پاسخ دادن به دیدگاه
مجلس نمایندگان افغانستان به "سانسور" پایان میدهد
مجلس نمایندگان افغانستان، پس از اعتصاب غذای یک نماینده مجلس و اعتراض جدی خبرنگاران و نهادهای خبرنگاری این کشور، حاضر شد به محدودیت پوشش خبری و سانسور نشستهای علنی پایان دهد.
بکتاش سیاوش، نماینده جوان مجلس که سابقه کار رسانهای را نیز در کارنامه دارد روز دوشنبه ۲۰ شهریورماه با برپایی خیمهای در بیرون از ساختمان مجلس، دست به اعتصاب غذا زد.
برپایه گزارش مرکز خبرنگاران افغانستان، سیاوش هفته پیش اعلام کرده بود که ادامه سانسور نشستهای علنی ولسی جرگه، آزادی بیان را زیر سئوال برده است و او در صورت ادامه این وضعیت، در نشستهای مجلس شرکت نخواهده کرد و دست به اعتصاب غذا خواهد زد.
به گفته وی، سانسور نشستهای علنی مجلس، جزء یک برنامه کلان در افغانستان است و باید به آن خاتمه داده شود.
همزمان خبرنگاران رسانههای مختلف افغانستان اعلام کردند که به نشانه اعتراض به ادامه این محدودیت و سانسور، نشستهای مجلس را تحریم میکنند.
پس از گذشت پنج ساعت از اعتصاب غذای بکتاش سیاوش، نماینده جوان مجلس، عبدالرئوف ابراهیمی، رئیس مجلس گفت به محدویتهای وضع شده پایان داده میشود
این محدویتها حدود یک ماه پيش و با بهره برداری از مرکز ضبط صدا و تصویر مجلس که به کمک اداره توسعه بینالمللی آمریکا ساخته شده، آغاز گردیده است.
هيئت اداری مجلس اما با اعلام اینکه خبرنگاران پس از این میتوانند اطلاعات مورد نیاز را از این مرکز دریافت کنند، آنان را از حضور در صحن علنی منع کردند.
اما خبرنگاران به شدت نسبت به این تصمیم که باید خبرها و تصاویر مربوط به نشستهای علنی مجلس را از یک مرکز تحت کنترل مجلس بهدست بیاورند، اعتراض کردند.
اما روز دوشنبه با اوج گرفتن اعتراضها و تصمیم خبرنگاران مبنی تحریم پوشش خبری مجلس و پس از گذشت پنج ساعت از اعتصاب غذای بکتاش سیاوش، عبدالرئوف ابراهیمی، رئیس مجلس در دیدار با نمایندگان رسانههای مختلف خبری اعلام کرد به محدویتهای وضع شده پایان داده میشود.
ابراهیمی در این نشست که هیئت اداری مجلس نیز حضور داشت گفت پس از این هر آنچه در تالار مجلس رخ دهد از طریق مرکز رسانهای مجلس در اختیار خبرنگاران قرار خواهد گرفت و افزون بر آن عکاسان و تصویربرداران نیز میتوانند در تالار حضور یابند.
با این تعهد عبدالرئوف ابراهیمی، بکتاش سیاوش به اعتصاب غذا پایان داد و نمایندگان خبرنگاران نیز اعلام کردند که از تصمیم خود برای تحریم نشستهای مجلس منصرف میشوند.
در سالیان اخیر خبرنگاران اجازه داشتند نشستهای علنی مجلس را ببینند و آن را پوشش دهند؛ اما این روند دستکم از یک سال پیش کم کم به دلیل بازتاب صحنههای خوابآلود بودن و مشاجره و یا برخوردهای فیزیکی برخی نمایندگان با یکدیگر با محدودیتهایی مواجه شد.