پاسخ دادن به دیدگاه
نامه خانوادههای وکلای زندانی و فعالان حقوق دراویش به آيتالله خامنهای
خانوادههای هفت تن از وکلای زندانی و فعالان حقوق دراویش با انتشار نامهای به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و برخی از مسئولان حکومتی خواستار دفاعی عادلانه برای بستگان زندانی خود شدند.
به گزارش تارنمای مجذوبان نور، پایگاه خبری دراویش سلسله گنابادی، خانوادههای هفت تن از وکلای زندانی و فعالان حقوق دراویش ازجمله حمیدرضا مرادی، مصطفی دانشجو، فرشید یداللهی، امیر اسلامی، افشین کرمپور، امید بهروزی و رضا انتصاری در نامه خود نوشتند: "بهعنوان هشداری دلسوزانه مینویسیم که تا قبل از اینکه ستار بهشتیهای دیگری و سحابیهای بیشتری به زشتی و سیاهی زندانهای کشوری که داعیه قانونی اسلامی دارد نیفزوده برای وجهه کشور، حرمت قانون و آبروی منصبتان کاری بکنید."
این نامه همچنین خطاب به صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، علیرضا آوایی، رئیس دادگستری تهران، علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی و غلامحسین اسماعیلی، رئیس سازمان زندانها نوشته شده است.
خانوادههای وکلای دراویش زندانی در این نامه با اشاره به اینکه بستگانشان ۱۷ ماه است در حسرت فضایی برای دفاعی عادلانه و قضاوتی منصفانه گرفتار ماندهاند خطاب به رهبر جمهوری اسلامی گفتهاند: "شما زاده خراسان هستید و شاید بیش از هر شخص دیگر مطلعاید که سلسله نعمتاللهى گنابادى از دیروز نیامده که به امروز ختم شود."
در کیفرخواست هفت تن از وکلای زندانی و فعالان حقوق دراویش پنج عنوان اتهامی از جمله "اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام، تشویش اذهان عمومی، اخلال در نظم عمومی و توهین به رهبری" وجود دارد
آنها در این نامه با اشاره به انتقال وکلای دراویش زندانی به سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین در اعتراض به بیقانونی در دادگاه و ضرب و شتم آنها در سلولها؛ نسبت به عواقب بیماریهای شدید بعضی از این زندانیان خبرداده و افزودهاند:" مصطفی دانشجو بیماری ریوی داشته و ۴۰ درصد از حجم ریهاش را از دست داده، حمیدرضا مرادی بیماری قلبی دارد و عروق ناحیه پا تقریبا انسداد کامل دارد و پزشک خطر قطع عضو داده است."
خانوادههای وکلای دراویش زندانی همچنین در این نامه به نامهای که پیشتر از سوی همین وکلا به قاضی پرونده ارائه شده بود اشاره کردند.
در این نامه عدم رعایت تشریفات مقرر در قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب در مورد قرارهای تأمین کیفری، انقضای حداقل حبس مقرر در قانون در مورد اتهامات انتسابی و ادامه بازداشت غیر قانونی متهمان، عدم اجازه مطالعه پرونده متهمان و وکلای آنها و عدم اجازه ملاقات با وکیل بهعنوان بخشی از دلایلی معرفی شدهاند که وکلای زندانی یادشده را وادار به خودداری از شرکت در دادگاه کرده بود.
پیش از این قرار بود از روز ۲۷ دیماه تا نهم بهمنماه، با برگزاری جلسات دادگاه، به اتهامات این فعالان حقوق دراویش رسیدگی شود اما دو روز پیش از تاریخ اعلامشده، ۲۵ دیماه، بدون اعلام قبلی، دادگاهی برای رسیدگی به این پرونده تشکیل شد.
حمیدرضا مرادی که مدیریت سایت مجذوبان نور را بر عهده داشت همراه با شش تن دیگر از دراویش زندانی از ۲۶ دیماه سال جاری به دلیل شرکت نکردن در جلسه دادگاه در اعتراض به "روند غیرقانونی بازداشت و مقدمات محاکمه، از جمله سلب حق مطالعه پرونده از سوی خود و وکلایشان" به سلولهای انفرادی بندهای ۲۰۹ و ۲۴۰ منتقل شدهاند.
هفت تن از وکلا و مدافعان حقوق دراویش نعمتاللهی گنابادی و مدیران سایت مجذوبان نور از سوی عوامل وزارت اطلاعات و به دستور شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی بازداشت شدند و در کیفرخواستشان پنج عنوان اتهامی از جمله "اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام، تشویش اذهان عمومی، اخلال در نظم عمومی و توهین به رهبری" وجود دارد.
در سالهای اخیر و بهطور مشخص از هنگام روی کار آمدن دولت محمود احمدینژاد در سال ۱۳۸۴، بارها به مراکز و محافل دراویش گنابادی حمله شده است و فعالان آن دستگیر و روانه بازداشتگاههای مختلف شدهاند.
پیشینه دراویش گنابادی به شاه نعمتالله ولی، عارف قرن نهم هجری قمری که هماکنون آرامگاهش در شهر ماهان در نزدیکی کرمان است، برمیگردد. نور علی تابنده، قطب دراویش نعمتاللهی گنابادی است که طرفدارانش از او به نام "مجذوبعلی شاه" یاد میکنند. وی در سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۹ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان حج و زیارت و دادگستری مشغول به کار بوده است.