پاسخ دادن به دیدگاه
فلسطين بهعنوان کشور ناظر غيرعضو در سازمان ملل به رسميت شناخته شد
فلسطين با رأی بالا در مجمع عمومی سازمان ملل بهعنوان "کشور ناظر غيرعضو" بهرسميت شناخته شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در واپسين ساعت، پنجشنبه ۹ آذرماه (۲۹ نوامبر) ۱۳۸ عضو از ۱۹۳ عضو سازمان ملل متحد به درخواست فلسطين رأی مثبت دادند. از کشورهای عضو سازمان ملل تنها ۹ کشور رأی مخالف و ۴۱ کشور نيز رأی ممتنع دادند.
عضويت جديد فلسطين که به آنها امکان میدهد به سازمان ملل و معاهدههای بينالمللی دسترسی داشته باشند، يک پيروزی بزرگ ديپلماتيک برای اين کشور بهشمار میرود اما به دليل مخالفت آمريکا و اسرائيل امکان اقدامات تلافیجويانه مالی اين دو کشور عليه فلسطين را نيز فراهم میسازد.
پيش از فلسطين، واتيکان نيز بهعنوان کشور ناظر غيرعضو سازمان ملل بهرسميت شناخته شده بود.
هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا بلافاصله نتيجه اين رأیگيری را منفی ارزيابی کرد.
محمود عباس: ما به چيزی کمتر از دولت مستقل فلسطين با شرق بيتالمقدس بهعنوان پايتخت آن و همچنين سرزمينهای اشغالشده از سال ۱۹۶۷ رضايت نمیدهيم. زندگی در صلح و امنيت در کنار دولت اسرائيل
سوزان رايس، سفير آمريکا در سازمان ملل نيز قطعنامه مصوب سازمان ملل را "مانعی بر سر راه صلح" معرفی کرد و گفت به همين خاطر آمريکا به اين قطعنامه رأی مثبت نداد.
محمود عباس چند ساعت پيش از رأیگيری مجمع عمومی سازمان ملل بار ديگر درخواست فلسطين از جامعه جهانی را مطرح کرد و گفت عضويت فلسطين بهعنوان کشور ناظر غيرعضو "سرمايهگذاری بر روی صلح است."
محمود عباس شامگاه پنجشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل از همه کشورها خواست تا با رأی مثبت خود "سند تولد" دولت فلسطينی را امضا کنند.
عباس با تأکيد بر اينکه اين رأی "آخرين اقبال برای نجات طرح دو کشور مستقل (اسرائيل و فلسطين) است" قول داد در راه احيای مذاکرات صلح با اسرائيل که دو سال است متوقف شده تلاش کند.
رئيسجمهور فلسطين شصتوپنجمين سال رأی سازمان ملل در سال ۱۹۴۷ را يادآوری کرد که منجر به "سند تولد اسرائيل شد" و افزود: "۶۵ سال بعد... مجمع عمومی سازمان ملل با وظيفهای اخلاقی روبهرو شده است... وظيفهای تاريخی که بايد بدون تأخير انجام شود."
وی گفت: "ما اينجا نه برای پيچيده کردن روند صلح که برای آخرين تلاشهای جدی در راه صلح آمدهايم."
محمود عباس تأکيد کرد که مردم فلسطين از حقوق مسلم خود که در سازمان ملل تعريف شده نمیگذرند.
وی افزود: "ما به چيزی کمتر از دولت مستقل فلسطين با شرق بيتالمقدس بهعنوان پايتخت آن و همچنين سرزمينهای اشغالشده از سال ۱۹۶۷ رضايت نمیدهيم. زندگی در صلح و امنيت در کنار دولت اسرائيل."
بهگفته محمود عباس "جامعه جهانی در برابر آخرين اقبال برای نجات راهحل دو دولت است."
رئيسجمهور فلسطين همچنين در طول سخنان خود بارها از "تجاوز اسرائيل" به غزه "به روشی وحشيانه" که يک هفته پيش به پايان رسيد، سخن گفت.
وی اعلام کرد: "زمان آن فرارسيده است که جهان به روشنی بگويد: خشونت، اشغال و شهرکسازی کافی است."
از سوی ديگر رون پروسور، سفير اسرائيل در سازمان ملل گفت: "اين قطعنامه به روند صلح کمک نمیکند و آن را به عقب بازمیگرداند."
وی قطعنامه را "نامتعادل" خواند چرا که بهگفته او الزامات ايمنی دولت اسرائيل را ناديده گرفته است.
سفير اسرائيل در سازمان ملل تأکيد کرد که اين قطعنامه "وضعيت کنونی را تغيير نخواهد داد" بهويژه از آن رو که تشکيلات خودگردان فلسطين "کنترلی بر غزه ندارد".
رون پروسور گفت: "تنها راه رسيدن به صلح توافق بين دو طرف ذینفع است و نه ميانجیگری سازمان ملل."