پاسخ دادن به دیدگاه
«دستگيری دو تن ديگر از اعضای کومله»
به دنبال اعلام کشته و زخمی شدن سه تن از اعضای کومله در اطراف شهر کامياران، سپاه بيتالمقدس کردستان از دستگيری دو تن ديگر وابسته به اين جريان در يکی از روستاهای شهرستان سروآباد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، روز ۱۳ خردادماه يکی از اعضای بسيج به نام شيرزاد ميدانی در روستای انديمن (هنی من) کامياران توسط پنچ تن از «اعضای کومله» کشته شد.
بنا به همين گزارش، دو روز پس از این واقعه، سه نفر از آنان در کامياران توسط نيروهای سپاه پاسدارن زخمی و يکی ديگر کشته شد.
در پی اين رويدادها نيروهای سپاه بيتالمقدس کردستان اعلام کردند، دو نفر باقیمانده از «تيم گروهک کومله» روز سهشنبه در حوالی روستاهای بريدر و هرسين از توابع شهرستان سروآباد دستگير شدند.
سايت حکومتی بولتننيوز، نام فرد کشته شده را کيوان ظفری اعلام کرده است.
کومله زحمتکشان کردستان تا کنون در رابطه با رويدادهای اخير کامياران خبری منتشر نکرده است اما حزب کومله کردستان ايران با انتشار بيانيهای درگيری اعضای خود را با سپاه پاسداران تکذيب کرده است
پيشتر کومله زحمتکشان کردستان در تارنمای رسمی خود نوشته بود، چهار فرد مسلح به نامهای شورش رضايی، چنگيز قدمخير، کيوان ضفری و فريدون فرجی در مناطق مريوان حضور دارند، که عضو آنان نيستند و از مردم خواسته بود که به اين افراد کمک نکنند.
رهبری کومله زحمتکشان کردستان را عمر ايلخانیزاده به عهده دارد و از سال۱۳۸۶ از حزب کومله کردستان ايران (به رهبری عبدالله مهتدی) جدا شد.
به دنبال اين انشعاب بيش از ۱۰ تن از اعضای کومله زحمتکشان کردستان در درگيری با نيروهای دولتی کشته شدند.
کومله زحمتکشان کردستان تا کنون در رابطه با رويدادهای اخير کامياران خبری در وبسایت رسمی خود منتشر نکرده است.
اما حزب کومله کردستان ايران با انتشار بيانيهای درگيری اعضای خود را با سپاه پاسداران تکذيب کرده است.
در بيانيهای که روز پنجشنبه ۱۸ خردادماه دبيرخانه اين حزب منتشر کرده، آمده است، «ما هر نوع انتساب اين رويداد و افراد نامبرده به حزب کومله کردستان ايران را رد کرده و هر نوع دخالت و ارتباط حزب ما و يا شخص آقای عبدالله مهتدی دبيرکل کومله با آن را قويأ تکذيب میکنيم.»
حزب کومله که خط مشی چپگرا دارد، از سال ۱۳۴۸ تأسيس شده است.
در سالهای پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ حزب کومله و حزب دمکرات کردستان مدتها با جمهوری اسلامی در نبرد بودند.
سالها پيش حزب کومله دست از مبارزه مسلحانه کشيده و برای مقابله با جمهوری اسلامی مبارزه سياسی و مدنی را برگزيده است.
افزایش رویدادهای خشونتبار
در ماههای گذشته رویدادهای خشونتبار در کردستان افزایش چشمگیری داشته است.
به گزارش منابع رسمی، روز پنجشنبه یکم اردیبهشتماه، درگیری مسلحانه بین افراد ناشناس و نیروهای انتظامی در روستای حسنآباد واقع در پنج کیلومتری سنندج رخ داد.
این حادثه همزمان با سفر محمود احمدینژاد و هیأت همراه وی به استان کردستان بود.
پس از آن دو بمب صوتی در ایلام منفجر شد.
همچنین روز شنبه ۱۳ فروردينماه در حمله افراد مسلح ناشناس به يک پاسگاه مرزی در روستای سياناو نزديکی روستای کانیکبود مريوان يکی از پرسنل کادر و سه سرباز وظيفه کشته و دو سرباز وظيفه ديگر نيز زخمی شدند.
روز پنجشنبه چهارم فروردينماه نیز سال جاری در دو حادثه بر اثر تيراندازی افراد ناشناس چهار نفر در سنندج کشته و زخمی شدند.
در روز ۱۳ اسفندماه ۱۳۸۹ نیز بر اثر تيراندازی نيروهای ناشناس چهار محيط بان در اطراف شهر سنندج کشته شدند.
حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) کشته شدن این محیط بانان را محکوم کرد، اما مسئولیت کشته شدن چهار نفر و زخمی شدن دو تن دیگر از نیروهای انتظامی را در مریوان به عهده گرفت.
اجلال قوامی، سخنگوی سازمان حقوق بشر کردستان، پیشتر در رابطه با کشته شدن میحط بانان به زمانه گفته بود: «عاملان این حوادث که دور جدید آن از اواخر شهریورماه گذشته و همزمان با حادثه انفجار مهاباد شروع شد و با حادثه میدان اقبال سنندج ادامه یافت، در پی سنجش افکار عمومی کردستان و میزان استقبال آنها از فعالیتهای خشونتآمیز هستند.»