پاسخ دادن به دیدگاه
برخی کاربردهای گوگل در ايران محدود شد
وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات ايران برخی از کاربردهای گوگل را در اين کشور محدود کرد.
رضا تقیپور، وزير ارتباطات و فنآوری اطلاعات ايران به خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: "برای برخی از کاربردها که نياز به امنيت بيشتری دارد با توجه به اينکه گوگل مراجعی به ما نداشته که بتوانند اين ملزومات را در اختيار کشور بگذارند، محدوديتهايی ايجاد شده است."
وی به جزئيات اين محدوديتها اشارهای نکرد.
به گفته تقیپور، دليل اين محدوديتها "امن کردن" ارتباطات کاربران ايرانی است.
وزير ارتباطات همچنين از نامهنگاری ايران به شرکت گوگل خبر داد و افزود گوگل هنوز به اين نامهنگاری پاسخی نداده است.
رضا تقیپور، وزير ارتباطات و فنآوری اطلاعات ايران دليل اين محدوديتها "امن کردن" ارتباطات کاربران ايرانی عنوان کرد
دیماه سال گذشته خورشيدی، سرتيپ اسماعيل احمدی مقدم، فرمانده نيروی انتظامی ايران گفت: "گوگل موتور جستوجو نيست بلکه ابزار جاسوسی است."
گوگل يکی از بزرگترين موتورهای جستوجوی اينترنتی در جهان است.
شهريور سال گذشته نيز تارنمای رسمی گوگل از تلاش برای هککردن سرويس ايميل اين شرکت در ايران خبر داد.
مدتی پس از انتشار اين خبر، اريک اشميت، مدير گوگل به شبکه سیانان گفت: "ايرانیها به دلايلی که هنوز روشن نيست، در جنگ سايبری با استعداد هستند."
ايران از اينترنت بهعنوان يکی از ابزارهای "جنگ نرم" نام میبرد. "جنگ نرم" از نظر مسئولان جمهوری اسلامی ايران "تهديدات فرهنگی و اجتماعی دشمنان" عليه حکومت ايران است که شامل "انقلاب مخملی و عمليات روانی ـ رسانهای" میشود.
به گفته حيدر مصلحی، وزير اطلاعات ايران "جنگ نرم، آرام و بیسروصدا و بدون احساس جنگ، عليه جبهه خودی است، پايدار است، هدفهای متعددی دارد و در واقع يک هدف ندارد، سيال و ژلهای است، مخاطبساز است و آسيبآفرين، تضادآفرين و يأسآفرين است."
ايران در واکنش به اين وضعيت اعلام کرده قصد دارد "اينترنت ملی" راهاندازی کند. راهاندازی "اينترنت ملی" تاکنون چندين بار به عقب افتاده است.