پاسخ دادن به دیدگاه
۱۶۰ روزنامهنگار: کاريکاتور روزنامه شرق با دوران جنگ ارتباطی ندارد
۱۶۰ روزنامهنگار ساکن ايران در بيانيهای اعلام کردند کاريکاتور چاپ شده در روزنامه شرق، ارتباطی با دوران جنگ ايران و عراق ندارد.
به گزارش منابع خبری، در بيانيه اين روزنامهنگاران آمده است: " کارتونی که روز سهشنبه چهار مهرماه ۱۳۹۱ در روزنامه شرق منتشر شد با سوءبرداشتهايی همراه شد، که حساسيت بخشی از نهادها و خبرگزاریها و شخصيتهای حقيقی و حقوقی را برانگيخت. روزنامه شرق و کاريکاتوريست اين طرح مقصود از طرح را نشان دادن «جهل» میدانند، اينکه عدهای در روز روشن در حال بستن چشمان يکديگرند تا روشنايی آفتاب را نبينند."
در پی انتشار اين کاريکاتور در روزنامه شرق، اين روزنامه چهارشنبه پنجم مهر به دستور هيئت نظارت بر مطبوعات و به اتهام "توهين به رزمندگان اسلام" توقيف شد. محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی ايران اين کاريکاتور را توهين به "رزمندگان دفاع مقدس" دانسته است.
سازمان گزارشگران بدون مرز نيز طی بيانيهای، توقيف شرق را "هشداری ديگر" به رسانههای ايران دانست.
سازمان گزارشگران بدون مرز نيز طی بيانيهای، توقيف شرق را "هشداری ديگر" به رسانههای ايران دانست
روزنامه شرق، روزنامه اصلاحطلب ايران بهشمار میرود، که با فعاليت روزنامهنگاران اصلاحطلب در دهه ۷۰ ابتدا نزديک به دو سال به ضميمه روزنامه همشهری منتشر گرديد و سپس نخستين شماره آن در شهريورماه ۱۳۸۲ با مديرمسئولی مهدی رحمانيان منتشر شد.
روزنامه شرق تا پيش از توقيف امروز سه بار در طول دوران فعاليت خود توقيف شده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز همچنين بازداشت علیاکبر جوانفکر، مديرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) را نيز "نشانگر قربانی شدن روزنامهها و روزنامهنگاران در جنگ قدرت جناحهای حاکم" اعلام کرد.
محمود احمدینژاد، رئيس جمهوری اسلامی ايران نيز از دستگيری جوانفکر اظهار تأسف کرده است.
علیاکبر جوانفکر، ساعت ۱۸ و ۳۰ دقيقه چهارشنبه پنجم مهرماه، همزمان با سخنرانی محمود احمدینژاد در مجمع عمومی سازمان ملل، برای اجرای حکم محکوميت خود از سوی دادستانی استان تهران بازداشت شد.
جوانفکر از سوی دادگاه کيفری استان تهران در ۲۵ آبانماه سال گذشته به تحمل شش ماه حبس تعزيری به اتهام نشر مطالب خلاف موازين اسلامی و شش ماه حبس تعزيری ديگر به اتهام انتشار مطالب خلاف عفت عمومی در روزنامه ايران محکوم شده بود.
• عکس اصلی خبر با استفاده از اولين طرح هادی حيدری پس از آزادی از زندان در آذرماه سال ۱۳۸۸