پاسخ دادن به دیدگاه
محمدجواد روح روزنامهنگار ایرانی بازداشت شد
در ادامه بازداشت روزنامهنگاران در ایران، محمدجواد روح، از دبیران ماهنامه مهرنامه بازداشت شد.
به گزارش منابع خبری، محمدجواد روح از دبیران ماهنامه مهرنامه بعدازظهر روز یکشنبه ۱۳ اسفندماه از سوی مأموران امنیتی در منزل خود بازداشت شده است.
از مجموعه نشریههای آسمان، مهرنامه و تجربه پیش از این اکبر منتجبی و حسین یاغچی نیز بازداشت شده بودند که با وثیقه بهطور موقت آزاد شدند.
محمدجواد روح، پیش از این عضو انجمن دفاع از حقوق زندانيان و حزب مشارکت و همچنین در سالهای گذشته از اعضای تحریریه روزنامههای توقیفشده نوروز و یاس نو و خبرگزاری کار ایران (ایلنا) بوده است.
وی پس از انتخابات بحثبرانگيز رياست جمهوری در سال ۱۳۸۸ در تحریریه مجله صنایع دریایی مشغول به کار بود و همچنین مسئول روابط عمومی این انجمن نیز بوده است.
محمدجواد روح پس از انتخابات بحثبرانگيز رياست جمهوری در سال ۱۳۸۸ در تحریریه مجله صنایع دریایی مشغول به کار بود و همچنین مسئول روابط عمومی این انجمن نیز بوده است
از مجموع روزنامهنگارانی که حدود یک ماه قبل بازداشت شدهاند تاکنون مطهره شفیعی، علی دهقان، فاطمه ساغرچی، جواد دلیری، حسین یاغچی، کیوان مهرگان، امیلی امرایی، نرگس جودکی، ریحانه طباطبایی، اکبر منتجبی، پوریا عالمی، میلاد فدایی اصل، سلیمان محمدی و پژمان موسوی آزاد شدهاند.
در حال حاضر تعداد دیگری از روزنامهنگاران از جمله نسرین تخیری، دبیر اجتماعی روزنامه اعتماد، ساسان آقایی، دبیر گروه بینالملل روزنامه اعتماد، صبا آذرپیک، خبرنگار سابق روزنامه اعتماد و همچنین احسان مازندرانی، خبرنگار روزنامه اعتماد و محمدجواد روح، دبیر ماهنامه مهرنامه در زندان بهسر میبرند.
وزارت اطلاعات ایران ۱۱ بهمنماه سال جاری، با انتشار اطلاعیهای بازداشت اخیر روزنامهنگاران ایرانی را بهعنوان "کشف یکی از بزرگترین شبکههای رسانهای متصل به اردوگاه رسانهای استکبار" قلمداد کرد.
شیرین عبادی، حقوقدان و برنده نوبل صلح در همان روز در نامهای به احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران نسبت به تشدید سانسور و بازداشتهای گسترده روزنامهنگاران اعتراض کرد.
وزارت اطلاعات، بار دیگر با انتشار اطلاعیهای در روز ۱۷ بهمنماه اعلام کرد که روزنامهنگاران بازداشتشده با یک "شبکه خارجی" که بیشتر آنان پس از رویدادهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از ایران خارج شدهاند، در ارتباط بودهاند.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ايران اطلاعيه سوم خود را روز يکم اسفندماه در مورد بازداشت گروهی از روزنامهنگاران منتشر کرد و در آن شبکه بیبیسی را مرکز اصلی شبکهای کشف شده دانست که با اين روزنامهنگاران در ارتباط بوده است. وزارت اطلاعات نهادهای مدافع حقوق بشر را نيز در اين مجموعه ارزيابی کرده است.
رسانههای مختلف جهان خبر بازداشت روزنامهنگاران ایرانی را بهشکل وسیعی منتشر و نهادهای مدافع حقوق بشر، از جمله عفو بینالملل، گزارشگران بدون مرز و دیدهبان حقوق بشر این بازداشتها را محکوم کردند.