پاسخ دادن به دیدگاه
بيکاری بيش از پنج هزار کارگر کورههای آجرپزی استان کرمانشاه
در پی تعطيلی صدها کوره آجرپزی در استان کرمانشاه، بيش از پنج هزار کارگر بيکار شدهاند.
به گزارش تارنمای کرمانشاهپست،هزاران کارگر کورههای آجرپزی استان کرمانشاه و بهويژه شهرستان کنگاور بيکار شدهاند.
بنا به اين گزارش بيکاری بيش از پنج هزار کارگر در نتيجه تعطيلی صدها کوره آجرپزی سنتی طی دو سال اخير در اين استان است.
کورهداران و کارگران بيکارشده، آغاز طرح هدفمندسازی يارانهها و افزايش قيمت سوخت را عامل اصلی اين وضعيت میدانند.
بنابراين گزارش يارانه سوخت به کورههای سنتی تعلق نمی گيرد و موج بيکاری روستاهای گودين، شورچه، قارلق، کوچه، طاهرآباد، حسينآباد و … را فراگرفته است.
کرمانشاهپست نوشته است اين در حالی است که هر کوره آجرپزی دهها شغل ايجاد کرده بود و اهميت اشتغال توسط اين کورهها آنجاست که از ساير استانها از جمله کردستان، خرمآباد و شهرستانهای تابعه برای يافتن شغل راهی اين مناطق میشدند.
مهاجرت در ميان بيکاران منطقه بهشدت افزايش يافته است و برخی حتی تا جنوب کشور رفتهاند تا شايد در بندرعباس يا جايی ديگر نانی بهدست آورند
بهگفته اهالی منطقه، مسئولان به اين مناطق مراجعه نمیکنند در حالی که برخی کارگران دچار مشکلات جسمی شدهاند.
کارگران بيکارشده و کورهداران بارها به فرمانداری و استانداری نامهنگاری کردهاند تا مشکل هزاران بيکار و تعطيلی صدها کوره آجرپزی حل شود اما هر بار به در بسته خوردهاند و وضعيت بيمه بيکاری کارگران نامعلوم است.
بنا به اين گزارش مهاجرت در ميان بيکاران منطقه بهشدت افزايش يافته است و برخی حتی تا جنوب کشور رفتهاند تا شايد در بندرعباس يا جايی ديگر نانی بهدست آورند.
کارگران و کورهداران در گفتوگو با کرمانشاهپست ضمن اعلام مشکلات خود و اينکه تمام مردم اين منطقه شغل پدری خود را ادامه دادهاند و بسياری بيش از ۳۰ سال تجربه اين کار را دارند، از گسترش مواد مخدر و دزدی پس از بيکاریهای گسترده در اين مناطق سخن گفتهاند.
در فروردينماه سال جاری فرامرز توفيقی، عضو کميته مزد نيز گفته بود به علت وضعيت بحرانی واحدهای توليدی ۳۰ درصد از کارگران واحدهای توليدی از ابتدای سال ۹۱ اخراج شدهاند.
توفيقی گفت طی سال گذشته تعداد زيادی از واحدهای توليدی تعطيل و ورشکست شدند.
در ماههای اخير پس از اعمال تحريمهای گسترده عليه ايران بهخاطر برنامه هستهای اين کشور خبرهای بسياری از تعطيلی واحدهای توليدی و اخراج و عدم پرداخت حقوق کارگران منتشر شده است.
اين در حالی است که دولت محمود احمدینژاد در دو سال گذشته مدعی ايجاد ميليونها فرصت شغلی شده است.
دولت دهم گفته بود در سال ۸۹ يک ميليون و ۶۰۰ هزار فرصت جديد شغلی و در سال ۹۰ نيز به همين ميزان شغل در کشور ايجاد شده است.