهاندازی نيروگاه بوشهر در سال جاری است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنین سفر پادشاه اردن به ایران را رد کرد.
وی گفت: «وقتی منبع اين اخبار را دنبال کرديم اعلام شد که از سوی رسانهای غيرموثق عربی منتشر شده است. متأسفانه برخی خبرنگاران به اين موضوع دامن زدند و با اطلاعات نادرست و تأييد نشده، برخی از دوستان را به اشتباه انداختند و خواسته يا ناخواسته موجی را عليه دستگاه سياست خارجی کشورمان ايجاد کردند.»
اشاره مهمانپرست به سخنان شماری از نمايندگان مجلس ايران است که روز گذشته به سفر احتمالی ملک عبدالله، پادشاه اردن به ايران واکنشهای تندی نشان دادند.
حميد رسايی، نماينده مجلس ايران نیز امروز از لغو سفر ملک عبدالله، پادشاه اردن به ايران خبر داده بود.
رسايی به خبرگزاری فارس گفته بود: «با توجه به وضعيت بحرانی کنونی، سفر عبدالله اردنی به تهران با استقبال مسئولان عالی جمهوری اسلامی مواجه نشد.»
عجب رویی دارید! عجب رویی دارید! جهان از این همه وقاحت در شگفتی است! تهران ـ بابک
ارسال کردن دیدگاه جدید