پانوشتی بر اسکار ۲۰۱۲
گفتوگوی سارا روشن با مهدی عبداللهزاده - موضوع چهارمین و آخرین برنامه از ویژهنامه اسکار در رادیو زمانه فیلم "پانوشت" ساخته یوزف سدار از کشور اسرائیل است. موضوع این فیلم رابطه پدر و پسری است که هر دو پروفسور بخش تلمودشناسی دانشگاه عبری در اورشلیم هستند.
درحالی که پسر مورد توجه محافل علمی است٬ موقعیت برتر پدر و وجوه علمی او از نظرها دور مانده و فراموش شده است. این دو که در یک موضوع تحقیقاتی با هم در رقابت هستند به دلیل اشتباهی که در اعلام یک جایزه آکادمیک به خاطر همسانی نام خانوادگیشان پیش آمده٬ وارد چالشی تازه میشوند.
برای آشنایی با فیلم "پانوشت" ساخته یوزف سدار از کشور اسرائیل، سارا روشن نظر مهدی عبداللهزاده، منتقد و کارشناس سینما را درباره این فیلم پرسیده است. این گفتوگو را میتوانید از طریق فایل صوتی بشنوید:
در همین زمینه:
[ اسکار ۲۰۱۲: امیدها و آرزوها، گزارش مجتبا یوسفی پور در رادیو زمانه ]
------
پخش مستقیم مراسم اسکار در کانال یوتیوب (+)
امروز نامزدهای نهایی اسکار اعلام خواهند شد. برای نخستین بار این مراسم از "یوتیوب" هم پخش میشود. (+لینک) این مراسم هماکنون آغاز شده است. در رادیو زمانه همچنان با مهدی عبداللهزاده نگاهی خواهیم داشت به رقیبان "جدایی نادر از سیمین" ساخته اصغر فرهادی
و طبعاً پس از اعلام نهایی نامزدهای اسکار این مجموعه را نیز پیخواهیم گرفت. (بخش بعدی گفتوگو سارا روشن با مهدی عبداللهزاده، امروز از ساعت ۱۵ – به وقت اروپای مرکزی - به بعد در رادیو زمانه)
------
رادیو زمانه (سومین برنامه از مجموعه برنامههای رادیویی اسکار ۲۰۱۲ در گفتوگوی سارا روشن با مهدی عبداللهزاده)- موضوع سومین برنامه از ویژهنامه اسکار در رادیو زمانه فیلم "پینا" ساخته ویم ویندرز، کارگردان نامآشنای آلمانیست.
"پینا" یک فیلم موزیکال است درباره پینا باوش،یکی از مهمترین طراحان رقص در جهان که در سال ۲۰۰۹ درگذشت.
"پینا" ساخته ویم ویندرز: به گستردگی زندگی یک هنرمند
این فیلم که به شکل سهبعدی ساخته شده تماشاگر را همراه با پینا باوش به صحنه تآتر شهر ووپرتال و به محلههای این شهر در آلمان میبرد. پینا باوش ۳۵ سال در این شهر کارگری و صنعتی کار و زندگی کرد و سرگذشت او در جای جای این شهر جریان دارد.
ویم ویندرز درباره تجربهاش در این فیلم میگوید: "با انسانهایی آشنا شدم که به شکل دیگری در صحنه حرکت میکردند و مرا به شکل دیگری به حرکت وامیداشتند."
برای آشنایی با یکی از رقیبان جدی "جدایی نادر از سیمین" در بخش فیلمهای خارجی اسکار در سال ۲۰۱۲ سارا روشن نظر مهدی عبداللهزاده را درباره "پینا" ساخته ویم ویندر پرسیده است. این گفتوگو را میتوانید از طریق فایل صوتی بشنوید:
------------
رادیو زمانه (دومین برنامه از مجموعه برنامههای رادیویی اسکار ۲۰۱۲ در گفتوگوی سارا روشن با مهدی عبداللهزاده)- یکی دیگر از فیلمهای شرکت داده شده در بخش فیلمهای خارجی اسکار فیلمیست به نام" Rundskop " که در کشورهای انگلیسیزبان با عنوان " Bullhead " به نمایش گذاشته شده است.
روایتی از زندگیهای تباه شده
موضوع این فیلم جنایی به ظاهر تجارت غیر قانونی با هورمونهای رشد است برای پرورش و پرواربندی گاو، اما در واقع کارگردان این فیلم میکائیل جی روسکام به این بهانه روایت غمانگیزی بهدست میدهد از زندگی و سرگذشت اشخاص نابود شده و تباه شدهای که در همان حال خودشان هم نابودگر و تباهکننده زندگی دیگران هستند.
این فیلم نخستین اثر میکائیل جی روسکام کارگردان بلژیکی است که اکنون با "جدایی نادر از سیمین" رقابت میکند.
مهدی عبداللهزاده در دومین ویژهبرنامههای رادیویی زمانه به مناسبت اسکار ۲۰۱۲ ساخته این کارگردان بلژیکی را تحلیل میکند. گفتوگوی سارا روشن، تولیدکننده رادیو زمانه با مهدی عبداللهزاده، منتقد و کارشناس سینما را میتوانید از طریق فایل صوتی بشنوید:
-------------------
"عمر مرا کشت" ساخته رشدی زم: بازخوانی یک پرونده جنایی.
سارا روشن -(نخستین برنامه از مجموعه برنامههای رادیویی اسکار ۲۰۱۲ در گفتوگوی سارا روشن با مهدی عبداللهزاده) کسب موفقیتهای کمنظیر "جدایی نادر از سیمین" در این روزها حادثهای تاریخی در سینمای ایران تلقی میشود. این گمان وجود دارد که "جدایی نادر از سیمین" برای نخستین بار در تاریخ سینمای ایران اسکار بهترین فیلم خارجی را از آن خود کند. از میان ۶۳ فیلم معرفی شده به اسکار٬ ۹ فیلم پیش از اعلام رسمی نامزدها انتخاب شده است. این فیلمها رقبای "جدایی نادر از سیمین" در راه به دست آوردن جایزه اسکار خواهند بود. رادیو زمانه در برنامههای ویژهای که به این مناسبت تدارک دیده است، در گفتوگو با مهدی عبداللهزاده نگاهی دارد به هشت فیلم رقیب "جدایی نادر از سیمین". هر روز دستکم به یک فیلم میپردازیم و میکوشیم در این مجموعه گفتوگوهای رادیویی ارزشهای سینمایی و ویژگیهای رقیبان "جدایی نادر از سیمین" را مورد نظر قرار دهیم.
در نخستین گفتوگو از این مجموعه، به فیلم "عمر مرا کشت" ساخته رشدی زم، بازیگر و کارگردان مراکشی پرداختیم.
گفتوگو سارا روشن با مهدی عبدالله زاده، منتقد و کارشناس سینما، پیرامون این فیلم را میتوانید از طریق فایل صوتی بشنوید:
--------------------
رادیو زمانه - (درباره مجموعه برنامههای رادیویی اسکار ۲۰۱۲ در گفتوگوی سارا روشن با مهدی عبداللهزاده) مهمترین رویداد در تاریخ سینمای ایران قابل پیشبینی بود: نامزدهای بهترین فیلم خارجی در هشتاد و چهارمین جایزه اسکار در سال ۲۰۱۲ از کشورهای بلژیک، کانادا، دانمارک، آلمان، ایران، اسرائیل، مراکش، لهستان و تایوان سرانجام انتخاب شدند.
"جدایی نادر از سیمین" ساخته اصغر فرهادی پس از به دست آوردن جایزه گلدن گلوب ۲۰۱۲ اکنون در میان ۹ فیلم برگزیدهایست که در بخش بهترین فیلم خارجی با هشت فیلم دیگر برای بهدست آوردن جایزه اسکار رقابت میکند. هیأت داوران از میان ۶۳ فیلم شش فیلم را برگزیدند و کمیته اجرایی فیلمهای خارجی اسکار هم سه فیلم دیگر را انتخاب کرد.
گفتنیست که در مرحله بعدی گروهی از داوران از میان این ۹ فیلم پنج فیلم را برمیگزینند و فیلمهای انتخاب شده را به اسکار معرفی میکنند. سهشنبه ۲۲ ژانویه، دوم بهمن ماه ۱۳۹۰ نامزدهای اسکار اعلام خواهند شد. مراسم اهدای هشتاد و چهارمین جایزه اسکار هم مثل هر سال، روز یکشنبه ۲۶ فوریه در هالیوود برگزار میشود.
آیا جدایی نادر از سیمین موفق خواهد شد که برای نخستین بار در تاریخ سینمای ایران جایزه اسکار را از آن خود کند؟
اکنون وقتش رسیده که بپرسیم: آیا جدایی نادر از سیمین موفق خواهد شد که برای نخستین بار در تاریخ سینمای ایران جایزه اسکار را از آن خود کند؟ جدایی نادر از سیمین با چه فیلمهایی رقابت میکند و تا چه اندازه این بخت را دارد که از رقبایش پیشی بگیرد؟
در مجموعه برنامههای رادیویی که به این مناسبت تدارک دیدهایم و نخستین بخش آن در روز جمعه ۲۰ فوریه، ۳۰ دی ماه از رادیو زمانه پخش شد، سارا روشن، تولیدکننده رادیو زمانه پرسشهایی را پیرامون رقیبان اصغر فرهادی با مهدی عبداللهزاده، منتقد و کارشناس سینما در میان گذاشته است.
توضیح میدهیم که این برنامهها ادامه دارد. شما میتوانید از طریق فایل صوتی در این صفحه یا در فیسبوک رادیو زمانه مصاحبهها را بشنوید. چکیدهای از هر برنامه به شکل چندرسانهای در بخش فرهنگ رادیو زمانه هم منتشر میشود.
ویدئو: اسکار ۲۰۱۲ با رادیو زمانه (ویدیو تیزر- کاری از مجتبا یوسفیپور)
تفاوت مهمی که فیلم جدایی نسرین...با دیگر فیلمهای ایرانی دارد، حرکات و دیالوگهای سریع بازیگران در فیلم است و حوادث متعددی که در زمان کوتاهی اتفاق میفتد، به همین خاطر شاید بتوان تکنیک فیلم را الهام گرفته از فیلمهای آمریکایی دانست. معمولا فیلمهای ایرانی در کندی و سکون خسته کنندهایی فیلمبرداری میشوند که این فیلم فاقد آن سستی است. تمرینات بسیاری که بصورت تئاتری با بازیگران انجام شده، حالت چهرهها و آهنگ کلام بازیگران را به بهترین شکلی به نمایش گذاشته و میتوان این فیلم را اثری خوب در صنعت سینما و تجربهای بزرگ برای سینمای ایران دانست.
جناب انسان دشمن، نسرین همان سیمین است؟
ارسال کردن دیدگاه جدید