پاسخ دادن به دیدگاه
اوباما و پوتين خواهان توقف خشونتها در سوريه شدند
باراک اوباما، رئيسجمهور آمريکا و ولاديمير پوتين، همتای روسیاش خواهان توقف "فوری" خشونتها در سوريه شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اوباما و پوتين روز دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۱ در حاشيه نشست گروه ۲۰ در شهر لوس کابوس مکزيک در يک نشست خبری اعلام کردند: "ما اعتقاد داريم مردم سوريه بايد به طور مستقل و به صورت دموکراتيک، فرصت انتخاب آينده خود را داشته باشند."
پوتين به خبرنگاران گفت او و اوباما در قيام ۱۵ ماهه مردم عليه بشار اسد، رئيسجمهور سوريه "نقاط مشترک بسياری" پيدا کرده است.
اوباما نيز گفت او و پوتين بر ضرورت راهحل سياسی برای متوقف کردن جنگ و خشونت در سوريه تأکيد دارند.
اوباما و پوتين: ما اعتقاد داريم مردم سوريه بايد به طور مستقل و به صورت دموکراتيک، فرصت انتخاب آينده خود را داشته باشند
آمريکا و روسيه در يک سال گذشته بر بحران سوريه نتوانستهاند به راهحل مشترکی برسند. واشنگتن از تشديد تحريمها و فشارهای بينالمللی و صدور قطعنامه توسط شورای امنيت سازمان ملل عليه سوريه پشتيبانی میکند اما مسکو با دفاع از راهحل سياسی، میگويد مخالف تحريم و فشار عليه دمشق است.
مسکو دو بار تلاش قدرتهای جهانی را برای تصويب قطعنامه شورای امنيت عليه سوريه را وتو کرد.
ادامه خشونتها
سازمان ديدهبان حقوق بشر سوريه اعلام کرده است روز دوشنبه ۹۴ نفر در سراسر کشور کشته شدهاند که شامل ۶۳ غير نظامی، سه ارتشی و ۲۷ سرباز دولتی میشود.
به گفته سازمان ملل از ۱۴ ماه پيش تاکنون حدود ۱۰ هزار نفر در خشونتهای سوريه کشته شده اند. دولت سوريه نيز میگويد در اين مدت ۲۶۰۰ مأمور امنيتی و نظامی در اين کشور کشته شدهاند.
با ادامه يافتن خشونتها در سوريه، فعاليت ناظران صلح سازمان ملل در سوريه از دو روز پيش در اين کشور به حال تعليق درآمد.
ژنرال رابرت مود، رئيس هيئت ناظران سازمان ملل متحد در سوريه گفت: "توقف فعاليت ناظران صلح، حکايت از آن دارد که طرح کوفی عنان اجرا نمیشود؛ چون هم نيروهای دولتی سوريه و هم مخالفان مسلح به آن بیاعتنا هستند."
به گفته ژنرال مود ادامه کار هيأت ناظران صلح برای اعضای آن خطرناک است.
به گفته وی هر زمان شرايط مهيا شود ناظران سازمان ملل فعاليت خود را از سر میگيرند.
ژنرال مود گفت: "ما همچنان با همه گروهها همکاری خواهيم داشت تا خشونت در سوريه متوقف شود و زمينه برای آغاز گفتوگوها فراهم گردد."
فعاليت ناظران صلح از ۱۲ آوريل ۲۰۱۲ برای اجرای طرح صلح عنان در سوريه آغاز شده بود. اما با استقرار ناظران صلح، خشونتها در اين کشور متوقف نشد.
کوفی عنان نماينده ويژه سازمان ملل در امور سوريه است. طرح عنان شامل "توقف فوری خشونت مسلحانه، آغاز گفتوگو ميان نيروهای درگير در سوريه، خروج نيروهای مسلح دولتی از مناطق، کمکرسانی و اقدامات بشردوستانه به آسيبديدگان و آزادی زندانيان" است.