پاسخ دادن به دیدگاه
انتقاد نيروی انتظامی از اصرار سینماگران در بازگشایی دوباره خانه سینما
یکشنبه, 1391-05-29 11:15
نسخه قابل چاپ
معاون اجتماعی نيروی انتظامی ايران از "اصرار" سینماگران برای بازگشایی دوباره خانه سینما انتقاد کرد و گفت: "اگر قانون میگويد تشکيلات صنفی بايد تعطيل بشود، خوب بايد تعطيل شود. شما چه اصراری داريد؟"
به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، سردار بهمن کارگر، معاون اجتماعی نيروی انتظامی ايران، در نشست تعاملی پلیس با مسئولان سینماگران با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی در جستوجوی «اقتدار نرم» است و یکی از لوازم اصلی رسیدن به آن هنر و سینماست، گفت: "بعضیها خيلی بيش از حد برای سينما دلسوزی میکنند و به صورت افراطی اظهار نظر میکنند و میگويند چون فلان تشکيلات تعطيل شده پس سينمای ايران تعطيل شد. به نظر من اين حرف درست نيست و حرف غلطی است. اگر قانون میگويد تشکيلات صنفی بايد تعطيل بشود، خوب بايد تعطيل شود. شما چه اصراری داريد؟"
معاون اجتماعی نيروی انتظامی ايران که در سخنان خود به مناقشات موجود میان هنرمندان و مسئولان فرهنگی کشور در خصوص انحلال خانه سينما اشاره داشت، گفت: "ما چرا دنبال راه حلهای ديگر نيستيم. روی يک پايه میايستيم و روی همان پايه هم ادامه میدهيم. دوستان کمک کنند تا مشترکات را پيدا کنند و روی آن توافق نمايند."
به عقیده وی، "در وضعیت فعلی استکبار جهانی مشغول جنگ نرم با جمهوری اسلامی است" و سینماگران باید در حوزه هنر "قدرت نرم نظام" را تولید کنند.
وی در عین حال تاکید کرد که "با ورود مسائل امنيتی به سينما و اصلاح سينما" مخالف است و ادامه داد: "سينماگران ما عاقل و فهيم هستند. جامعه سينمايی خودش بايد خودش را ترميم کند، يعنی ترميم جامعه سينما برعهده خود سينماگر است."
به عقیده معاون اجتماعی نيروی انتظامی ايران، "در وضعیت فعلی، استکبار جهانی مشغول جنگ نرم با جمهوری اسلامی است" و سینماگران باید در حوزه هنر، "قدرت نرم نظام" را تولید کنند.
خانه سينما مدتی پيش از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ايران منحل شد، اما اعضای اين تشکل سينمايی اين تصميم دولت را نپذيرفتهاند.
محمود احمدینژاد، رئیس جمهور ایران، روز ۲۶ مرداد در دیدار با سینماگران، در مهمانی افطار نهاد ریاست جمهوری، پیشنهاد داد اهالی صنوف مختلف سینمای ایران هرکدام یک الی دو نماینده با انتخاب حداکثری اعضای خود معرفی کنند تا این نمایندگان در قالب یک مجمع صنفی به بازخوانی و اصلاح اساسنامه خانه سینما بپردازند.
به نظر رئیسجمهور ایران، از این طریق میتوان به اساسنامهای جامع و منطبق بر ظرفیتهای قانونی برای فعالیت اصناف رسید تا توسط شورای منتخب همین مجمع برای تصویب نهایی به دولت ارائه شود.
محمود احمدینژاد گفته است که این اساسنامه تحت هر عنوانی حتی همان عنوان "خانه سینما" میتواند امکان استمرار فعالیت قانونی اصناف را فراهم آورد.
یک ماه پيش نيز محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی بر انحلال خانه سينما تأکيد کرد و گفت بحث خانه سينما تمام شده است و يک تشکل جديد با شکل جديد بهوجود خواهد آمد.
خانه سينمای ايران يک تشکل غير دولتی است که از سال ۱۳۶۵ و در پی مصوبه مجلس مبنی بر اختصاص دو درصد از درآمد فروش سينما برای "بهبود وضعيت رفاهی و صنفی شاغلان سينما" تأسيس شد.
با اين حال تاريخ فعاليت رسمی خانه سينما فروردين ۱۳۷۲ و زمان ثبت آن در اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غير تجاری تهران مهر ماه ۱۳۷۲ اعلام شده است.