جشنوارهای جهانی برای فیلمسازان تازهنفس
پژمان اکبرزاده -از دوم تا هفتم نوامبر ۲۰۱۱ شهر آمِرسفورت در هلند میزبان یک جشنواره سینمایی است؛ جشنوارهای برای آثار فیلمسازانی که نخستین یا دومین فیلم خود را ساختهاند.
در هشتمین دوره از این جشنواره، دهها فیلم از کشورهای گوناگون به نمایش درمیآید و تعدادی از کارگردانان و بازیگران فیلمها برای شرکت در جشنواره راهی هلند میشوند.
مدیر هنری جشنواره Scenecs ، آریا تاریوردی، فیلمساز ایرانی-ایتالیایی است که در تهران متولد شده است. او در کودکی همراه با خانواده با هلند آمده، بعدها در نیویورک تحصیل کرده و از نو برای ادامه فعالیتهایش به هلند بازگشته است. او به رادیو زمانه میگوید:
"فیلمسازی روند پیچیده و دشواری دارد، بهویژه فیلمسازانی که برای نخستین بار میخواهند در صنعت فیلم، کاری را به تولید برسانند باید زحمت زیادی بکشند تا به نتیجه برسد. متأسفانه جشنوارههای بزرگ دنیا، آثار فیلمسازانی را که تجربه دارند و فیلمهای زیادی ساختهاند را بسیار سریعتر در برنامههایشان راه میدهند. چون به همین دلیل هم خیلی راحتتر میتوانند مردم را جذب کنند. در چنین شرایطی امکانات وارد شدن به جشنوارهها برای فیلمسازان جوان که تازه شروع به ساختن فیلم کردهاند، خیلی کمتر است. به همین دلیل جشنوارهء ما تمام توجهاش را به فیلمسازانی میدهد که نخستین و یا دومین فیلمشان را میسازند تا آنها هم بتوانند خیلی راحت در یک جشنواره بزرگ فیلمشان را پخش کنند."
آریا تاریوردی، مدیر هنری جشنواره Scenecs
آریا تاریوردی خود بنیادی برای فعالیتهای سینمایی دارد و پایهگذاری این جشنواره را نیز از راه همان بنیاد آغاز کرد ولی به مرور موفق به گسترش آن در هلند شد. او میگوید:
"خود من به دلیل فعالیت در زمینه فیلمسازی و تماس با عوامل جوان فیلمسازی متوجه شدم که به چنین جشنوارهای نیاز است. در سال ۲۰۰۶ برگزاری جشنواره را آغاز کردم و ابتدا به تنهایی آن را اداره میکردم. بعداً با تماسهایی که داشتیم، از همه طرف، همکاران و ارگانهای زیادی به ما جلب شدند، همچنین نهادهای دولتی که اکنون نقش بسیار مهمی دارند و جشنواره را از نظر مالی پشتیبانی میکنند."
در هشتمین جشنواره Scenecs یک فیلم ایرانی نیز شرکت دارد؛ "عرق سگی" ساخته حسین کشاورز که در آمریکا تحصیل کرده ولی در زمان ساخت این فیلم ساکن تهران بوده است. آریا تاریوردی درباره این فیلم میگوید:
"سوژه این فیلم، موقعیت دشوار جوانان در ایران و عدم انتخاب شیوه زندگیشان است. این فیلم بهطور مخفیانه در ایران ضبط شده و سوژه را خیلی خوب روی پرده آورده است. این یکی از دلایلی بود که ما دوست داشتیم حتماً این فیلم را برای جشنواره انتخاب کنیم."
مدیر هنری جشنواره همچنین میافزاید: "در جشنواره امسال یک فیلم هلندی هم به نمایش درمیآید که بازیگر نقش اول آن یک ایرانی است. این فیلم به مشکلات موجود در جامعه هلند و بهویژه مشکلاتی که ایرانیان یا اهالی دیگر کشورها، به عنوان پناهنده، به آن برمیخورند میپردازد. فیلم جالبی است که جوانان مدرسه سینمای آمستردام آن را ساختهاند و جزو سه فیلمی است که به عنوان بهترینهای جشنواره امسال انتخاب شدهاند."
* ایمیل تهیه کننده:
در همین زمینه:
::گزارشها و مصاحبههای پژمان اکبرزاده در رادیو زمانه::
ارسال کردن دیدگاه جدید