پاسخ دادن به دیدگاه
اعتراض بی بی سی و بی بی جی به اقدامات ایران علیه رسانهها
شنبه, 1390-07-02 13:31
نسخه قابل چاپ
شورای اطلاع رسانی دولت آمريکا (بی بی جی) و بنگاه سخن پراکنی بريتانيا (بی بی سی) با انتشار بيانيهای مشترک از سازمان ملل خواستند که اقدامات جمهوری اسلامی ایران علیه رسانههای مستقل و ارسال پارازیت را در نشست جاری مجمع عمومی سازمان ملل محکوم کند.
این بیانیه که روز گذشته ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۱ منتشر شد، با اشاره به تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای «ساکت کردن رسانههای مستقل»، میگوید که بی بی سی و بی بی جی خواهان آن هستند که با استفاده از فرصت برگزاری نشست جاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد هستند، اعتراض خود را به اقدامات ایران اعلام کنند.
بی بی سی و بی بی جی در ادامه این بیانیه با ابراز تاسف از «رفتارهای خودسرانه ایران از جمله ارسال پارازیت ماهوارهای، اختلال مستمر اینترنت، تهدید روزنامهنگاران منتقدان حکومت و فعالان اینترنتی و هک کردنهای گستاخانه»، اعلام کرده که این تاکتیکها بر علیه بی بی سی فارسی، رادیو اروپای آزاد، رادیو فردا و شبکه فارسی زبان صدای آمریکا بکار گرفته شدهاند.
این دو رسانه اقدامات حکومت ایران را «مانعتراشی بر سر راه فعالیت رسانههای مستقل» دانسته و میگویند که عملکرد جمهوری اسلامی ایران در قبال رسانهها «نقض فاحش استانداردهای بینالمللی و هنجارهایی است که خود دولت ایران یکی از امضاکنندگان آن است.»
شورای اطلاعرسانی دولت آمريکا، نظارت بر رسانههایی همچون راديو اروپای آزاد،رادیو آزادی و صدای آمريکا که برای خارج از آمریکا برنامه پخش میکنند را بر عهده دارد.
این دو رسانه اقدامات حکومت ایران را «مانعتراشی بر سر راه فعالیت رسانههای مستقل» دانسته و میگویند که عملکرد جمهوری اسلامی ایران در قبال رسانهها «نقض فاحش استانداردهای بینالمللی و هنجارهایی است که خود دولت ایران یکی از امضاکنندگان آن است.»
در بخشی از این بیانیه آمده است: «در چند روز گذشته، ماموران امنیتی ایران چندین مستند ساز مستقل را بر اساس اتهام مبهم همکاری با بی بی سی فارسی دستگیر کردند. این بازداشت ها با پخش یک مستند تلویزیونی درباره رهبر ایران در تلویزیون فارسی بی بی سی مصادف شد.»
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ايران هفته گذشته از بازداشت افرادی «در ارتباط با بخش فارسی بیبیسی» خبر داد و گفت: «عوامل يک شبکه غيرقانونی که در پوشش همکاری با بنگاه سخنپراکنی دولتی انگليس، موسوم به بیبیسی در جهت تأمين نيازمندیهای اطلاعاتی سرويس جاسوسی استعمارگر فرتوت مشغول بودند و به عنوان تدارکاتچی سوژه تبليغاتی برای متخصصان جنگ روانی دشمنان ايران و اسلام فعاليت مینمودند، شناسايی و دستگير گرديدند..»
بیبیسی طی بيانيهای اعلام کرد که بازداشتشدگان هيچگاه کارمندش نبودهاند. صادق صبا، رئيس بخش فارسی بیبیسی نيز اتهامهای مقامهای ايران را رد کرد و گفت هيچ کسی در ايران با اين رسانه همکاری ندارد.
جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر با ارسال پارازیت در پخش برنامههای رادیویی و تلوزیونی که از خارج از ایران برای مخاطبان فارسیزبان پخش میشود، اختلال ایجادمیکند.