پاسخ دادن به دیدگاه
مديرمسئول روزنامه شرق آزاد شد
مهدی رحمانيان، مديرمسئول روزنامه شرق با وثيقه ۵۰ ميليون تومانی از زندان اوين آزاد شد.
محمود عليزاده طباطبايی وکيل رحمانيان در گفتوگو با خبرگزاری فارس از موافقت بازپرس پرونده رسيدگی به اتهامات مهدی رحمانيان مديرمسئول روزنامه شرق با آزادی وی در قبال سپردن وثيقه ۵۰ ميليون تومانی خبر داد.
رحمانيان چهارشنبه گذشته به دنبال انتشار کاريکاتوری بحثبرانگيز در روزنامه تحت مسئوليتش، از سوی شعبه ۹ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه بازداشت و به زندان اوين منتقل شده بود.
در پی انتشار کاريکاتوری به قلم هادی حيدری کارتونيست ايرانی با عنوان "چشم بندان"، در روز سهشنبه هفته گذشته در روزنامه اصلاحطلب شرق، واکنش رسانههای حامی حکومت، چهرههای سرشناس جريان اصولگرا و بسياری از نمايندگان مجلس را برانگيخت و هيئت نظارت بر مطبوعات شامگاه چهارشنبه پنجم مهرماه جلسه فوری تشکيل داد و حکم توقيف اين روزنامه را صادر کرد.
جمعی از روزنامهنگاران و خانوادههای کشتهشدگان جنگ ايران و عراق در بيانيههای جداگانهای ضمن حمايت از هادی حيدری، کاريکانوريست روزنامه شرق، نسبت به تعطيلی اين روزنامه و "سوء برداشتهای بهوجود آمده" انتقاد کردند
هادی حيدری در کاريکاتور "چشم بندان" افرادی را به تصوير کشيده که در حال بستن چشمهای يکديگر هستند.
اين کاريکاتور بدون شرح بود و مخاطبان برداشتهای متفاوتی از آن داشتند اما بامداد روز چهارشنبه پنجم مهرماه، برخی نمايندگان مجلس و مقامهای ارشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کردند که انتشار طرح مذکور که با "هفته دفاع مقدس"، مصادف است به بستن "سربند" در زمان جنگ هشت ساله ايران و عراق توسط سربازان ايرانی اشاره دارد و اين کاريکاتور قصد داشته اين نکته را القا کند که اين سربازان "کورکورانه" به جبههها رفتهاند.
۱۲۰ نفر از نمايندگان مجلس و برخی مقامات بلندپايه وزارت ارشاد از جمله محمد حسينی وزير ارشاد، کاريکاتور منتشر شده در روزنامه شرق را "توهين به رزمندگان دفاع مقدس" دانسته و خواستار برخورد شديد قوه قضائيه با مديران روزنامه شرق شدند.
مهدی رحمانيان پس از احضار به دادسرای انقلاب با قرار بازداشت موقت روانه زندان اوين شد و هادی حيدری به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار گرديد.
رحمانيان پيش از بازداشت خود در گفتوگويی با خبرگزاری کار ايران (ايلنا) در واکنش به سخنان وزير ارشاد و اعتراض تعدادی از نمايندگان مجلس نسبت به کاريکاتور منتشر شده گفته بود: "من خود جزو رزمندگان دفاع مقدس هستم. چطور میشود پذيرفت که چنين کاری از جانب روزنامه منصوب به من انجام شده باشد."
هادی حيدری، طراح اين کاريکاتور که گفته میشود پدرش از رزمندگان جنگ ايران و عراق بهشمار میرود نيز به خبرگزاری ايلنا گفت که "منظور من از کشيدن اين کاريکاتور به هيچ وجه پيامی نبوده که نمايندگان مجلس برداشت کردهاند."
وی در مورد انگيزه معترضان به کاريکاتور خود نيز گفته بود: "اين افراد کسانی هستند که بدون انتشار تصوير، عليه آن فضاسازی میکنند و میخواهند احساسات مردم را نسبت به رزمندگانی که جايگاهشان بالای سر من است تحريک کنند و اين کار جنبه غير اخلاقی دارد."
با وجود اين محمد حسينی با بيان اينکه "روزنامه شرق در گذشته بارها از سوی وزارت ارشاد تذکر گرفته بود" تأکيد کرد: "مشی اين روزنامه بهگونهای بوده است که بايد با آن برخورد میشد."
کامران دانشجو، وزير علوم ايران نيز امروز در واکنش به کاريکاتور روزنامه شرق را روزنامهای دانست که "اسم شرقی دارد اما در مسير غرب و توطئهها و سياستهای غرب حرکت کرد."
با شدت گرفتن اعتراضات جريانهای حامی حکومت نسبت به درج اين کاريکاتور، جمعی از روزنامهنگاران و خانوادههای کشتهشدگان جنگ ايران و عراق در بيانيههای جداگانهای ضمن حمايت از هادی حيدری نسبت به تعطيلی اين روزنامه و "سوء برداشتهای بهوجود آمده" انتقاد کردند.
روزنامه شرق با فعاليت روزنامهنگاران اصلاحطلب در دهه ۷۰ ابتدا نزديک به دو سال به ضميمه روزنامه همشهری منتشر گرديد و سپس نخستين شماره آن در شهريورماه ۱۳۸۲ با مديرمسئولی مهدی رحمانيان منتشر شد.
اين روزنامه تا پيش از توقيف شامگاه چهارشنبه پنجم مهر ماه ۱۳۹۱، سه بار ديگر در طول دوران فعاليت خود توقيف شده بود.