پاسخ دادن به دیدگاه
واکنش ایران به کشف «تسلیحات ایرانی» توسط اسرائیل
سرتيپ احمد وحيدی، وزير دفاع ايران، گفتههای مقامات اسرائيلی را درباره توقيف يک کشتی حامل تسليحات ايرانی «عمليات روانی» ناميد.
سرتيپ وحيدی، به خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا) گفت:« اين رژيم (اسرائیل) در مقطع کنونی با توجه به خيزش مردم کشورهای اسلامی از گردونه توجهات خارج شده است و نگرانی عمدهای از اين بابت دارد و لذا سعی میکند با طرح چنين مسايلی، فشارهای سياسی ناشی از خيزش اخير مردم منطقه را از خود دور کند.»
اشاره وزیر دفاع ایران به اعتراضات مردم برخی از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا علیه حاکمانشان است.
وی افزوده: «حضور ايران در آبهای مديترانه بسيار ارزشمند و در شرايط بسيار حساسی صورت گرفت و رژيم صهيونيستی همواره تلاش کرده است که حرکتهايی را که حول و حوش خود صورت میگيرد به بيرون منتقل و منعکس کند و در اين زمينه سعی میکند که با مظلوم نمايی، خود را در مرکز توجه نگه دارد که انتشار اخبار کذب نيز در همين راستا است.»
دو کشتی جنگی ایران بامداد سهشنبه، سوم بهمن ماه گذشته وارد کانال سوئز شدند. اين نخستين بار پس از انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ بود که کشتیهای نيروی دريايی ايران برای رفتن به دريای مديترانه از کانال سوئز عبور کردند.
کانال سوئز که یکی از شاهراههای مهم جهان است، دریای سرخ را به دریای مدیترانه وصل میکند. روزانه حدود ۵۰ کشتی از این مسیر عبور میکنند.
خبرگزاریها روز گذشته به نقل از مقامهای اسرائيلی گزارش داده بودند کشتی آلمانی توقيف شده از سوی کماندوهای اسرائيل، حامل سلاحهای ايرانی بوده است.
به گزارش خبرگزاری رويترز، بنيامين نتامياهو، نخستوزير اسرائيل گفته است ايران قصد داشته اين سلاحها را برای «ستيزهجويان فلسيطينی» (حماس) در نوار غزه ارسال کند.
خبرگزاری العربيه نیز گزارش داد: «به نظر میرسد اين کشتی متعلق به يک شرکت آلمانی است و از کشور ترکيه به سوی بندر اسکندريه در مصر حرکت میکرد ولی با انحراف در مسير غزه قرار گرفت.»
بنا بر این گزارش کماندوهای نيروی دريايی اسرائيل اين کشتی را در آبهای بينالمللی و در ۱۰۰ کيلومتری آبهای منطقهای اسرائيل، بازرسی و توقیف کردند.
همچنين سرلشکر عطالله صالحی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ايران نيز به خبرگزاری ايرنا گفته است: «رژيم اشغالگر قدس رژيمی آميخته با دروغ، دروغسازی و دروغپردازی است و ما تمامی اين اخبار کذب را تکذيب میکنيم.»
جمهوری اسلامی ایران، موجودیت کشور اسرائیل را به رسمیت نمیشناشد و از آن به عنوان «رژیم اشغالگر» که به اختلافات سرزمینی بین اسرائیلیها و فلسطینیها اشاره دارد، نام میبرد.
آیتالله روحالله خمینی، رهبر پیشین ایران، خواهان حذف اسرائیل از روی نقشه زمین بود. محمود احمدینژاد، رئیسجمهور ایران نیز از جمله مقاماتی است که خواهان نابودی اسرائیل شده است.
سرلشکر صالحی افزوده: «به طور يقين اسراييل با توجه به تمامی ضررهايی که دارد میبيند، به دنبال فرعون مصر انشاءالله در آبهای مديترانه غرق خواهد شد.»
برخی از مقامات ایران از حسنی مبارک، رئیسجمهور پیشین مصر که مدتی پیش و در پی اعتراضات در این کشور از قدرت کنارهگیری کرد، به عنوان «فرعون» نام میبرند.
فرعون لقب پادشاهان مصر باستان بوده است.