پاسخ دادن به دیدگاه
پرونده فلسطین امروز به شورای امنیت میرود
شورای امنيت سازمان ملل متحد امروز (دوشنبه) نامزدی فلسطين را برای عضويت کامل در اين سازمان مورد بررسی قرار میدهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ۱۵ عضو شورای امنيت قرار است رايزنیهای خود را در اينباره از ساعت هفت شامگاه امروز بهوقت گرينويچ آغاز کنند.
شورای امنيت شامل پنج عضو دائمی چين، آمريکا، روسيه، فرانسه و انگليس است که حق وتو دارند. ۱۰ عضو غيردائم آن آفريقای جنوبی، آلمان، بوسنی هرزگوين، برزيل، کلمبيا، گابُن، هند، لبنان، نيجريه و پرتقال از اين حق برخوردار نيستند.
چين، روسيه، برزيل، لبنان، هند و آفريقای جنوبی اعلام کردهاند که از عضويت دولت مستقل فلسطين در سازمان ملل پشتيبانی خواهند کرد. کلمبيا که کمکهای بسياری از آمريکا دريافت میکند گفته است رأی ممتنع خواهد داد.
به گفته ديپلماتها، رأیگيری درباره اين درخواست چهار هفته و شايد هم بيشتر زمان میبرد.
بر اساس توافقنامه گروه چهارجانبه صلح خاورميانه متشکل از آمريکا، اتحاديه اروپا، سازمان ملل و روسيه گفتوگوهای مقدماتی اسرائيل و فلسطين با هدف رسيدن به توافق نهايی قرار است در پايان سال ۲۰۱۲ آغاز شود
محمود عباس، رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين جمعه يکم مهرماه جاری درخواست تاريخی عضويت کشور فلسطين را در نيويورک، مقر سازمان ملل مطرح کرد.
عباس در نشست عمومی سازمان ملل گفت: «خلق ما به مقاومت مردمی و صلحجويانه خود ادامه خواهد داد.»
رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين افزود: «شهرکسازیهای اسرائيل اقبال رسيدن به راه حل دو دولت را از بين میبرد و تهديدی است عليه موجوديت و ساختار تشکيلات خودگردان فلسطين.»
عباس تأکيد کرد که فلسطينیها در سالهای گذشته با اميد و صداقت پای ميز مذاکره با اسرائيل نشستند و حتی پس از شکست مذاکرات از تلاش در راه دستيابی به صلح بازنايستادند اما اين تلاشها با سرسختی اسرائيل و ادامه شهرکسازیها روبهرو شد.
او پس از بازگشت به رامالله مورد استقبال دهها هزار نفر از ساکنان کرانه باختری اردن قرار گرفت و در يک سخنرانی عمومی گفت «کارزار بينالمللی ديپلماتيک ما آغاز شده است» و «امروز شاهد تولد "بهار فلسطينی" هستيم.»
عباس در جمع هوادارانش تأکيد کرد که فلسطينیها خواهان دستيابی حقوق خود بر مبنايی صلحآميز و مبتنی بر مذاکره هستند اما نه هر مذاکرهای.
فلسطينیها تاکنون اعلام کردهاند که در صورت شکست در شورای امنيت، احتمال دارد از گزينه رأیگيری مستقيم در مجمع عمومی استفاده کنند. در مجمع عمومی اکثريت اعضا با درخواست عضويت فلسطين موافق هستند.
آمريکا، عضو دائمی شورای امنيت که تاکنون بر استفاده از حق وتوی خود تأکيد کرده، اميدوار است با آغاز مذاکرات صلح بين فلسطين و اسرائيل از حق وتو استفاده نکند.
چند ساعت پس از ارائه درخواست عضويت فلسطين، گروه چهارجانبه صلح خاورميانه متشکل از آمريکا، اتحاديه اروپا، سازمان ملل و روسيه از توافق خود درباره بيانيهای که در آن برنامه زمانی از سرگيری مذاکرات اسرائيل ـ فلسطين پيشبينی شده است، خبر داد.
بر اساس اين توافقنامه، گفتوگوهای مقدماتی با هدف رسيدن به توافق نهايی در پايان سال ۲۰۱۲ قرار است ظرف مدت يک ماه آغاز شود.