پاسخ دادن به دیدگاه
ديلیتلگراف: سوريه در ازای نرمش پاريس به قذافی خيانت کرد
يک عضو پيشين شورای انتقالی ليبی به روزنامه ديلیتلگراف گفته است حکومت بشار اسد در قبال نرمش فرانسه نسبت به سوريه در يافتن مخفيگاه معمر قذافی کمک کرده بود.
روزنامه ديلیتلگراف بريتانيا، امروز دوشنبه ۱۰ مهرماه (يکم اکتبر) به نقل از رامی عبيدی، عضو پيشين شورای انتقالی ليبی در دوران شورشهای اين کشور، اعلام کرد که محل مخفيگاه معمر قذافی، رهبر وقت ليبی در شهر سرت، از طريق شماره تلفن ماهوارهای وی کشف شده است.
رامی عبيدی افزوده است شماره معمر قذافی، توسط بشار اسد در ازای وعده نرمی فرانسه نسبت به سوريه، در اختيار فرانسه قرار گرفت.
وی گفت: "در ازای اين اطلاعات، اسد از فرانسه قول کاهش فشار بر حکومت خود را گرفت."
فرانسه در مورد اظهارات رامی عبيدی واکنشی نشان نداده است.
روزنامه ايتاليايی کوريره دلا سرا: گلولهای که رهبر ليبی را در روز ۲۰ اکتبر ۲۰۱۱ کشت از سوی يک عضو سازمان اطلاعات فرانسه شليک شده است و نه توسط نيروهای شورشی يا انقلابی ليبی
در همين حال روز شنبه هشتم مهرماه (۳۰ اکتبر) روزنامه ايتاليايی کوريره دلا سرا نيز در رابطه با چگونگی قتل معمر قذافی نوشت گلولهای که رهبر ليبی را در روز ۲۰ اکتبر ۲۰۱۱ کشت از سوی يک عضو سازمان اطلاعات فرانسه شليک شده است و نه توسط نيروهای شورشی يا انقلابی ليبی.
يکی از منابع روزنامه کوريره دلا سرا نيز رامی عبيدی است که در آن زمان مسئول ارتباط شورای انتقالی ليبی با سازمانهای اطلاعاتی خارجی بوده است.
در رابطه با چگونگی کشته شدن معمر قذافی هر روز مسائل جديدی مطرح میشود.
پيش از اين منابع خبری، از جمله منابع خبری ايران نوشته بودند که قاتل معمر قذافی، جوان ۲۰ سالهای به نام عمران شعبان يا عمر شعبان بود که پيش از دريافت جايزه يک ميليون دلاری خود از مصطفی عبدالجليل، رئيس مجلس ملی ليبی، توسط افراد ناشناس ربوده شد و تحت شکنجه قرار گرفت.
اين منابع افزودند محمد مقريف، رئيس مجمع ملی ليبی برای آزادی شعبان پادرميانی کرد و وی در حالی که در شرايط جسمانی بدی بهسر میبرد، آزاد و سپس به يک بيمارستان نظامی در فرانسه منتقل شد و در همان جا جان سپرد.
اين گزارشها میافزايند کنگره ملی سراسری ليبی از شعبان بهعنوان "قهرمان غيور" ياد کرده و اعلام کرده است که برای دستگيری افراد مرتبط با قتل وی تمام تلاش خود را بهکار خواهد بست.
اين در حالی است که تارنمای انتخاب در ايران گفتوگوی رسانه "صدای روسیه" را با زینب خلیفه، که او را "فعال حقوق بشر" معرفی کرده منتشر نموده است که در آن گفته است شعبان نه تنها قهرمان ملی نيست بلکه يک "راهزن و جنايتکار" بوده است.
زينب خليفه ماجرای ربوده شدن شعبان و شکنجه وی را رد کرده و افزوده است: "کسی نخواست از او انتقام بگیرد یا کسی او را تعقیب یا اسیرش نکرده و شکنجه نداده است... فقط او در درگیری با ضرب گلوله مجروح شد."
در روز کشته شدن معمر قذافی، در تصاويری که با دوربينهای موبايل ضبط شده بود، قذافی در حالی که هنوز زنده بود، به دست مخالفانش دستگير شده اما لحظاتی بعد با ضربات گلوله از پای در میآمد.
نحوه کشته شدن وی و فرزندش معتصم قذافی باعث شد تا سازمان ملل خواهان تحقيق درباره چگونگی قتل رهبر پيشين ليبی شود.
لوئيس اوکامبو، دادستان دادگاه کيفری بينالمللی لاهه گفت نحوه کشته شدن قذافی میتواند "جنايت جنگی" تلقی شود.
سازمان عفو بينالملل که جزو بزرگترين سازمانهای مدافع حقوق بشر در جهان است و برخی از کشورهای غربی نيز شيوه کشته شدن قذافی را مورد انتقاد قرار دادند.
تظاهرات مخالفان عليه حکومت ۴۲ ساله قذافی از ۱۵ فوريه ۲۰۱۱ آغاز شد که در نهايت در روز ۲۰ اکتبر همان سال با کشته شدن قذافی، دوران حکومت وی نيز به پايان رسيد.