پاسخ دادن به دیدگاه
برگزیده سرمقالههای روزنامههای بامدادی
سازمان ملل و حقوق بشر و برخورد قضایی با هتاکان از موضوعهای سرمقاله روزنامههای بامداد امروز ايران است.
سازمان ملل و حقوق بشر
سرمقاله امروز روزنامه آرمان با عنوان «حقوق بشر» در مورد تأثيرگذاری حقوق بشر در مناسبات سازمان ملل با دولتها است.
نويسنده سرمقاله آرمان نوشته است: «ترديدی نيست که در جهان امروز حقوق بشر به يکی از محورهای اصلی در روابط مناسبات دولتهای تبديل شده است. به چند نمونه نزديک اشاره میشود. وزير خارجه فرانسه برکنار شد به اين دليل که چندی پيش مهمان سرمايهداری شده بود که از دوستان زينالعابدين بنعلی ديکتاتوری مخلوع تونس است. مورد ديگر مربوط است به يکی از موسسات آموزشی انگليسی که مدير آن به خاطر دريافت مبلغی (به عنوان خودياری) از يکی از فرزندان معمرقذافی مجبور به عذرخواهی شد.»
در بخشی از اين سرمقاله آمده است: «سازمان ملل و ارگانهای وابسته به آن بعد از جنگ دوم جهانی به منظور حفظ صلح و ايجاد امنيت جمعی پايهگذاری شد تا سالهای اخير هر چند مجمع عمومی و کميسيونهای حقوق بشری زيرمجموعه آن گهگاه در قبال نقض حقوق بشر در بعضی کشورها مبادرت به صدور قطعنامه يا بيانيه میکرد اما حوادث تونس و مصر خصوصاً ليبی نقطه عطفی در تأثيرگذاری حقوق بشر در مناسبات سازمان ملل با دولتها شده است. برای اولين بار شورای امنيت به اتفاق آرا عليه قذافی بسيج شده و قطعنامه بدون مخالف صادر کرده است.»
سرمقاله افزوده: «قذافی باشدت متعرضين را بمباران میکند و ظاهراً در اين جنايتها هيچ خط قرمزی نمیشناسد. سازمان ملل و اتحاديه اروپا و ناتو و کشورهای غربی و عربی يکپارچه عليه قذافی قيام کردهاند. ديوان بينالمللی کيفری در صدد است قذافی و ديگر حاکمان ليبی را به عنوان جنايت عليه بشريت تحت تعقيب قرار دهد.»
در بخش ديگری از سرمقاله میخوانيم: «مخالفين قذافی که نيمی از کشور را در اختيار دارند ضمن تأکيد بر عدم مداخله نظامی از کشورهای غربی انتظار دارند با برقراری منطقه پرواز ممنوع بر فراز ليبی، نيروی هوايی ليبی را که بیرحمانه معترضان را قتلعام میکند از کار بيندازند و بعيد نيست که جامعه جهانی در صورت تداوم جنايت قذافی در اين مورد اقدام کند. در حالیکه اينگونه اقدامات حتی تا ۲۰ سال پيش قابل تصور نبود و حاکمان مستبد بسياری از کشورها در گذشته با احساس مصونيت از تعقيب، جنايات زيادی مرتکب شدند و بیکيفر ماندند.»
«برخورد قضایی با هتاکان»
سرمقاله امروز روزنامه تهران امروز با عنوان «چند نفر را جذب کردی برادر؟» در مورد سخنان آیت الله خامنهای، رهبر جمهوری سالامی ایران درباره «توهین و ناسزاگویی» است.
در اين سرمقاله آمده است: «هيچکس تاکنون ديده يا شنيده کسی با فحش و ناسزا و تحقير و توهين توانسته باشد فردی يا افرادی را جلب خودش يا جذب ايده و فکری کند؟ راهبرد جذب حداکثری که ٢٠ ماه و بيست روز پيش رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه تاريخی پس از انتخابات مطرح فرمودند هرگز تاريخ مصرف ندارد و همه کسانی که در زير چتر نظام فعاليت میکنند موظفند با عنايت به اين راهبرد کلان فعاليتهای سياسی و اجتماعی خود را سامان دهند و مبتنی بر اقتضائات چنين برنامهای به کنش و واکنش بپردازند.»
اين سرمقاله افزوده: «تأکيد موکد رهبر فرزانه انقلاب در ديدار با خبرگان و اتمام حجت ايشان با همه فعالان عرصه عمومی مبنی بر لزوم رعايت اخلاق و پرهيز از هرگونه هتکحرمت و رفتارهای نادرست اخلاقی ريشه در حقيقت ديانت و سياست دين محور دارد چرا که بايد سياست ما عين ديانت ما و ديانت ما عين سياست ما باشد.»
در بخش ديگری از سرمقاله تهران امروز آمده است: «وقتی اخلاق اسلامی از سياست حذف شود، همه چيز جايز میشود و اين هرگز مطلوب حاکم اسلامی نيست و نخواهد بود.»
نويسنده سرمقاله افزوده: «اکنون باری ديگر رهبر معظم انقلاب بر همه رهپويان جبهه انقلاب روشن ساختند که هرگونه هتک حرمت و رفتارهای غيراخلاقی و توهينآميز، خلاف شرع، مخالف عقل سياسی و ضربه به جمهوری اسلامی است و خداوند را خشمگين میکند. اين جمله به قدری واضح و گويا و روشن است که هيچکس نمیتواند آن را ناشنيده يا ناديده بگيرد. با اين فرمايش رهبری وظيفه دستگاه قضا سنگينتر از هميشه است چرا که همه از اين دستگاه مقتدر انتظار دارند حرمتشکنان را بر جای خويش بنشاند.»
ساير مطبوعات:
سرمقاله امروز روزنامه ابتکار با عنوان «آيا ملیکردن زمين چاره مشکل است؟»
سرمقاله امروز روزنامه مردمسالاری با عنوان «اقناع، القا و تربيت کلام مهم رئيس سابق خبرگان»