پاسخ دادن به دیدگاه
«۶۰ نفر طرح سوال از احمدینژاد را امضا کردهاند»
علی مطهری از نمايندگان اصولگرای منتقد دولت ایران گفته است حدود ۶۰ نفر، طرح سوال از محمود احمدینژاد، رئيسجمهوری ايران را امضا کردهاند.
مطهری در گفتگو با تارنمای سلام افزوده: «همه چيز بستگی به شرايط دارد و اين طرح در زمان مناسب به جريان خواهد افتاد.»
علی مطهری ۲۹ دی ۸۹ نيز از تريبون علنی مجلس اعلام کرد که از احمدينژاد سوال خواهد کرد. وی همچنين آذر ماه سال گذشته به خبرگزاری آفتاب گفت: «تعداد امضاهای طرح سوال از رئیسجمهور به حدنصاب لازم رسيده و بيش از ۵۰ نماينده مجلس طرح سوال از رئيس جمهوری را امضا کردهاند.»
به گفته وی با وجود اينکه طرح سئوال از رئيسجمهور يک «واقعيت و حق نمايندگان» است، عدهای از اين مسأله «تابو» ساختهاند و آن را «بزرگ جلوه میدهند.»
«اظهارات رئيس دولت در خصوص جايگاه مجلس»، «عدم اجرای برخی قوانين مصوب مجلس»، «عدم توجه به مسايل فرهنگی جامعه»، «اظهارات اسفنديار رحيم مشايی رئيس دفتر وی در خصوص مکتب ايرانی به جای مکتب اسلامی» و «سياستهای ليبرالی فرهنگی» محورهای اين طرح برای سوال از رئيس جمهور اعلام شده بود.
بر اساس آييننامه داخلی مجلس، طرح سوال از رئيسجمهور برای ارائه به هيأت رئيسه بايد امضای ۷۴ نماينده مجلس را داشته باشد
در همين حال مرتضی نبوی، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز روز گذشته به روزنامه روزگار گفت: «اگر ۵۰ نماينده چه درست و چه غلط، تصميم به سئوال (از رئیسجمهور) داشته باشند اين حقی است که قانون اساسی به نمايندگان داده است.»
وی همچنین در پاسخ به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سوال از رئیسجمهور را «تابو» ندانست و افزود: «به هر حال يک چيزهايی در يک دورهای نبوده و حالا مطرح میشود. هنوز هم که اعلام وصول نشده است. کلاً خيلی چيزها در قانون اساسی هست، اميدواريم هيچ وقت به آنها نياز پيدا نکنيم اما به هر حال برای روز مبادا پيشبينی شده است. بهجز سئوال از رئيسجمهور، استيضاح رئيسجمهور را هم به عنوان يک ظرفيت داريم.»
هفته گذشته، تارنمای پارلماننیوز که به نمایندگان اصلاحطلب مجلس ایران وابسته است، از به جریان افتادن «طرح استیضاح» محمود احمدینژاد خبر داده بود.
با این حال برخی از نمایندگان مجلس درباره طرح سوال از احمدینژاد ابراز تردید کردهاند. رضا اکرمی یکی از نمایندگان مجلس ايران، ارديبشهت ٨٩ گفت نمايندگان «جرأت سوال کردن از محمود احمدینژاد» را ندارند.
به گفته وی، در حال حاضر که علی مطهری يکی از نمايندگان مجلس درباره سوال از رئيسجمهور حرف میزند، میخواهند «پوستش را بکنند چه برسد به اينکه بخواهيم اين کار را اجرا کنيم.»
اکرمی گفته بود بسياری از نمايندگان، با طرح «سوال از رئيسجمهور» موافق هستند اما میگويند که اين طرح را به دليل آنکه «از زندگی ساقط میشوند»، امضا نمیکنند.
اصل ۸۸ قانون اساسی ايران میگويد: «در هر مورد که حداقل يک چهارم کل نمايندگان مجلس شورای اسلامی از رئيسجمهور و يا هر يک ازنمايندگان از وزير مسئول درباره يکی از وظايف آنان سؤال کنند، رئيس جمهور يا وزير موظف است در مجلس حاضرشود و بهسؤال جواب دهد و اين جواب نبايد در مورد رئيسجمهور بيش از يک ماه و در مورد وزير بيش از ١٠ روز به تأخيرافتد، مگر با عذرموجه به تشخيص مجلس شورای اسلامی.»
بر اساس آييننامه داخلی مجلس، طرح سوال از رئيسجمهور برای ارائه به هيأت رئيسه بايد امضای ۷۴ نماينده مجلس را داشته باشد.