پاسخ دادن به دیدگاه
جبهه مشارکت: حبس خانگی موسوی و کروبی نباید عادی شود
جبهه مشارکت ايران اسلامی در بيانيهای اعلام کرده «نبايد گذاشت» حبس ميرحسين موسوی و مهدی کروبی دو تن از رهبران مخالفان به موضوعی «عادی و کمهزينه» برای «حاکميت اقتدارگرا» تبديل شود.
به گزارش تارنمای نوروز، جبهه مشارکت با «غيرقانونی و ناموجه خواندن» حبس خانگی رهبران مخالفان و همسرانشان افزوده: «وظيفه همه باورمندان به جنبش سبز در هرکجا هستند، افشاگری هرچه بيشتر نسبت به اين مظالم و انجام کنشهايی است که حاکميت را به آزادی اين اسيران آزاده در بند وادارد.»
ميرحسين موسوی و مهدی کروبی به همراه همسرانشان از بهمن ۱۳۸۹ در حبس خانگی بهسر میبرند.
با اين حال فاطمه کروبی همسر مهدی کروبی به تازگی برای «درمان و معالجه» از حبس خانگی خارج شده است.
حکومت ايران از موسوی و کروبی به عنوان «سران فتنه ۸۸» نام میبرند. «فتنه ۸۸» توصيف مقامات رسمی ايران از اعتراضات پس از انتخابات بحثبرانگيز رياستجمهوری سال ۸۸ است.
اين حزب اصلاحطلب و مخالف دولت ايران در بخشی از اين بيانيه، عمر حاکميتهای مستبد و اقتدارگرا را «روبه پايان» ارزيابی کرده و افزوده جنبش سبز مردم ايران (جنبش مخالفان) «افق روشنی» دارد و «صبر و استقامت سبزها، فردای ايران را میسازد.»
جبهه مشارکت از جمله احزاب اصلاحطلبی است که در سال ۱۳۷۶ تأسیس شده است اما سال گذشته پروانه فعالیت این حزب از سوی قوه قضائیه ایران باطل شد.
غلامحسین محسنی اژهای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائیه ایران نیز روز گذشته در جریان یک نشست خبری در تهران در پاسخ به پرسشی درباره تشکيل جلسات جبهه مشارکت ايران اسلامی گفت: «اگر حزب، گروه يا سازمانی منحل شده باشد، ديگر نمیتواند تحت اين عنوان جلساتی داشته باشد و چنانچه اقدامی انجام دهد، مدعیالعموم میتواند برخورد کند.»
جبهه مشارکت، عمر حاکميتهای مستبد و اقتدارگرا را روبه پايان ارزيابی کرده و افزوده جنبش سبز مردم ايران، افق روشنی دارد
جبهه مشارکت همچنين در اين بيانه بازداشت عليرضا رجايی از فعالان ملی مذهبی را «تعجببرانگيز» ناميده و زندانی کردن وی را نشانه «محو و زوال قانون» دانسته است.
اين بيانيه میگويد: «تداوم اينگونه بازداشتها نشان میدهد که اقتدارگرايان حاکم متقلب، در مانده در برابر پويايی جنبش سبز دموکراسیخواهی و تحولطلبی ايرانيان، آخرين نفسهای خود را میکشند و دير نيست که بايد پاسخگوی اين همه ظلم و ستمی باشند که در حق برجستهترين افراد اين ملت انجام میدهند.»
جبهه مشارکت با «محکوم کردن» بازداشت عليرضا رجايی اعلام کرده «ديگر هيچ باور و اميدی به نهادهای قضايی و نظارتی در داخل ندارد اما مطمئن است که روز پيروزی جنبش سبز نزديک است.»
عليرضا رجايی یکشنبه چهارم ارديبهشت ماه جاری بازداشت شد. خبرگزاری فارس با اعلام اين خبر، دليل دستگيری وی را «ارتکاب جرايم امنيتی» عنوان کرده است.
وی پيش از اين در روزهای نخست پس از دهمين انتخابات رياست جمهوری ايران در ۲۵ خرداد ماه ۱۳۸۹ نيز بازداشت شده بود.
عليرضا رجايی عضو شورای فعالان ملی- مذهبی است و سردبيری نشريه ايران فردا را بر عهده داشته است. وی همچنين دبير سياسی بسياری از روزنامههای اصلاحطلبان از جمله روزنامههای جامعه، توس، نشاط، عصر آزادگان و خرداد بود.
موج بازداشت فعالان مدنی و سياسی که پس از اعتراضات به نتايج انتخابات در سال ۱۳۸۸ آغاز شد همچنان ادامه دارد و در حال حاضر شمار زيادی از مخالفان دولت در زندان هستند. مقامات رسمی ايران سال گذشته آمار بازداشتشدگان پس از انتخابات را پنج هزار نفر اعلام کردهاند.
شورای فعالان ملی مذهبی يک گروه فعال سياسی در ايران است که از فعالان ملی مذهبی تشکيل شده و هم اکنون عزتالله سحابی رياست آن را بر عهده دارد.