پاسخ دادن به دیدگاه
تظاهرات فلسطينیها و درگيری با پليس اسرائيل
با وجود آمادهباش ۲۲ هزار مأمور امنيتی اسرائيل در اين کشور و در کرانه باختری رود اردن؛ تظاهرات امروز مردم فلسطين به پشتيبانی از عضويت دولت اين کشور در سازمان ملل به خشونت کشيده شد.
به گزارش آسوشيتدپرس، در آستانه سخنرانی محمود عباس در سازمان ملل، نيروهای امنيتی اسرائيل امروز، جمعه يکم مهرماه، به حالت آمادهباش درآمدند تا از وقوع خشونت در اين کشور و کرانه باختری رود اردن جلوگيری کنند.
محمود عباس، رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين در نظر دارد شامگاه امروز به وقت ايران در نشست عمومی سازمان ملل درخواست رسمی عضويت دولت مستقل فلسطين در اين سازمان را مطرح سازد.
پيش از سخنرانی محمود عباس در سازمان ملل، امروز جمعه يکم مهرماه، تظاهرات بزرگی از سوی فلسطينیها برگزار شد.
ميکی راسنفلد، سخنگوی پليس اسرائيل اعلام کرد که نزديک به ۲۲ هزار مأمور پليس اين کشور به حالت آمادهباش در آمدهاند.
وی افزود تدابير ويژهای در اطراف مسجد قدس اورشليم (بيتالمقدس)، جايی که مردم برای نماز گردآمدهاند؛ در نظر گرفته شده است.
برای تصويب عضويت يک کشور در سازمان ملل لازم است که کشور کانديدا دستکم ۹ رأی اعضای شورای امنيت را کسب کند و هيچکدام از اعضای دائم آن را وتو نکنند
پليس اسرائيل برای جلوگيری از هرگونه رويارويی، به افراد کمتر از ۵۰ سال اجازه نداد که در نماز جمعه مسجد قدس شرکت کنند.
در تظاهرات فلسطينیها در کناره باختری رود اردن نيروهای امنيتی اسرائيل با تظاهرکنندگان درگير شده و به شليک گاز اشکآور روی آوردند. تظاهرکنندگان نيز به روی مأموران سنگ پرتاب کردند.
در دهکده نبی صالح، تظاهرکنندگان پرچم اسرائيل و تصاوير باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا را به آتش کشيدند.
گروهی از مردم صندلی بزرگی با رنگ آرم سازمان ملل به نشانه عضويت فلسطين در سازمان ملل، حمل میکردند.
در دهکده بيلين نيز درگيریهايی گزارش شده است.
باراک اوباما روز پنجشنبه ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۱ (۳۱ شهريور ۱۳۹۰) در ديدار با محمود عباس گفت ايالات متحده در شورای امنيت از حق وتو عليه تشکيل کشور مستقل فلسطين استفاده میکند.
اوباما در اين ديدار گفت به رسميت شناختن کشور مستقل فلسطين مشکلی را حل نمیکند.
رئيس جمهور آمريکا روز چهارشنبه نيز طی سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل گفته بود: «هيچ راه ميانبری برای پايان دادن به سالها مناقشه اسرائيل و فلسطين وجود ندارد.»
ايالات متحده پيشتر نيز تهديد کرده بود اگر فلسطينیها از ارائه پيشنهاد کشور مستقل فلسطين منصرف نشوند، از حق وتو در شورای امنيت استفاده خواهد کرد.
در همين حال محمود عباس گفته است از شورای امنيت سازمان ملل میخواهد تا کشور فلسطين را در حدود مرزهای سال ۱۹۶۷ ميلادی به مرکزيت بيتالمقدس شرقی بهرسميت بشناسند.
منظور از مرزهای ۱۹۶۷، مرزهای پيش از جنگ کشورهای عربی و اسرائيل در سال ۱۹۶۷ يعنی «کرانه باختری رود اردن، نوار غزه و بيتالمقدس شرقی» است.
پيشنهاد تأسيس کشور مستقل فلسطين ابتدا بايد به تصويب مجمع عمومی سازمان ملل برسد و سپس برای تأييد نهايی، شورای امنيت بايد آن را تصويب کند.
شورای امنيت شامل پنج عضو دائمی چين، آمريکا، روسيه، فرانسه و انگليس است که حق وتو دارند. ۱۰ عضو غيردائم آن آفريقای جنوبی، آلمان، بوسنی هرزگوين، برزيل، کلمبيا، گابُن، هند، لبنان، نيجريه و پرتقال از اين حق برخوردار نيستند.
برای تصويب عضويت يک کشور در سازمان ملل لازم است که کشور کانديدا دستکم ۹ رأی کسب کند و هيچکدام از اعضای دائم آن را وتو نکنند.
اگر فلسطين حمايت ۹ کشور را جلب نکند واشنگتن از حق وتوی خود استفاده نخواهد کرد؛ امری که از مخدوش شدن چهره آمريکا در جهان عرب جلوگيری خواهد کرد.
چين، روسيه، برزيل، لبنان و آفريقای جنوبی اعلام کردهاند که از عضويت دولت مستقل فلسطين در سازمان ملل پشتيبانی خواهند کرد. کلمبيا که کمکهای بسياری از آمريکا دريافت میکند گفته است از اين اقدام پرهيز خواهد کرد.
فلسطينیها برای دستيابی به اکثريت آراء، بدون در نظر گرفتن حق وتو، به چهار رأی موافق ديگر نياز دارند.