پاسخ دادن به دیدگاه
آلودگی هوا سالانه جان بيش از چهار هزار تهرانی را میگيرد
يکی از مسئولان شهر تهران از مرگومير سالانه چهار تا پنج هزار تن در پايتخت ايران بر اثر آلودگی هوا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، يوسف رشيدی، مديرعامل شرکت کنترل کيفيت هوای تهران، امروز دوشنبه هشتم آبانماه گفت: "برپايه گزارش وزارت بهداشت بهواسطه چند آلاينده تعداد مرگوميرهای ناشی از آلودگی هوای تهران سالانه به چهار تا پنج هزار نفر میرسد."
وی با اعلام اينکه ميزان آزبست در تهران ۵۰ تا ١٠٠ برابر شهرهای پاک است تأکيد کرد: "ميزان بنزن هوای تهران نيز ١٠ برابر حد استاندارد است."
آزبست نام تجاری چندين ماده معدنی است که به شکل وسيع در تهيه لنت ترمز اتومبيل و برخی مصالح ساختمانی به کار میروند و يکی از آلايندههای هوا است.
کارشناسان میگويند پراکنده شدن ذرات آزبست در هوا سبب ايجاد اختلالات تنفسی و ابتلای افراد به بيماریهای وخيم ريوی میشود.
يوسف رشيدی، مديرعامل شرکت کنترل کيفيت هوای تهران: برآورد میشود خسارات آلودگی هوا به کشورمان هر سال بالغ بر هشت ميليارد دلار باشد
رشيدی در ادامه با بيان اينکه "با انواع آلايندهها و انبوه قوانين اجرا نشده و قوانينی که قابليت اجرا ندارند روبهرو هستيم"، افزود: "برآورد میشود خسارات آلودگی هوا به کشورمان هر سال بالغ بر هشت ميليارد دلار باشد."
مديرعامل شرکت کنترل کيفيت هوای تهران گفت: "اگر آلودگی هوا را به جای اين که روزانه بسنجيم، در بلندمدت مورد سنجش قرار دهيم، آمارها از اين که هست نيز بدتر میشوند."
ارديبهشتماه سال جاری رسول علی اشرفیپور، مديرکل محيط زيست استان تهران گفته بود، با افزايش شديد آلودگی هوای شهر تهران و احتمال قرار گرفتن آلودگی هوا در شرايط "اضطرار"، آمبولانسهای اورژانس در ميدانهای اصلی پايتخت ايران مستقر میشوند.
برخی از مسئولان در ايران مرگومير ناشی از آلودگی هوا را رد میکنند در حالی که برخی آن را غيرمستقيم عامل بيماری و بسياری از مرگوميرها میدانند.
هادی هاشمی، مشاور معاون شهردار تهران آذرماه سال گذشته گفت: "هر روز افزون بر ۱۵۰ زن و مرد در تهران فوت میکنند که حدود ۲۰ درصد از مجموع مرگوميرهای مردم اين کلانشهر ناشی از اثرات مستقيم و غيرمستقيم آلودگی هواست."
تارنمای روزنامه همشهری سال گذشته با ارائه آماری پيرامون افزايش آلودگی هوا با استناد به آمار سازمان بهشت زهرای تهران و نظر کارشناسان نوشت، در پاييز ۱۳۹۰ مرگومير شهروندان تهرانی نسبت به نيمه نخست سال افزايش داشته است.
بنابراين گزارش، از يکم فروردين ۱۳۹۰ تا پايان آبانماه همان سال ١٨هزار و ۶۴۲ شهروند تهرانی بر اثر ايست و سکته قلبی که با آلودگی مرتبط بوده است، جان خود را از دست دادند.
سازمان جهانی بهداشت دو درصد از مجموع مرگوميرهای ناشی از عوارض قلبی در شهرهای آلوده را مستقيم و غيرمستقيم مربوط به آلايندههای هوا میداند.
دیماه سال ۱۳۸۹ مجلس ايران آماری را بهعنوان مرگومير آلودگی هوا اعلام کرد، با اين وجود، مرضيه وحيد دستجردی، وزير بهداشت ايران گفته بود: "آمارهای اعلام شده به عنوان آمار تقريبی مرگ و مير در اثر آلودگی هواست که ازسوی سازمان بهداشت جهانی اعلام میشود و نمیتوان به طور دقيق آن را به ايران نسبت داد."