پاسخ دادن به دیدگاه
بان کی مون: اکثريت ميانهرو جهان نبايد در برابر تندروها خاموش باشد
بان کی مون، دبير کل سازمان ملل متحد خواستار اقدام بينالمللی برای پايان دادن به جنگ در سوريه شد.
به گزارش آسوشيتدپرس، بان کی مون روز سهشنبه، ۲۵ سپتامبر (پنج مهر) در آغاز گردهمايی سالانه رهبران جهان گفت، نبرد ۱۸ ماهه در سوريه به يک "فاجعه در منطقه" تبديل شده است که "پيامدهايی جهانی" دارد.
او اظهار داشت که صدای زنگ خطر را در رابطه با ناامنی، بیعدالتی، نابرابری و نابردباری جهانگستر میشنود.
بان کی مون گفت، نبرد سوريه يک تهديد جدی برای صلح و امنيت جهانی محسوب میشود و لازم است شورای امنيت که دراينباره دو دسته شده است، به آن توجه کند.
بان کی مون با اشاره به تهديدهای اسرائيل مبنی بر حمله به تأسيسات هستهای ايران گفت که زنگ خطر به صدا درآمده است. او همچنين تهديد ايران به حذف اسرائيل را نيز غيرقابل قبول خواند
روسيه و چين تاکنون سه قطعنامه را که با هدف تحت فشار قرار دادن بشار اسد، رئيس جمهوری سوريه برای پايان دادن به جنگ تدوين شده بود، وتو کردهاند.
دبير کل سازمان ملل متحد همچنين نگرانی عميق خود را نسبت به ادامه خشونتها در افغانستان و کنگو، ناآرامیهای فزاينده در منطقه ساحل آفريقای غربی و "بنبست خطرناک" سياسی در رابطه با مسائل فلسطينيان و اسرائيلیها که راه را برای صلح میبندد، بيان کرد.
بان کی مون با اشاره به تهديدهای اسرائيل مبنی بر حمله به تأسيسات هستهای ايران گفت که زنگ خطر به صدا درآمده است. او همچنين تهديد ايران به حذف اسرائيل را نيز غيرقابل قبول خواند.
او گفت، "چنين حملهای خسارتبار خواهد بود" و خواستار راهحلهای صلحآميز و احترام به قوانين بينالمللی شد.
دبير کل سازمان ملل متحد اظهار داشت: "رهبران مسئول هستند که با کلام خود تنشها را کمتر کنند به جای آن که به شدت آن بيفزايند."
او در نهايت خواستار گفتوگوی رهبران سياسی و مردمان معمولی در سراسر جهان با يکديگر شد و گفت: "اکثريت ميانهرو نبايد يک اکثريت خاموش باشد. بلکه بايد قدرت خود را نشان دهد و به متعصبان و افراطگرايان بگويد که از جانب ما صحبت نکنيد."