پاسخ دادن به دیدگاه
هيئت پارلمان اروپا فردا وارد ايران میشود
يک هيئت از پارلمان اروپا با هدف مذاکره با مقامهای ايران بامداد يکشنبه هفتم آبان وارد ايران میشود.
به گزارش تارنمای پارلمان اروپا اين هيئت ۱۴ نفره به مدت يک هفته در ايران خواهد بود و درباره تحريمهای غرب عليه ايران با نمايندگان مجلس اين کشور گفتوگو میکند.
در همين حال مارتين شولتز، رئيس پارلمان اروپا گفته است اعضای اين هيئت میخواهند با برندگان ايرانی جايزه ساخاروف ديدار کنند.
پارلمان اروپا روز جمعه جايزه حقوق بشری سال ۲۰۱۲ ساخاروف را به نسرين ستوده، فعال حقوق بشر ايرانی که در زندان است و جعفر پناهی، کارگردان سينما اعطا کرده است.
جايزه ۵۰ هزار يورويی ساخاروف از سال ۱۹۸۸ تاکنون هر سال توسط پارلمان اروپا به يک يا چند فعال حقوق بشر و دمکراسی اهدا میشود.
به گفته مارتين شولتز، رئيس پارلمان اروپا، اگر مقامات ايران اجازه ديدار با نسرين ستوده و جعفر پناهی را ندهند، هيئت اروپايی فورا ايران را ترک میکند
به گفته رئيس پارلمان اروپا، اگر مقامات ايران اجازه ديدار با اين افراد را ندهند، هيئت اروپايی فورا ايران را ترک میکند.
حسين شيخالاسلام، مشاور رئيس مجلس ايران گفته است گروه پارلمانی اتحاديه اروپا که قرار بود بامداد روز يکشنبه وارد تهران شوند، پيششرطی را مطرح کردهاند.
وی بدون اشاره به اين پيششرط افزوده است: "ما اين پيششرط را به دليل مغايرت با سياستهايمان نپذيرفتيم."
ظاهرا اين پيش شرط همان ديدار هيئت اروپايی با نسرين ستوده و جعفر پناهی است.
نسرين ستوده، وکيل دادگستری و فعال حقوق بشر از ۱۳ شهريور ۸۹ تاکنون در زندان بهسر میبرد.
وی از سوی دادگاه به اتهام "اقدام عليه امنيت ملی، تبانی و تبليغ عليه نظام و عضويت در کانون مدافعان حقوق بشر" به ۱۱ سال حبس تعزيری، ۲۰ سال محروميت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعيت خروج از کشور و به اتهام "تظاهر به بیحجابی" به ۵۰ هزار تومان جريمه نقدی محکوم شده است.
نسرين ستوده در اعتراض به عدم اجرای آئيننامه اداره امور زندانها و محروميت از حقوق يک زندانی از جمله عدم دسترسی به تلفن و ايجاد انواع محدوديتها برای ملاقات با فرزندان خردسال خود و همچنين به مناسبت تشکيل پرونده کيفری و صدور قرار ممنوعيت خروج از کشور برای همسر و دختر ۱۲ سالهاش، از روز چهار شنبه ۲۶ مهرماه دست به اعتصاب غذا زده است.
وی پس از گذشت يک هفته از اعتصاب خود به دليل وخامت حالش به بهداری منتقل شد.
نسرين ستوده پيش از اين برنده جايزه حقوق بشر سازمان حقوق بشر بينالملل در سال ۲۰۰۸ نيز شده است.
جعفر پناهی پس از انتخابات بحثبرانگيز دهمين دوره رياست جمهوری در ايران جزو معترضان به نتايج اين انتخابات بود و دو بار بازداشت شد که بار دوم بيش از سه ماه در زندان بهسر برد و پس از اعتراضات متعدد جهانی نسبت به بازداشت وی و پس از پشت سر گذاشتن يک هفته اعتصاب غذا در زندان، سرانجام در تاريخ چهارم خردادماه امسال با توديع وثيقه ۲۰۰ ميليون تومانی به طور موقت از زندان آزاد شد.
جعفر پناهی به اتهام "اقدام عليه امنيت کشور" و "فعاليت تبليغی عليه نظام" به شش سال حبس تعزيری، ۲۰ سال محروميت از هر نوع فيلمسازی و نوشتن فيلمنامه و هر نوع مصاحبه با رسانههای نوشتاری و شنيداری و ديداری داخلی و خارجی و خروج از کشور محکوم شده است.