پاسخ دادن به دیدگاه
سعيد مرتضوی در دادگاه کهريزک به "معاونت در قتل" متهم شد
سعيد مرتضوی، دادستان پيشين تهران و يکی از سه متهم پرونده بازداشتگاه کهریزک از سوی دادسرای تهران به "معاونت در قتل" محمد کامرانی یکی از کشتهشدگان کهریزک متهم شد.
روزنامه بهار در شماره امروز چهارشنبه ۹ اسفند نوشت: "به گفته صالح نيکبخت وکيل اوليای دم اميرجوادیفر اين شکايت از سوی خانوادههای جوادیفر و روحالامينی هم مطرح شده و در حال رسيدگی است اما هنوز کيفرخواست اين شکايات صادر نشده است."
دادسرای تهران در کيفرخواستی که چند روز پيش منتشر کرده بود، متهمان بازداشتگاه کهريزک را تنها به "مشارکت در بازداشت غير قانونی" متهم کرده بود، هر چند پيشتر برخی منابع گفته بودند مرتضوی به "معاونت در قتل" نيز متهم است.
بازداشتگاه کهريزک پس از آن خبرساز شد که سه نفر از معترضان به نتيجه انتخابات بحثبرانگيز رياست جمهوری سال ۱۳۸۸ ايران، در آن کشته شدند. امير جوادیفر، محسن روحالامينی و محمد کامرانی سه جوانی هستند که آن زمان در بازداشتگاه کهريزک کشته شدند.
سعيد مرتضوی، دادستان پيشين تهران؛ حسن زارع دهنوی مشهور به قاضی حداد، معاون وقت امنيت دادستان تهران و علیاکبر حيدریفر، قاضی شعبه اول دادياری دادگاه انقلاب، سه مقام قضايی هستند که شهريور ۱۳۸۹ در رابطه با پرونده کهريزک از کارشان تعليق شدند.
پدر محمد کامرانی: جوانان اين مملکت بايد بدانند که هرکس در هر پستی و روی هر صندلی که قرار گرفت، حق ندارد هر کاری که دلش خواست را به اسم خدمت انجام دهد، خيلی از اين کارها خدمت نيست و خيانت است
دادگاه متهمان اين پرونده بعد از سه سال، روز سهشنبه هشتم اسفند در تهران به صورت غيرعلنی برگزار شد. پيشتر گفته شده بود دادگاه علنی خواهد بود.
به گزارش روزنامه اعتماد، محسن روحالامينی پدر يکی از کشتهشدگان بازداشتگاه کهريزک پس از پايان اولين جلسه دادگاه در جمع خبرنگاران گفت: "در ابتدای جلسه امروز (سهشنبه) نماينده دادستان به تشريح کيفرخواست پرداخت و سه مورد اتهامی را به متهم رديف اول تفهيم کرد."
سعيد مرتضوی، متهم رديف اول اين پرونده است که به "معاونت در قتل، مشارکت در بازداشت غيرقانونی و معاونت در تنظيم گزارش خلاف واقع از طريق امر يا ترغيب مأموران مربوطه" متهم شده است.
وی افزود: "سپس برخی اوليای دم و وکلای آنها به طرح شکايت عليه متهمان پرداختند که طرح شکايت با گريه آنها همراه بود."
روحالامينی با اشاره به اينکه از روند دادگاه "راضی است"، گفت: "ما به اين دادگاه اميدوار هستيم تا به حق خود برسيم. همچنين از رئيس دادگاه درخواست کرده بوديم که جلسه محاکمه به صورت علنی برگزار شود. در اين جلسه برای نخستينبار بعضی از متهمان پرونده را ديديم. اين پرونده بيش از سه هزار و ۵۰۰ برگ دارد و در ۱۷ جلد آماده شده است."
علی کامرانی، پدر محمد کامرانی نيز به اعتماد گفت: "از مردادماه سال گذشته که در نخستين مرحله، آقای مرتضوی از اتهام معاونت در قتل تبرئه شد، ما مدتها به قوه قضائيه آمديم و رفتيم تا سرانجام اين اتهام در دیماه سال جاری به ايشان تفهيم شد."
وی افزود: "تا پيش از آن آقای مرتضوی اصلا نه ما را میشناخت و نه میخواست با ما ديدار کند، اما بعد از تفهيم اين اتهام، تماسهای ايشان شروع شد. ما هم اعلام کردهايم که خصومت شخصی با کسی نداريم و به جز حق خودمان در چارچوب قانون چيزی نمیخواهيم."
کامرانی گفت: "جوانان اين مملکت بايد بدانند که هرکس در هر پستی و روی هر صندلی که قرار گرفت، حق ندارد هر کاری که دلش خواست را به اسم خدمت انجام دهد، خيلی از اين کارها خدمت نيست و خيانت است."
وی افزود: "ما قاضی پرونده را فردی مثبت میدانيم و به نظر میرسد که متهمان هم از سپرده شدن پرونده به دست ايشان، نگران هستند. اما درباره اينکه آيا ممکن است جلسات آينده دادگاه علنی باشد يا نه نمیتوانم نظری بدهم."
پدر محمد کامرانی همچنين درباره برخورد قاضی با متهم پرونده هم گفت: "آقای مرتضوی ابتدا در جايگاهی که خانوادهها و وکلای آنها حضور داشتند نشست اما آقای مديرخراسانی به ايشان تذکر داد که بايد در جايگاه متهم بنشيند و به اين ترتيب آقای مرتضوی در جايگاه متهم قرار گرفت."
وی نيز از روند برگزاری دادگاه ابراز رضايت کرده است.
جلسه بعدی اين دادگاه يکشنبه ۲۰ اسفند برگزار میشود.